• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister an JustitieCURAÇAO – Het plan om de criminaliteit op het eiland aan te pakken ligt klaar. Met dit plan moet de misdaad nog dit jaar drastisch verminderen. Minister van Justitie Elmer Wilsoe wil dit bereiken door onder andere meer ‘blauw in te zetten op straat’ en door samenwerking tussen verschillende ministeries.

Wilsoe hoopt dat samenwerking tussen de ministeries van Wetenschap, Onderwijs, Sociale Ontwikkeling, Sport en Arbeid en Welzijn lijdt tot een veiliger gevoel onder de bevolking. Ook denkt hij dat wanneer er meer werkgelegenheid en scholing is, de criminaliteit zal verminderen. De meeste plannen van Wilsoe gaan vandaag al van start.

Geld
Binnen een jaar hoopt Wilsoe de criminaliteit te verminderen en voor het einde van het jaar moeten de overvallen en moorden zelfs al met 20 procent zijn afgenomen. Het plan van de minister heeft een prijskaartje van 343.000 gulden per maand. Dit geld wordt gebruikt voor nieuw materiaal voor de politie zoals auto’s en computers, benzine, overwerk en andere materialen ter bevordering van het imago van de politie.

21 reacties op “Bestrijding criminaliteit van start”

 1. Ja stuur ze allemaal naar Nederland, de daar reeds aanwezige pistolleros dulden geen concurrentie en zullen in wild west tafarelen korte metten met ze maken. Aan de ene kant lost het wel het één en ander op maar de overgeblevenen worden dan straks vanwege de Rijkswet Personenvervoer aan ons geretourneerd, dus onze opluchting zal maar van korte duur zijn.

 2. Anthony: “Stuur alle criminelen naar Nederland”?
  Ik dacht dat jullie daar al hard mee bezig waren… Feit is alleen dat het halve eiland crimineel is, de politiek corrupt, de politie incompetent en de gevangenis te klein.

 3. Bon dia bon siman.
  Ami a lesa kasi tur di e reactie nan aki riba i mi a saka mi conclucion.
  Dikon bosnan mes ku ta druk bezig ta sinta wak ken ta bini ku un plan pa kombati kriminalidad dikon bosnan mes no ta bini ku bosnan mes plan.Pasombra nada no ta bon toch bosnan ta dje bon ey bai traha pa polis nan no. Ami ta kere den e sistema di tur bario of kada bario pone hende nan 24 ora subi i baha warda huntoe ku polisnan saka bosnan man tambe bai juda.Bosnan mes ku ta bewoners saka man wak kiko bosnan mes por hasi of ta hasi pa kombarti e problema grandi ku tin aktualmente rond mundoe NO KORSOW SO!!!!!! Ora bo para ketoe puntra bo mes kiko ami mes ta haciendo pa kombati e kriminalidad na mi pais djies pense so. Bosnan mester lanta komishon nan den bario bai sinta papia ku polisnan jega na un areglo ku polisnan wak kiko bosnan por hasi huntoe. Anto e ora ey bo por kritika kwantoe bo ke. Samen werken heet dat ora problema nan grandi asina ki ta bai rondoe pa tantoe anja kaba anto e ta bvirando pijo nos tin di pone man na obra pa juda polisnan bai papia huntoe duna bosnan idea na polis pasombra ta bosnan kasnan negoshi nan famianan ta sufriendo i kisa bo mes tambe. Dus kuminsa pone man na obra bon siamn.

 4. stuur alle criminelen naar nederland, is het probleem opgelost.

 5. Misschien wordt het tijd om de special task force (arrestatieteam) weer leven in te blazen. Die zijn naar mijn weten een tijdje geleden juist opgeheven toen de criminaliteit afnam..

 6. @Hellen, grapjurk.

 7. Het volk is ook schuldig hieraan.. die criminelen verkopen de buit voor weinig en mensen kopen deze gestolen spullen..

 8. 80 inbraken per dag en niet eens meegerekend die geen aangifte doen.
  Net gelezen dat er een US tourist is overvallen.De manier om je touristen te houden.
  Die komt vast weer terug naar hier.
  Mwhaaah het blijft lacghen op deze klip.

