• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oppositiepartij PAR vindt dat door de stijging van de brandstofprijs de coalitiepartijen MAN, MFK en PS hun verkiezingsbelofte niet nakomen. Zij beloofden de prijzen in levensonderhoud te verlagen. MAN denkt hier anders over. “MAN komt juist haar beloftes in de laatste verkiezingscampagne na.”

“Het uitgangspunt van de MAN was om de accijnsheffing op benzine te verlagen met 50 procent. Berekeningen toonden aan dat het verantwoordelijk was om deze verlaging in drie fasen te doen, te weten 25 procent in 2011 en 12,5 procent in de jaren 2012 en 2013. Hiermee kom je op het totaal van 50 procent dat Eunice Eisden uit naam van de MAN het volk van Curaçao heeft beloofd”, kaatst MAN terug.

Beloftes
Volgens de partij is er nu al rekening gehouden met de belastingwijzigingen die er aan zitten te komen door de accijnsverlaging van 25 procent. “Als dat niet het geval was dan was de prijs van een liter benzine 2,50 gulden geworden. Dus als het niet was geweest om het uitgangspunt van de MAN, na correcte berekeningen te hebben gemaakt, dan was de verhoging veel hoger uitgevallen dan nu het geval is. Je kunt dus zien dat Eunice Eisden, die ‘lijsttrekker’ van de MAN is geweest, zich aan haar verkiezingsbeloften houdt.”

13 reacties op “MAN: ‘Verkiezingsbelofte wél nagekomen’”

 1. Of dit had men kunnen zien aankomen! Nu is het klagen en zeuren geblazen, maar waarom?
  Omdat we altijd verwend zijn geweest met een kunstmatig lage prijs?

  Ik ben het grotendeels met Your Worst Nightmare eens; ik had een paar weken geleden de grootste moeite om iemand uit te leggen dat een aanhangwagen lichter dient te zijn zodat je benzineverbruik binnen de perken blijft. Hij keek me aan alsof hij water zag branden! “Waarom? Het moet degelijk zijn! Die paar guldens benzine kan ik wel missen…”

  Morgen maar eens goed onder zijn neus wrijven …. 🙂

 2. Voor deze grapjassen werd gewaarschuwd maar de meerderheid wilde niet luisteren. Dus moeten ze maar voelen (helaas wij ook). Volgende maatregel is alle nv’s verkopen om weer aan geld te komen. Daarna de belofte van Caryl Monte: “Het volk moet eerst een misère meemaken om daarna weer er bovenop te komen.” Maar Monte zal het niet voelen als directeur van de Centrale bank (want dat wil hij). Hoelang duurt dit circus nog. Mensen de straat op en protesteren tegen deze legale boeven.

 3. @benito. de politiek op Curacao moet zich met helemaal niets bemoeien.. alles wat ze aanraken veranderd in stof.. ze maken echt alles kapot hier met de corruptie en leugens!

 4. Om toch te kunnen blijven rijden in auto en bus, om de stroom te kunnen blijven betalen, om de gestegen voedselprijzen vanwege de gestegen transportkosten, kijk naar de prijs van kerosine, te kunnen betalen, schiet de criminaliteit, atrako’s, inbraak en joyriding omhoog.
  Wanneer wordt de politie met 30% uitgebreid??

  Met dank aan de MAN!!!

 5. @ BenitoZorya: Amen to that. Politicians should have a hands off pricingp policy. The best pricing policy is determined by the freemarket supply and demand. Competition is good!

 6. Het wordt tijd dat de politiek zich helemaal niet bemoeit met de prijzen van benzine. Laat dat over aan de ondernemers. Prijzen moeten tot stand komen in de vrije markt en niet middels socialistische politiek.

 7. Daar hebben we het al, het hele volk ziet nu waar ze voor gekozen hebben. Een volk is hun eigen gekozen vertegenwordiger waard.

  Nu dat de benzine niet meer te betalen is, nu zullen we dus twee keer nadenken voor dat we een te grote auto kopen met meer cabines dan wat we nodig hebben. Nu zullen we eindelijk om zuinigere auto-motoren vragen. Nu zal het “cruisen” langs de Mac Donalds en het centrum is een keer afgelopen zijn. Geen trips meer naar de snack, kentucky en de casinos.

  Een duidelijke daling van de CO2 productie zal het resultaat zijn, thuis blijven en de auto alleen gebruiken voor wat het nodig is, transport van a naar b.

