• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De protestmars tegen criminaliteit die gisteren door de straten van Punda marcheerde, trok weinig bezoekers. Een groepje van rond de 50 man in gezelschap van enkele politieagenten, spandoeken en trommels zette zich in tegen de golf van criminaliteit op het eiland.

“Ik vind het schandalig dat er zo weinig mensen zijn gekomen”, laat een 42-jarige demonstrant weten. “Het lijkt wel of niemand op dit eiland iets wil doen aan de problematiek.”

Domper
Tot teleurstelling van veel mensen lieten ook politici het afweten. “Ik denk dat iedereen tenminste op een aantal ministers had gerekend vandaag. Dat er helemaal niemand van de overheid zijn gezicht heeft laten zien, is een heel erge domper.”

Brief
Stichting Save Our Youth Curaçao, die het protest organiseerde, overhandigde op het Wilhelminaplein een brief aan premier Gerrit Schotte met het verzoek samen met zijn ministers het maximale te doen aan de golf van criminaliteit. Schotte liet weten alle punten deze woensdag nog te bespreken tijdens de Ministerraad.

Kwaliteit
Initiatiefnemer van de mars Ilse Daal laat op haar Facebookpagina weten, ondanks de lage opkomst, toch tevreden te zijn met het verloop. “Het gaat om de kwaliteit, niet om de kwantiteit.”

 

 

 

Foto’s door Bea Moedt

10 reacties op “Protestmars trekt weinig mensen”

 1. Wat een commentaren allemaal,…. jullie zijn wel allemaal gegaan?

  Wel oordelen, maar zelf oorzaak zijn van deze lage opkomst… kunnen jullie beter niks zeggen.

  Als ik wist dat dit er was, zou ik zelf niet gaan want het heeft geen zin… en het is vanzelfsprekend dat de overgrote meerderheid tegen criminaliteit is.

 2. Kontrol social. Esei ta algu ku aki na korsow nos tini masha problema ku ne. Asina bo raporta un hende ku bo konose na polis bo ta wordu konsedera un traidor. Te enian kontrol sosial

 3. Curacao is mijn eiland van errores en amores. Alleen van het mores leren komt niet zoveel.
  Want na 18 inbraken, een verkrachting met een groot slagersmes op mijn keel, en de verdachte al bekend bij de politie van zijn 12 de jaar af, maar een jaartje met aftrek kreeg, ongeacht de bevindingen van de dokter, mijn dochter die na jaren van hard studeren in het buitenland hier geen werk kreeg terwijl de twee toenmalige ministerpresidenten in Nederland kwamen smeken om terugkeer van hun afgestudeerde jeugd vanwege ‘brain drain’.
  Door ruimtegebrek kan ik niet verder met de lange lijst van teleurstellingen.
  Als alle criminelen van Curacao palmbomen werden, dan zou het een paradijs zijn.

 4. @Juny, dat kronen van die Miss valt net binnen de competenties van onze minister president (moet bijna kotsen bij het noemen van die titel i.v.m. Gerrit) reken maar, dat had hij meegelopen (in kogelvrij vest natuurlijk), hij bij de eerste beste afslag links was gegaan terwijl de “marcha” rechts afsloeg. Nogmaals hij heeft zijn competentieniveau bereikt en hij kan niet beter. Het enige wat overblijft is hem bij de volgende verkiezingen overduidelijk naar huis sturen.

 5. @trey, onze minister president moest bij de miss teen verkiezingen aanwezig zijn.. tja prioriteiten he!! valt nog mee dat hij op het eiland was..

 6. De lage opkomst was te verwachten. Op Curacao hebben mensen iets van zolang wij kunnen feesten is de rest niet belangrijk. Het zou heel anders zijn geweest als de jump-ins wettelijk verboden zouden worden. Dan zie je wel oppeens hoe de hel hier losbarst. Persoonlijk geloof ik niet in een ‘protestmars’ puur omdat de kern van het probleem hiermee niet wordt opgelost. Wie tot mijn verbazing blijkbaar niet is komen opdagen is onze mediageile Minister President. Waarom eigenlijk? Waren niet genoeg media aanwezig om foto’s van hem te maken? Of gaat het ten koste van zijn dure schoenen of van zijn gezichtscream? Als MP had ik hém tenminste wel even verwacht. Maar nee, onze boegbeeld had zijn kostbare tijd nodig om zichzelf klaar te maken om de volgende miss teenager te bekronen. Zijn volgende klus wordt natuurlijk niet werken maar lintjes knippen bij Starbucks Coffee. Waardeloos!

 7. ook de organisatie moet zich dit aantrekken…..
  eerst groepen verzamelen, die mee willen lopen en dan pas iets organiseren.
  dit is een blamage voor Curacao…
  de Isla mars was triest qua aantallen, maar dit sloeg echt alles…..

 8. Ik wilde wel meedoen maar ik moest thuisblijven wachten op de politie omdat er bij mij was ingebroken. Van de politie moet ik tralies gaan zetten bij de ramen en de deur.. iaw ik moet achter de tralies en de dieven niet!

 9. Te triest voor woorden.
  Nu zie je toch wel hoe het merendeel denkt over de criminaliteit.
  Slecht 50 mensen, niemand van de politiek en 2 agenten.

  Wat gaat er door de curacaoenaar heen om dit te zien.

  De crimineel ligt zowat in een deuk van het lachen. Hiermee geeft de bevolking toch GROEN licht voor de heren Criminelen.
  En dan maar niet te spreken over onze HH Politicie.

  Kom op Wilsoe. Je bent minister van Justitie toch. Grote mond van “we gaan de criminaliteit aanpakken”.
  Je laat me nu echt hard lachen. Op deze methode maak je jezelf alleen maar belachelijk.

  CURACAO WAKE UP.

 10. Did they really believe that a protest march would have any influence on crime????
  25,000 break ins, and 25,000 people who buy stolen goods. That is where it starts and that is where it stops.
  In Curacao it does not seem to be a crime to buy stolen goods.