 9. misschien is een uitleenprogramma een goedkoper en beter alternatief,een ruil van nederlandse agenten met die van curacao op jaarbasis,vers bloed en geen ontslagen ,dat moet toch kunnen

 10. Ook een vorm van 80/20 . Tachtig inbraken per dag en twintig atrako’s per dag.

 11. Materiaal om het imago van de politie op te krikken?? Dat doe je door boeven vangen!

 12. iedere crimineel moet inmiddels bekent zijn bij de politie, gewoon oppakken en achter tralies zetten.
  het eiland is zo klein dat iedereen kent iedereen, dus de politie hebben vaak criminele buren vrienden of familie en deze worden dan buiten schot gehouden.
  er moet daar een hoop veranderen en idd politie van buiten curacao hier naar toe halen.

 13. Weer van de versnipper projecten???????????????

 14. Waar is Wiels met z;n grote mond??

 15. haha, het blijft lachen op deze klip. Heet is zo stompzinnig wat Wilsoe ‘voorstelt’ dat ik er niet eens vetrder op in wil gaan.
  Als je je oogjes en oortjes goed openhoudt dan zie je wat er om je heen gebeurd. En laten we nou wel wezen welke politieagent laat zich nu voor zijn kop schieten voor een minimum salariering.

 16. Gerrit Een politie die bang en corrupt is zoals hier op Barber moet uit het korps gezet worden. Maar het lijkt dat de politie een opvang is van die mensen die geen fatsoenlijke baan kunnen krijgen. Dan maar politie worden. Als ze bang zijn en achterom moeten kijken wil zeggen dat ze geen werkelijke politie zijn. Overigens een wijsheid die ik heb van mijn schoonvader heb die oud inspecteur was die niet kan geloven dat er nu zoveel tuig zit in het korps. We waren vroeger niet mis en we ramde er op los nu zijn ze veelal zelf in de drugs. En dat zien wij dagelijks hier op Barber.

 17. Die cijfers die net bekend gemaakt zijn, zijn zeker vòòr publicatie verhoogd met 20% dus aan het eind van dit jaar is de criminaliteit met 20% gedaald en Wilsoe is dè man. Vroeger noemden wij dat creatief boekhouden, maar er zal zeker een moderner woord voor zijn.

 18. Goed bericht denk je!!
  Net zoals het bericht van 35% meer toeristen inde maand april!!
  WHOOHOOOO dushi bida op ons dushi korsou

  Helaas is vanmorgen alweer voor de 3e keer mijn OPEN (!!!) auto de ruit ingeslagen op directors bay om te kijken wat er in ligt!! Nare bijkomstigheid, deze keer hebben ze de bewaker die daar zit (sinds enkele maanden om dit soort zaken te voorkomen) met een machete op zijn keel bedreigt zodat de andere zijn gang kon gaan!

  Leg dat maar uit aan mijn gast die net 48 uur op het eiland is en een lekker duikje wil doen!!!
  Korsou, sigui asina. Nos ta bayendo den un bon direkshon!!!
  Viva nos isla!!!1

 19. Politie kan gewoon beginnen daar waar jongeren de hele dag onder een boom zitten maar wel in dure autos en dure motors rijden.. Dan is Curacao meteen een stuk veiliger!

 20. De politie weet wie ze zijn! Als je 30 jaar politieagent bent ken je elke crimineel op het eiland! Ze zijn bang en willen niet elke keer achterom kijken. lijkt me verstandiger dat er agenten komen van buitenaf om hier de troep op te ruimen.

 21. Een ding mis ik wanneer worden de criminele politieagenten aangepakt die op bijvoorbeeld Bandabou alle criminelen momenteel beschermen? Heer Wilsoe gaat werken met zijn crimineel personeel om criminelen te bestrijden. O ja wat was het ook al weer: met criminelen pak je criminelen. Heer Wilso, ga wakker worden u kunt vele miljoenen steken om de criminaliteit aan te pakken maar als uw eigen politiekorps onderandere de oorzaak is pakt men nooit de harde kern!