• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De prijs van benzine schoot deze week met 38 cent per liter omhoog. “Onvermijdelijk”, liet premier Gerrit Schotte weten. De stijging is volgens hem het gevolg van het lange tijd kunstmatig laag  houden van de prijs. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers of zij begrip hebben voor de beslissing.

“Ik begrijp het echt niet”, reageert de 27-jarige Shamilla. “Ik ben een voorstander van deze regering en was heel blij toen Schotte aan de macht kwam. Ze hebben goede plannen voor Curaçao, maar ik begin wel te twijfelen nu. Juist omdat dit een belangrijk punt was in de campagne: Het laag houden van de benzineprijs. De PAR zal het wel hebben verpest voor ze, maar toch stelt het me erg teleur.”

Onbetaalbaar
De 35-jarige Janine is moeder van vier kinderen en maakt zich grote zorgen. “Wat doet deze regering ons aan? Curaçao is al een plek waar je werkelijk alles met de auto moet doen en nu wordt het bijna onbetaalbaar. Ik woon in Santa Maria, mijn kinderen gaan naar school in Saliña en mijn werk is in Jan Thiel. Ik lig er echt wakker van.”

Wereldwijd fenomeen
“Dit was toch te verwachten?”, vindt de 52-jarige Hendrik. “Overal stijgt de prijs, inflatie wordt dat genoemd. Olie, openbaar vervoer, producten, alles stijgt altijd. Dat is een wereldwijd fenomeen. Het is niemands schuld. De regering kan geen wonderen verrichten, die prijs moest gewoon een keer omhoog.”

Inflatiegolf
“Ik voorzie grote problemen in de toekomst”, reageert de 29-jarige Ferdinand. “Dit is slechts het begin van de inflatiegolf. Alles op Curaçao is al belachelijk prijzig en dit wordt alleen maar erger. Na de benzine waren het de buskaartjes en nu gaan de bakkers klagen. Volgende week is het de groenteboer en die week daarop de verkoper in de snèk. Er zijn al mensen die geen geld hebben voor eten en binnenkort sterven er echt mensen van de honger.”

13 reacties op “‘Dit is het begin van de inflatiegolf’”

 1. @Vito, helemaal gelijk komt wel goed uit op de fiets of de ezel heb je ook niet zoveel last van die gaten in de weg en de isla kan stoppen met stinken! bovendien komen de overvallers ook niet zover op hun “vluchtezel”

 2. Shon nan Vito a yega di bisa anjos pasa kaba kuminsa kumpra un baiskel ku un buriku pasobra asina nos tabata bai punda e tempunan aya tempu ku shell no tabat na Korsou. Laganos no tira falta riba niun hende pasobra e Korsou no ta produci crudo te pa e produsi gasolin te ku gobiernu por desidi riba prijsnan inetrnational. Tarde o temprano nos tin paga e volle pond manera nan ta bisa. Aki na Hullanda gasolin 1,60 euro pa liter na pompnan blancu..kual ta igual na 3.90 florin antillano. Pues tin di haber ku rpijsnan inetrnational.

 3. Logisch toch. Als mensen geen geld meer hebben en de prijzen stijgen, dan komt de survivaldrang naar boven. Dat betekent : pak het maar bij een ander weg. Dat deugt natuurlijk niet, maar is wel begrijpelijk, zolang je geen slachtoffer bent.
  Maar de regering is niet veel beter. Invoerrechten op vrijwel alle artikelen : 27% Omzetbelasting voor de groothandel 5% en voor de kleinhandel 5%. Op benzine betaal je dus 10% OB. De rekenmeesters van deze club hebben al een OB is gedachten van 8% , zodat dat 16% gaat worden. Typisch gevalletje van : Luister naar mijn woorden, maar zie niet naar mijn daden. Maar je krijgt ze niet weg, al zijn ze meestal niet thuis.

 4. Trek de broekriem maar strakker aan mensen.
  Stijging van brandstofprijzen heeft invloed op alle andere levensbehoeften.
  Elektriciteit, water, ….. De supermarkten gaan de prijzen van eten verhogen want de kosten van de nutsvoorzieningen gieren de pan uit. Openbaar vervoer gaat omhoog, kortom alles zal vanaf nu duurder gaan worden.
  Ik hou mijn hart vast.

 5. Nu nog de salarissen omhoog! Want voor deze lage salarissen kun je al belachelijk weinig doen en moeilijk rondkomen en dan wordt alles alleen maar duurder. Maar de salarissen omhoog, ho maar!

 6. Benitozoya: je mag zonnepanelen plaatsen op je dak! Auqualectra sluit je niet af! Waar haal je het vandaan? Bel ze op! zie genoeg woningen met zonnepanelen op het dak. Alleen zijn ze zeer kostbaar en heb je hier geen subsidie.

 7. @Shamilla en ook jij houdt “nos cultura” hoog, het heeft altijd een ander gedaan.

 8. Ik zie nog die foto van Cooper waarop hij de toenmalige regering belachelijk probeert te maken met de goedkope benzineprijzen in de USA. Nu is het zijn kans om zijn beloftes waar te maken, maar nee hoor hij is volgens mij met de zuiderzon vertrokken, nou hoop ik maar dat dat een oneway vertrek is, de onbenul.
  Maar voorlopig staan de Manisten voor joker met zo’n leider.

 9. Toen ze niet in de regering hebben ze huizen in zee beloof ? Deze regering is heel traag en weet niet hoe de bevolking aanspreken over maatregelen.

 10. Die Shamillia is ook niet echt snugger.. hier heeft de PAR helemaal niets mee te maken.. dit is een keuze geweest van onze regering die voor het volk opkomt!

  ach ja inflatiegolf, corruptiegolf, criminalteitsgolf, allemaal ta danken aan deze regering!

 11. Bon dia, geheel met u eens. Niets aan toe te voegen.

 12. Als je hier zonnepanelen op je dak zet wordt je door Aqualectra afgesloten! Het mag niet eens. Dus we HEBBEN niet eens een alternatief, zoals in andere landen.

 13. Een klein eiland met 150.000 personen. Ideaal om alternatieve energiebronnen te benutten en het eerste land te worden dat met electrische voertuigen rijdt, wind en zonne-ernergie benut en een voorbeeld is voor de wereld. daar wil IEDEREEN in investeren. De US, South America en de EU. Maar dat vergt visie. Ik daag de huidige regering uit om hierover in gesprek te gaan.