• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenlid Jaime Cordoba luidde vrijdag de noodklok. De ex-politiecommissaris maakte bekend dat er sinds 2008 jaarlijks rond de 25.000 meldingen van inbraak worden gedaan. Over een bewolking van ongeveer 160.000 inwoners vindt hij dit aantal ontoelaatbaar hoog.

Cordoba heeft minister van Justitie Elmer Wilsoe gevraagd maatregelen te nemen. Zelf geeft Cordoba onder meer aan dat mensen beter in de gaten moeten houden wat er in hun buurt gebeurt en iedereen aangifte moet doen van mensen die gestolen spullen proberen te verkopen. Volgens het Statenlid zorgt de stroom van inbraken voor angst onder de bewoners van Curaçao.

9 reacties op “25.000 aangiften van inbraken per jaar”

 1. Ik was enkele maanden geleden voor een paar weken in Curacao. Niet om er te werken, want dat hoeft niet meer, maar om er misschien te gaan wonen. Zeg maar om mijn centjes in jullie economie te steken.
  Fijn om dan overal op internet te lezen dat er zo onvoorstelbaar veel wordt ingebroken en criminaliteit het laatste jaar enorm is gestegen. En dat politie corrupt is en niets doet. Dat politici totaal incompetent zijn.
  Ook heb ik tijdens mijn verblijf jullie intense afkeer van de Nederlanders ervaren. Bedankt!
  Jullie begrijpen het al, het was voor mij de laatste keer, ik zoek wel een plek onder de zon waar men meer respect voor elkaar heeft.
  Veel succes allemaal op dat fijne eilandje. Echt iets om trots op te zijn.

  Oh ja,
  Een vriend van mij is net terug. Ging voor een weekje North Sea Jazz. Na afloop alle geparkeerde auto’s ingeslagen en banden doorgesneden. En natuurlijk is hij bestolen.
  Die zien jullie dus ook niet meer.
  Ga zo door jongens. ik zie jullie goed bezig.

 2. @Chacho, duidelijk nr 2.. je ziet ze overal.. maarja politie durft niets

 3. En dan hebben we het nog niet gehad over de kans dat je hier wordt overvallen. Curacao is en blijft natuurlijk een relatief onveilig eiland en waar de wil en mogelijkheden (maar vooral de wil) ontbreekt om er echt iets aan te doen.

 4. Is het armoede of gewoon snelle jongens die alleen in mooi auto, dikke kettingen of lekker onder een boom willen zitten en niks doen????

 5. @BenitoZorya
  Op zich is het best logisch dat de kans op een inbraak hier groter is. Het land is kleiner en er zijn minder mensen…. d.w.z. dat inbrekers minder potentiele slachtoffers hebben om te beroven waardoor je ze dus sneller zal ‘tegenkomen’.
  Daarnaast word er in Nederland minder ingebroken omdat de mensen ook meer thuis zijn. Als het constant regent of koud is heb je geen zin om uit huis te gaan.

  En toch… ondanks al het “gevaar” is het leven hier op het eiland veeeeeeeeeeeeeel lekkerder dan in Nederland.

 6. Wiels zal je niet horen, die kan zijn achter ban niet afvallen.

 7. Ja dat kan wel zo zijn maar het legt er ook aan waar je woont op Curacao.
  En vergeet niet dat je hier in west europa veel last heb van oostblokkers die je auto stelen of een overval plegen en dan met de gestolen goederen mee nemen naar hun eigen land.
  En als ik heel eerlijk ben dan woon ik liever op curacao dan hier in nederland.

 8. Waar blijft roeptoetert WIELS.

 9. In heel Nederland werden er in 2010 80.000 inbraken gepleegd. Dat wil zeggen dat de kans op een inbraak op Curacao meer dan 30 x zo groot is als in Nederland. In de hele regio Amsterdam-Amstelland werden in 2010 6.000 inbraken gepleegd. Dus Curacao is ruim 4 x zo onveilig als de hele regio Amsterdam.
  Kans op een inbraak op Curacao = 1 op de 6
  Kans op een inbraak in Nederland = 1 op de 200