• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Schietpartijen, diefstallen en geweldplegingen voeren de boventoon in het nieuws. Uit alle hoeken van het eiland komen de nare berichten naar boven. Stichting Save our Youth is het zat en roept iedereen op zondag zijn beste beentje voor te zetten tijdens de manifestatie tegen criminaliteit.

Stichting Save our Youth & Spiritual Healing Center Nos Cu Nos organiseert de manifestatie om de golf van criminaliteit die over het eiland raast onder de aandacht te brengen. Ook hopen zij tot de daders door te dringen en hen duidelijk te maken dat hun gedrag grote gevolgen heeft op de maatschappij en de toekomst van kinderen.

Route
De actie gaat zondag om 15.30 uur van start bij de parkeerplaats aan ’t Waaigat. Via de Abraham Mendez Chumacheiro Boulevard, de Theaterstraat en de Pietermaaiweg eindigt de stoet in het Wilhelminapark. Daar zullen twee slachtoffers van geweld spreken over hun ervaringen.

Spandoeken en borden
De stichting roept iedereen ‘ongeacht kleur, religie of afkomst’ op mee te lopen met de mars. Eventuele spandoeken of borden, mits deze geen politieke of beledigende teksten bevatten, kunnen meegenomen worden. Studenten mogen in schooluniform komen, andere demonstranten worden verzocht in het wit te komen.

12 reacties op “Marcheren tegen criminaliteit”

 1. hoe wil je dat ik ga protesteren als er een kans is dat ik mijn huis verlaat er ingebroken wordt…….

 2. @Vito, en heeft jou deelname aan de protestactie in Rotterdam (wat in principe een Curacaosche aangelegenheid was) ene yota geholpen ? Dacht het niet, nee er zijn toch echt andere maatregelen nodig dan dat slappe gedoe van protestacties. En Nederland heeft zijn “andere maatregelen” klaar en beware over de uitvoering daarvan.

 3. Alle goede bedoelingen te na, deze groep zal, hoe goed de scholing, werkgelegenheid en betere sociale omvang ook wordt, nooit gaan werken. Die zitten gewoon achter de easy money aan en met werken krijg je dat niet.

 4. Mensen komop bewijs wat voor je eiland kan betekenen. Laat zien dat jij er genoeg van heeft. Ga de straat op, vanuit al die ijzeren hekwerken. Ga protesteren maak een statement dat jullie genoeg hebben van al dat criminaliteit. Als ik op Curacao zou zijn, zou ik zeker hebben meegedaan. Laatst in Rotterdam was ik er ook bij de protestactie.Stand up stand up stand up for your right, don’t give up the faigth. United we stand, divided we fall.

  Ruman lanta for di sonjo, stop di biba tras di kortina nan di heru, lanta y eksigi bo derchi. si bo laga criminalnan bira donyo di kayanan anto despues bo no por reklama. Ban ruman lanta y bai protesta kontra di criminalidad. Forsa y poder.

 5. Sander…waar slaat het nou op dat je bang bent dat het “weer“een blank gebeuren zal worden?Er word opgeroepen om te komen demonstreren,en als er dan alleen maar blanken aanwezig zullen zijn,tja dat heeft niks met blank of zwart te maken maar met wel komen of niet komen he?!!!!
  Ik vind zo demonstratie een goed idee,maar of daarmee de “”boeven”””zullen gaan nadenken om het dan maar niet meer te gaan doen??Nee,daar is meer voor nodig!

 6. Heel goed!!! T kan echt niet zo langer doorgaan!!!

 7. @Churandy: ben het helemaal eens met je reactie. Een groot deel van de bevolking is arm. Het is de taak van de overheid om sociale en economische kansen te creeren voor het volk. Maar diezelfde volk moet ook zelf bereid zijn om die kansen te grijpen en zichzelf te ontplooien. Maar laten we heel eerlijk zijn, als yu di Korsou zelf moet ik toegeven dat wij een enorme mentaliteitsprobleem hebben op deze deze klip. Alles draait hier om uiterlijk vertoon, maar hard werken ho maar. Enige wat helpt in mijn beleving is goede scholing, werkgelegenheid en betere sociale omvang in geval van een misstap.

 8. @ sander: dus je wilt zeggen dat een YDK niet blank kan zijn? jammer hoor dit soort uitspraken foei!

 9. @Sander, en de optocht voor de huidige regering waren er alleen maar niet blanke mensen aanwezig..

 10. I’ll be there

 11. De criminaliteit zal met de verder stijgende prijzen alleen maar toenem. Een heel grrot gedeelte van de bevolking is arm en wordt arm gehouden, om te kunnen leven zullen ze moeten stelen. Dan heb je ook nog het gedeelte die in een grote auto wilen rijden, die veel gouden kettingen om hun nek willen hangen, meerdere BlackBerry’s willen hebben maar die nte beroerd zijn om te werken. Tja, dan moet je de medemens gaan beroven en bestelen.

  En wat doet de Minister van Justitie…. juist ja een beetje achterover leunen!!! Ga eens regeren.!!!!

 12. ik zal wel gaan, maar bij de Isla manifestatie had ik een beetje het gevoel dat het een blank gebeuren was.
  ik hoop echt dat nu ook de YDK gaan komen……….

 13. Beste mensen, jammer maar ik zal wel bij bepaalde personen weer negatief over komen, maar als realist laat ik me niet weerhouden om hier commentaar op te geven.
  Enkele maanden geleden is er een dergelijke mars georganiseerd door enkele Curaçaose Belangengroepen in Rotterdam. De gehele Antilliaanse bevolking (gebruik even de oude verzamelnaam) werd opgeroepen naar Rotterdam te komen. Uiteindelijk was de opkomst 90% blank en 10% zwart (300 personen in totaal). Ik dacht dat de stad Rotterdam €5000 had ge-subsidieerd voor muziek en T-shirts. Het was toen heel even stil rond onze pistolero’s maar inmiddels is de hel daar alweer in al zijn hevigheid losgebarsten. Ook toen heb ik gezegd met onwillige honden is het slecht hazen vangen en correct me if I am wrong, die onwillige honden zijn noch hier, noch daar, plotseling willig geworden. Strafkamp Klein Curaçao ? of misschien Guantanamo (Schotte kan dat via zijn innige relaties met Fidel toch wel even regelen.