• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Als het aan de Raad van Commissarissen (RvC) van Aqualectra ligt, wordt de ‘Regeling melding vermeende misstanden’ (Klokkenluidersregeling) bij dit bedrijf ingevoerd. De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) vindt deze regeling de moeite van het overwegen waard.

Er is een concept regeling opgesteld waarop de directie en vakbonden op kunnen reageren. De regeling is van toepassing op alle medewerkers en heeft als doel hen zonder gevaar voor hun rechtspositie, de mogelijkheid te bieden te rapporteren over een misstand. De regeling is niet bedoeld voor klachten van persoonlijke aard waaronder seksuele intimidatie, agressie, pesten, geweld of discriminatie.

Experts
Het is de bedoeling dat de klokkenluider anoniem blijft en er een vertrouwenspersoon wordt aangesteld die de voorzitter van de RvC informeert. VBC wil de Klokkenluidersregeling aanbevelen omdat de regeling positief kan bijdragen aan een ‘strategisch zeer belangrijk bedrijf als Aqualectra  dat levering van stroom en water is gewaarborgd’. “De vraag is welk model het beste zou zijn voor Curaçao. Een centraal meldpunt klokkenluiden voor zowel de publieke als de private sector of een stelsel waarbij sprake is van vrije keuze. Het is wellicht aan te bevelen om alvorens een definitief besluit genomen eerst experts op dit gebied te raadplegen”, aldus het VBC.

4 reacties op “Klokkenluidersregeling Aqualectra”

 1. Wandaden en wanprestaties moeten aan het licht kunnen worden gebracht.
  Of de goede weer onder de kwaaie gaan lijden valt te bezien.

 2. Nazisme of Stalinisme..??

 3. Ik heb het ge-agendeerd, 6 Juli 2021 kijk ik wel even hoe ver het gevorderd is.

 4. goed idee!
  Een leuke democratische ontwikkeling tegen corutie en misstanden.