• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De golf van criminaliteit die over het eiland gaat, treft ook de toerist. Sinds begin dit jaar is de criminaliteit gericht op toeristen aanzienlijk toegenomen en gewelddadiger geworden. Curaçao Tourist Board (CTB) wil hier verandering in brengen en gaat het niveau van beveiliging op stranden verhogen.

Onder de naam ‘Veiligheid op onze stranden’ is de CTB in samenwerking met het Politiekorps Curaçao en Professional Security Services N.V. gestart met een training voor beveiligers van openbare stranden. De board hoopt hiermee de veiligheid van strandbezoekers, en vooral toeristen, te verhogen. Al geruime tijd heeft CTB beveiliging op enkele openbare stranden, maar een diepgaande analyse heeft aangetoond dat het niveau van beveiliging verhoogd moet worden.

Geschikt personeel
De CTB gaat het departement van LVV, dat belast is met openbare stranden, helpen met het reorganiseren van het beveiligingsteam van de stranden. Ze doen dit door het team meer en betere trainingen te geven. Dienst Werk en Inkomen wordt ingezet om de meeste geschikte personen voor het beveiligingsteam te selecteren.

3 reacties op “CTB zet zich in voor veiligere stranden”

  1. diepgaande analyse heeft aangetoond…….
    beetje jammer weer, met een heel klein beetje verstand van dit soort zaken kan iedereen tot deze conclusie komen

  2. Ook wel treurig dat dit nodig is..

  3. Werd eens tijd!!!!