• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na jarenlange radiostilte over de toekomst van de Isla, heeft PdVSA aangegeven te willen praten over de nodige investeringen in de raffinaderij. Eind volgende week vliegt vice-president van de PdVSA Asdrubal Chávez deze kant op om concrete afspraken te maken.

Premier Gerrit Schotte ontmoette Chávez, de neef van president van Venezuela Hugo Chávez, gisteren in Caracas waar de twee een goed gesprek hadden over de toekomst van de raffinaderij en de samenwerking tussen beide landen. Tijdens hun ontmoeting gaf de PdVSA-man aan dat het bedrijf bereid is in gesprek te gaan over investeringen van hun kant. Ook willen de twee landen gaan samenwerken op het gebied van energie.

Vervuiling
Het huidige leasecontract met PdVSA loopt tot 2019. Er moet dus al worden nagedacht over het eventueel voortzetten van de samenwerking, in welke vorm en onder welke voorwaarden. Ook moet er snel actie worden ondernomen op het gebied van vervuiling van de lucht, wateren en grond van Curaçao. Beide partijen pleiten voor snelle beslissingen over de toekomst van de raffinaderij. Om dit te motiveren nodigde Schotte de vice-president uit naar Curaçao te komen om concretere afspraken te maken.

 


6 reacties op “Toekomst Isla op de Venezolaanse agenda”

 1. @sander, we zitten al sings 10-10 te wachten totdat deze regering gaat reageren maar ze zijn alleen bezig met PAR pesten en zakkenvullen en de hele wereld aan het rondreizen. Den k je echt dat ze nu opeens gaan reageren? nee in 4 jaar zitten we op nivo Haiti!

 2. De radio stilte was doordat de vorige regering ons land Curacao niet wil verkopen aan PDVSA/Venezolanen. Nu is de tijd rijp om de ingrepen te doen op Curacao en dan voor de tweede keer Curacao te verkopen aan de Venezolanen zodat wij vierderangs burgers worden in ons eigen land. Hoe kunnen wij met de Venezolanen gaan praten of memorandum tekenen zonder het parlament op de hoogte te brengen wat is de toekomst van onze Eiland met of zonder raffinaderij? Uit de 440ha terrein kunnen wij meer uithalen in een schoonmilieu waar veel meer mensen banen kunnen krijgen dan een oude raffinaderij opknappen die in een ermbarmelijke toestand midden in onze stad staan. De Venezolanen (Onbetrouwbaar)hebben het eiland de laatste 25 jaren leeggezogen, en de raffinaderij een verlengde Venezolaanse raffinaderij gemaakt, waar mensen als slaven behandelt worden op hun werk, en ze moeten als werknemer van de raffinaderij hun mond houden wat er op de raffinaderij gebeurt anders verliezen ze hun baan. De regering Shotte, Weels, Coeper verkoopt ons Eiland aan de Venezolanen met alle gevolgen van dien.Dames en Heren Sta Op en verdedigt je dushi Curacao.

 3. Ik begrijp wel waarom MP Schotte meteen opstond toen hij een uitnodiging kreeg; op het laatste moment dachten ze toch nog aan hem. Normaal wordt hij genegeerd door zijn overbuurman en nu werd hij zomaar uitgenodigd. Dan moet je wel in de houding springen…..
  Lekker met een privé vliegtuig opgehaald worden door de overburen voor een feestje.
  Lijkt me heerlijk… er even tussen uit… op Curacao is het toch alleen maar gezeur.
  Meteen belangrijk zijn en een afspraak regelen met de PDVSA om over de vervuiling van de Isla te praten. Iedereen weet nu al dat dit geen zin heeft, maar het staat goed op zijn C.V.
  Ik heb een vraag aan MP Schotte: wanneer ga je regeren, of laat je dat aan Wiels en Cooper over.
  De criminaliteit heeft inmiddels wel een hoogtepunt bereikt, ik hoor niet anders dan overvallen en berovingen in mijn omgeving. Straks komt er geen toerist meer naar Curacao, dan hebben we ook geen inkomsten meer. dus meneer Schotte zorg dat de politie goed gaat functioneren.
  Ik las ook laatst een ingezonden stuk van Amerikanen die hier een 2e huis hadden en na 90 dagen het land moesten verlaten omdat dit in de wet staat? Ze mochten pas in 2012 weer naar hun eigen huis gaan, deze mensen zullen snel hun huis hier verkopen en hun geld elders uit gaan geven. Is dat slim van die wet? Moet die wet niet eens aangepast gaan worden, want een hoop inkomen gaat verloren door dit soort domme regeltjes.
  Kortom Schotte: ga regeren en ga ook in de leer bij die andere buurman van Aruba. Meneer Eman heeft inmiddels de boel aardig op de rails gezet. Aruba is geen verloren land meer, hnopelijk zullen we dat ook eens van Curacao zeggen, maar helaas met deze coalitie zie ik dit niet op korte termijn gebeuren.

 4. helaas Black Lion, je hebt gelijk….

 5. Wat denk je @Michiel. Ja het staat op de agenda en Ja er word gesproken over de vervuiling.
  Maar denk je nu echt dat PDVSA de laatste rest jaren nog geld in Isla gaat steken.
  PDVSA en onze zogenaamde regering geven ons alleen maar zoet houders.
  Nee de vervuiling gaat gewoon door ten koste van onze bevolking hier.

  18 onnodige doden. Hele wijken vergeven van giftige stoffen.

  En de regering slaapt gewoon door.

  CURACAO WAKE UP

 6. Goed nieuws, eindelijk een dialoog op niveau. Ben erg benieuwd naar de resultaten…