  Eindelijk een eerlijk beleid die gepaard gaat met de internationale olie markt, zoals het altijd had gemoeten. Politiek impopulair, misschien ja, eerlijk, zekker.

  Het alle mooie hiervan is dat dit in Amerika is gebeurd een aantal jaren terug, daar ruilden mensen masaal hun te grote pick ups in voor kleinere stadsautos. Oude benzine zuipende autos werden ingeleverd voor nieuwe en zuinnige modelen, en in plaats dat wij daarvan hebben geleerd (wat er in Amerika gebeurde), nee we zijn door gegaan met onze blinde verwendheid, en nu, nu boeten we omdat we geloven hebben in sprokjes van politieke mensen.

  Nog zo een sprookje, dat de prijzen van fruit en groente omlaag zal gaan. Als dat gebeurd is omdat de internationale prijzen van de olie naar beneden zijn gegaan, samen met de transport kosten, en niet dus omdat Hakim dat zegt. Voorlopig kunnen we er naar fluiten.

  Dat de prijs van elektra het zelfde zal blijven, is ook niet waar en niet mogelijk zonder Aqualectra in gevaar te brengen, dus wordt vaker en ga minder consumeren en meer letten op de energie die je gebruikt. De prijzen van elektra zullen ook stijgen samen met de internationale olie markt, simpel weg omdat we (aqualectra) hier diesel generatoren gebruiken omdat niemand van de vorige en de huidige regering het toelaat dat we overgaan op duurzame energie.

  Het hele volk van Curacao betaald nu mee voor de stoomheid die we zelf hebben gecreerd. De prijzen hadden al lang gecorrigeerd moeten worden, dan was de klap niet zo hard aangekomen maar gelijdelijk.
  YWN

 8. Huichelaars en oplichters. Zakkenvullen en leugenaars.

 9. ja Shon de vorige verkiezingen zijn ze hard afgestraft van 5 naar 2 zetels! De volgende keer kunnen we ze uitzwaaien!

 10. Open brief aan Eunice Eisden:

  Beste Eunice,
  Waarom kom je het volk van Curaçao nu niet vertellen waarom zij bij het tanken van een volle tank benzine (uitgaande van 50 liter) gemiddeld 20 gulden per tank meer moeten betalen en dan heb ik het nog niet over de andere verhogingen.
  Bij de vorige verkiezingen heeft Schotte jullie (MAN) al bijna de nek omgedraaid. De rest doen jullie zelf wel, is volgens mij in vertrouwde handen bij jou.
  Waarom komt Cooper niet tekst en uitleg geven, hij was toch het boegbeeld van de beloofde prijsverlagingen, hoor even niets van hem en hij laat jou de hete kastanjes uit het vuur halen, typisch Cooper dus, iemand anders ervoor laten opdraaien.
  Maar je kan altijd nog je beklag bij Parlatino gaan doen, moet je wel toestemming aan Jasje vragen toch.

 11. Blijf zo doorgaan MAN met je leugens.. laatste verkiezingen hebben al aangetoond dat niemand meer in jullie geloofd en volgende verkiezingen zullen jullie als PLKP worden weggevaagd! Door jullie leugens en corruptie en meewerken met corrupte partijen is het einde nabij voor de MAN! en Don Martina blifjt stil..

 12. Die berekeningen die hier genoemd worden, waren geen onderdeel van de belofte aan de kiezers. Er werd juist aangetoond in de verkiezingspropaganda van de MAN hoe de prijsverlaging gefinancierd zou kunnen gaan worden . Dat het achteraf anders gepland is, omdat dat kennelijk noodzakelijk was, blijft kiezersbedrog. Het is nu makkelijk om te zeggen dat als het niet aan MAN had gelegen, de prijsverhoging nog erger was geweest.
  Daarbij komt dit alles pas 9 maanden na het aantreden van deze regering en ruim 10 maanden na de de verkiezingspropaganda.

 13. De MAN heeft helemaal gelijk. Je goochelt met wat cijfers zet een blinddoek op met een zwarte zonnebril inclusief voor alle zekerheid oordopjes in en kijkt vervolgens naar je geldbuidel die oneindig lijkt te zijn. Wat kunnen onze politici toch onzin uitkramen en blijven zeggen dat het levensonderhoud verlaagd is. Wie is hier nu dom; de politiek of wij burgers?