• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De justitie in Nederland heeft een hele grote blunder gemaakt. Het is de Antilliaanse Andy S. gelukt tijdens zijn verlof de benen te nemen. Andy werd in 2008 veroordeeld voor de brute overval en verkrachting op Nicole Lodewijks en is mogelijk naar Curaçao gevlucht.

Slachtoffer Lodewijks kreeg dit weekend een telefoontje van de Eindhovense politie met het nieuws dat Andy S. niet was teruggekeerd van proefverlof. Volgens de politie had de gevangene zelfs nog helemaal geen recht op verlof, maar was dit door de justitie toch goedgekeurd. De 30-jarige Andy S. is sinds zijn verlof op 14 juni spoorloos.

Ernstige zorgen
Waar Andy S. zich schuilhoudt is tot nu toe niet bekend, maar er is een vermoeden dat hij naar Curaçao is gevlucht. De burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel spreekt in een brief aan de Nederlandse minister van Veiligheid Ivo Opstelten zijn zorgen uit over het ontsnappingsverhaal.

Verkrachting
De inmiddels 41-jarige Lodewijks werd in 2007 in haar eigen woning door inbrekers overmeesterd en vervolgens bruut in haar slaapkamer verkracht. Haar vriend werd tijdens het voorval beneden in de woning geboeid vastgehouden.

 

Andy S. Foto door de politie Nederland

14 reacties op “Verkrachter mogelijk gevlucht naar Curaçao”

 1. @ VITO:
  Hij heet gewoon SCOOP

 2. @Vito, zijn familie is het dus duidelijk niet met je eens, hij is wel een dief/overvaller en van drugs is hij ook niet vies (dit dus volgens zijn familie) maar verkrachting, nee daar heeft hun broertje zich echt niet schuldig aan gemaakt. Ik zou er wel wat voor over hebben om inzage te krijgen in zijn strafblad. Voor de de volledigheid, ik heb de familie nu ook op TV gezien en heb wel met de mensen in Noord Brabant te doen.

 3. Je ziet dat deze gast een geboren crimineel is. Hij valt zo door de mand.

 4. En nou komop de gehele naam plaatsen dan weten wij allemaal wie die Andy S. Als je onschuldige mensen loopt te verkrachten dan mogen ze jou aan je ballen ophangen. Het is een schande voor die andere Antillianen die zich wel weten te gedragen in dit land. Dit vind ik echt beestachtig. Ik vind het heel zielig voor de slachtoffer. Deze jonge is een gevaar voor de maatschappij en moet voor de rest van zijn leven afgezonderd worden uit de maatschappij.

 5. In de Telegraaf verklaren familieleden dat Andy S. een overvaller is, een drugsdealer maar geen verkrachter en dat hij terecht ontsnapt is omdat hem een strafverzwaring van twee jaar zou kunnen worden opgelegd. Geen enkel woord van compassie met zijn slachtoffers, nee. Deze familie zou maar bij je in de buurt wonen, ze moesten zich diep gaan schamen. Maar ze hebben hun “minute on TV” gehad, wereldberoemd op Curaçao.

 6. Voor alle ge-interesseerden de foto’s staan vandaag in de Telegraaf.

 7. Als hij naar Curacao is gevlucht dan wordt hij zo opgepakt want hij zit in het koninkrijk. Het gebeurd andersom ook, worden ze op Curacao gezocht dan vluchten ze Nederland en hier is hun pakkans kleiner, net als die gevluchte Engelse criminelen in Amsterdam. In ieder geval doet het geen recht aan het slachtoffer en deze gestoorde beest moet snel weer worden opgepakt en opgesloten. Laten ze inderdaad met spoed foto’s publiceren in de Antilliaanse kranten en Televisie zodat deze gestoorde verkrachter weer snel kan worden opgepakt. Zodra je uit Nederland komt tussen al die criminelen val je heel snel op door je levensstijl en kleding. Vergis je niet hoor. Dus Curacao is deze extra onveilig.

 8. Misschien is dit de eerste Curaçaosche crimineel die onbewust de Rijkswet Personenverkeer inluidt.

 9. Valt helemaal niet op tussen al die criminelen op Curacao.

 10. http://www.elsevier.nl/upload/61fe8c88-b9f1-4945-9654-55718fc8a109_ob.jpg dit is hem.

 11. foto kun je gewoon op internet vinden…… google maar

 12. Foto stond in het AD vanochtend. Meteen oppakken op Hato. Alhoewel ik eerder denk dat hij via een andere route binnenkomt.

 13. AUB, laat hem niet hier zitten, we hebben hier al genoeg gestoorden rond lopen.
  proefverlof????hoe is het mogelijk!!!!

 14. FOTO van die vent publiceren !!!!!!!!!!!!!