• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De bakkersvereniging trekt aan de bel. De prijs van brood is al meer dan tien jaar niet verhoogd, terwijl de prijs van ingrediënten alsmaar stijgt. Eerder verzocht de vereniging de regering al de broodprijs te verhogen, maar hier werd nooit gehoor aan gegeven.

Via een brief aan de regering doet de Vereniging van Curaçaose Bakkerijen 2008 nu opnieuw een poging de prijzen te verhogen. Volgens hen is de kwaliteit van brood nu de dupe. “De laatste keer dat de maximum prijs is vastgesteld, was in 1996. De prijs van veel ingrediënten is met zeker 60 procent gestegen. Daar komen nog invoerrechten bij. Het is dus logisch dat de kwaliteit van het brood achteruit gaat.”

Noodzakelijk
“Wij redden het nog wel”, vertelt een medewerker van Bakkerij De Zon. “We hebben veel bestellingen, ook van de horeca, dus dat gaat goed. Ik denk niet dat kleine bakkerijen het blijven redden als de prijs niet stijgt. Een prijsstijging is na een tijdje altijd noodzakelijk. In Nederland stijgt de prijs ook regelmatig.”

Geen winst
Bij Panaderia Libanesa worden er andere manieren bedacht om rond te komen. “Op brood maken we al lang geen winst meer, helemaal niets. We proberen dit op te lossen door meer beleg te verkopen. Alle prijzen stijgen de laatste tijd, die van olie ook, dus de broodprijs zou ook eens moeten stijgen.”

2 reacties op “‘We maken helemaal geen winst op brood’”

 1. @jules, dus die pensioenregerling van statenleden zal ook wel weer te voorschin te komen want ja alle prijzen zijn gestegen!

 2. Benzineprijs omhoog…
  Busvervoerprijs omhoog…
  Broodprijs omhoog…
  Conclusie:
  Atrako’s omhoog!

  Waar kan ik een arsenaal aan mace halen??