• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

teresaCURAÇAO – Zaterdagavond is in Dolphin Academy de 16-jarige dolfijn Teresa onverwachts overleden. Teresa kreeg complicaties tijdens haar bevalling. Het is de eerste keer dat er een dolfijn van de Academy overlijdt. Het personeel en de staf zijn erg aangedaan en doen er alles aan om de dolfijnen te helpen het verlies te verwerken.

Het baby’tje van Teresa was iets te laat. Bij dolfijnen kan een geboorte niet opgewekt worden dus er zat niks anders op dan wachten. Toen de bevalling eindelijk in gang kwam, bleek dat de baby te groot was en gedraaid lag. De staf en dokter Tom Reidarson hebben er alles aan gedaan om Teresa nog te redden, dit mocht helaas niet baten. Ook de baby heeft het niet overleefd. “Omdat Teresa medicijnen tegen de pijn kreeg, heeft zij gelukkig geen pijn geleden”, aldus Annabelle de Clippenleier, Manager public relations & marketing van de Dolphin Academy.

Dochter Kayena
Dolfijn Teresa was al trotse moeder van de 2-jarige Kayena. “Kayena hoeft nu niet door een andere dolfijn opgevoed te worden. Dolfijnen worden na 2 tot 3 jaar afgestoten door hun moeder. Op dat moment wordt de dolfijn zelfstandig. Dit was bij Kayena al gebeurd”, zegt De Clippenleier.

Rouwen
Niet alleen de staf en het personeel van de Academy zijn erg verdrietig, ook de andere dolfijnen zijn ontdaan. “Tijdens de rouwperiode trekken de dolfijnen erg naar elkaar toe. Ze zijn alleen met elkaar bezig en hebben geen aandacht voor andere dingen. Ze fluiten en roepen veel naar Teresa”, weet de Clippenleier te vertellen. Het personeel van de Academy probeert ze zoveel mogelijk te helpen. De dolfijnen krijgen alle tijd om het verlies te verwerken. Ze hoeven pas weer te gaan trainen wanneer ze dat zelf willen.

www.versgeperst.com