• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tanken is vanaf vandaag een stuk duurder. De prijs van benzine gaat met 38 cent per liter omhoog (van 2,02 naar 2,40 gulden) en diesel met 45 cent  per liter (van 1,47 naar 1,92 gulden). Premier Gerrit Schotte kondigde gisteren in een persconferentie in Fort Amsterdam de aangepaste brandstofprijzen aan.

Volgens Schotte heeft de laatste prijswijziging op 19 april 2010 plaatsgevonden. De premier verweet de vorige regering dat zij vijftien maanden lang de prijzen kunstmatig laag heeft gehouden. “Daarom is deze prijswijziging onvermijdelijk, de internationale prijzen zijn de afgelopen vijftien maanden wél aangepast.” De prijzen moeten volgens de premier daarom rechtgetrokken worden.

Maandelijkse aanpassingen
De regering wil om zo’n hoge prijsaanpassing in de toekomst voorkomen door maandelijks de brandstofprijzen te bekijken. Dit doet de regering samen met Bureau Telecommunicatie, Post en Utiliteiten (BTP&U). “Zonodig passen we elke maand de brandstofprijs aan, omhoog of omlaag, aan de hand van de internationale brandstofprijzen.

Vergelijking
Schotte gaf tevens aan dat de nieuwe tarieven op Curaçao nog steeds ‘meevallen’ in vergelijking met Aruba, Sint Maarten en Bonaire. Benzine is Aruba 5 cent duurder, op Sint Maarten 6 cent duurder en op Bonaire 1 cent. Diesel is op Aruba 14 cent duurder en op Sint Maarten 23 cent. Alleen op Bonaire is diesel goedkoper dan op Curaçao: 28 cent.

18 reacties op “Benzine vanaf vandaag 38 cent duurder”

 1. Hopelijk houden ze zich ook aan de afspraak dat elke maand de benzineprijs marktconform wordt vastgesteld!

  Carlito; Nederland heeft ook raffinaderijen en daar betalen ze ook zeer veel voor de benzine. Werd een keer tijd dat de auto werd gebruikt waarvoor het bestemd is en niet alleen maar om te showen.

 2. Ik kan alleen maar zeggen. Nee SCHREEUWEN……

  CURACAO WAKE UP.

 3. 200.000 vaten per dag ! voor export…. tegen VETTE winst ! waar we salarisen van 20.000 tot 30.000 aan dit soort directeuren betalen… terwijl het volk in de stank zit en de rotzooi maar niet ophoud.

  ookal is die van ons stabiel gebleven hij ging ook niet omlaag toen de olie 70 tot 80 dollar per vat was … toen hebben jullie dubbel dik zakken zitten vullen…
  met die vervuiling die vrijkomt moet dit volk in alle opzichten gecompenseerd worden !

  Ga eens naar een land als Saudie Arabie ! waar een en al rafinaderijen staan !
  en kijk hoe cheap de benzine daar is !

  SCHANDE dat we met een rafinaderij op een eiland ons druk maken op de markt prijs !
  nog een klap op de maatschappij!

  doomed curacao with independence on it’s mind.

 4. gewoon 1 dag per week gaan fietsen met zn allen

 5. wat was het ook alweer ? Oh ja “mas serka di bo”. Ze vergaten deze slogan af te maken namelijk “mas serka di bo potmony”

 6. Wat een sociale regering hebben we die voor het volk zorgt..

 7. Ja hoor, de economie staat nu helemaal op instorten!!
  Niet alleen de benzine, maar alles wat met energie te maken heeft zoals vervoer naar Curacao, en dus dus de levensmiddelen, de stroom, de bus, het water…. alles is onbetaalbaar geworden.
  Lang leve de criminaliteit. Je moet toch blijven rijden en eten!!

 8. En weer zijn er van die brallers die gaan wijzen naar Nederland. Wij leven op Curaçao en moeten hier die hogere prijzen betalen. Deze kinderachtige afleidings manoeuvres verzachten misschien de pijn bij jullie, maar ik weet zeker dat de doorsnee Curaçaoënaar daar geen (absoluut geen) boodschap aan heeft.

 9. Nu Schotte toch in Vzla is laat hem maar meteen daar de benzine prijs vergelijken met die op Curacao.. vooral aangezien de PDVA ons eiland vergiftigd.. zouden we toch lage benzine prijzen moeten hebben? en de MAN komt weer zijn verkiezingsbelofte niet na!

 10. Marius,

  Ja water kan wel duurders zijn en de kilowatt maar in Nederland heb je veel belastingen.
  op curacao betaal je 5% OB in nederland is dat 19%.
  En vergeet niet het leven in nederland is vele malen malen duurder.

 11. Nederland ok, een kilowatt in nederland is 3x zo goedkoop als hier, om over het water nog maar te zwijgen.
  Dus laten we niet gaan vergelijken.

 12. Niet zeuren in Nederland is de advies prijs op 1 liter benzine 1.679 EURO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Dat is pas duur.

 13. jullie zullen het nooit leren prijzen gaan zelden naar beneden, leef zuinig kleine auto niet de duurste kleding denk aan de 7 magere jaren

 14. Was het niet deze regering die voordat ze gekozen werden liepen te schreeuwen dat de brandstof prijzen naar beneden moesten dat er een eind aan d e overheids NV’s moest komen zodat dit mogenlijk zou worden???
  Maar nu weer terug steken en de vinger naar een ander wijzen, triest hoor!!
  Vooral voor de keizers van dit tuig!

 15. “Volgens Schotte heeft de laatste prijswijziging op 19 april 2010 plaatsgevonden. De premier verweet de vorige regering dat zij vijftien maanden lang de prijzen kunstmatig laag heeft gehouden.”

  Gebruikt Schotte een ander soort kalender dan mij?

  19 April 2010 naar 10 Okt 2010 is 15 maanden?

 16. follow the money

  60cent accijns en twee keer 5% OB is toch absurd

 17. Judy; dat wordt ook kunstmatig laag gehouden door Chavez en ze hebben zelf de olie! Dat kan je niet vergelijken! Eindelijk marktconform, toch belachelijk dat de overheid het laag heeft gehouden. Misschien dat er hierdoor eindelijk minder rondgereden wordt in het centrum.

 18. Wat kost benzine eigenlijk bij onze overburen op 60k afstand……? I wonder…..