• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao Tourist Board is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het promoten van het eiland aan de wereld. Het harde werken loont, want in april zijn maar liefst 34.242 toeristen afgereisd naar Curaçao. Dit is een stijging van 32 procent vergeleken met deze maand vorig jaar.

De grootste stijging van het aantal toeristen waren reizigers uit Zuid-Amerika. Vorig jaar maakten 5.463 de overstap naar ons eiland, maar dit jaar kwamen daar nog eens 2671 toeristen bij. Dit zorgde voor een stijging van 49%. 5010 van de in totaal 8134 Zuid-Amerikaanse toeristen was afkomstig uit Venezuela. Het aantal Venezolaanse toeristen is toegenomen met 56 procent. Deze stijging is waarschijnlijk te wijten aan de extra vluchten tussen Venezuela en Curaçao.

Europa
De meeste toeristen die deze kant opvliegen, komen ook in april weer uit Europa. 12.552 vlogen er naar de zon. Dit is vergeleken met vorig jaar een stijging van 24 procent. De stijging is te wijten aan verschillende marketingcampagnes met touroperators en het televisieprogramma De Bachelor op Curaçao. De vulkaan die vorig jaar roet in het eten gooide speelde ook een rol. Van 16 tot en met 20 april 2010 werden alle vluchten gecancelled.

Noord-Amerika
Ook de Noord-Amerikanen weten het eiland te vinden. In april 2010 bezochten 4.844 Amerikanen Curaçao. Dit aantal steeg dit jaar naar 5.443. Dit is een stijging van 23 procent. De positieve cijfers hebben waarschijnlijk te maken met de ‘Curaçao Now’ campagne en de televisiecampagne in het eerste kwartaal van dit jaar. Ook spelen de nieuwe vluchten tussen New Jersey en Curaçao een rol.

2 reacties op “Marketing werpt vruchten af”

  1. Ja aan de ene kant wordt het met de schop naar binnen gebracht en aan de andere kant gaat het met de kruiwagen er weer uit. Schiet dus niet erg op.

  2. De criminelen zullen wel blij zijn.. nog meer touristen om te beroven!