• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na de verhoging van de benzineprijs gisteren, tast Sindikato Transporte Uní (STU) in het duister. De vakbond voor kleine busjes wil zo snel mogelijk om de tafel met de regering over tariefsverhoging voor busritjes. “Anders redden wij het niet”, aldus Giovanni Decaster, woordvoerder van STU.

De tarieven worden bepaald door Dienst Economische Zaken (DEZ). Maar Decaster geeft aan dat de tarieven niet zijn aangepast sinds 2008. Normaliter wordt er eerst met de vakbond overlegt voordat een benzineprijsverhoging plaatsvindt . “Wij tasten nu in het duister.”

Om de tafel
De busprijzen zijn op dit moment 1,60, 2,10, 2,30 en 2,80 gulden. Decaster schat in dat de prijzen met zo’n 30 à 40 cent omhoog moeten om de verhoogde benzineprijs bij te benen. De verantwoordelijke ministers, Charles Cooper (Vervoer) en Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) zijn op vakantie. Toch heeft STU gisteren een brief bij de ministerraad laten afleveren, waarin ze eisen dat de regering binnen 24 uur met de vakbond om tafel gaat zitten.

5 reacties op “Sindikato Transporte Uní tast in het duister”

 1. Waar is die WIELS met zijn grote bek, hij komt toch op voor het volk…. Ja natuurlijk het volk van zakkenvullers en corrupte ministers.

 2. Het is duidelijk dat de ministers geen verantwoordelijkheid durven te nemen. Ze maken de benzine onbetaalbaar voor het VOLK en gaan meteen op vakantie.. zelfde met onze premier die van corruptie werd beschuldigt en de volgende dag het vliegtuig neemt..

  Maar heel opvallend dat onze commedante wiels zo stil is.. hij komt toch op voor het VOLK?

 3. Hoe kunnen ze nu op vakantie zijn als er zoveel problemen zijn? Er zal overleg zijn met STU voordat de benzineprijs omhoog zal gaan. Helaas houden ze zich niet aan de afspraken en gaan ook nog is snel het land uit.

  volgens mij moesten ze op vakantie omdat ze er een zooitje van maken!

 4. busje komt zo !

 5. Zijn Cooper en Hakim op vakantie? En ze zijn al altijd in het buitenland..