• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Economische Ontwikkeling Nasser el Hakim bevestigde vorige week een bedrag van één miljoen dollar te willen investeren in de film over Tula. Veel mensen sprongen een gat in de lucht terwijl anderen zich ontzettend opwonden over de investering. Versgeperst.com vroeg het voorbijgangers.

“Dit is een heel belangrijke film”, vindt de 17-jarige Jorgey. “Het is goed dat iedereen in Amerika en de rest van de wereld weet wie Tula is. Ik denk dat dit een goed plan is van de minister.” De 18-jarige Anton is het niet helemaal eens met zijn vriend. “Het is belangrijk voor Curaçao, maar andere dingen in de toekomst zijn ook belangrijk. Die arme kinderen hebben ook geld nodig.”

Hoog in hun bol
“Wat een onzin”, reageert de 32-jarige Annemarie. “Curaçao is totaal niet in de positie om films te gaan financieren. Na jeugdprojecten, verbetering van het onderwijs, infrastructuur en tig andere dingen kan men eventueel gaan nadenken over zulke luxe projecten. Het is de overheid naar hun bol gestegen, zij denken dat zij hetzelfde kunnen handelen als Amerika terwijl we meer vergelijkbaar zijn met een derdewereldland.”

Mooie jachten
De 52-jarige Jopie vindt dat het niet aan de overheid is om dit project te financieren. “Goed plan, mooie film, prachtige investering. Voor zakenmensen! Rijke pensionado’s en ontroerend goed mannetjes op Jan Sofat. Deze mensen moet dit project volpompen in plaats van de overheid ermee op te zadelen. Die mannetjes stoppen hun geld liever in drugs en mooie jachten.”

Vooruit denken
“Dit is een kans om Curaçao op de kaart te zetten”, reageert Geert die naar eigen zeggen ‘rond de 40 jaar’ is. “Niemand ziet het belang in van zoiets. Je vertelt over de geschiedenis, wekt interesse op bij mensen die nooit van Curaçao hebben gehoord. Dat is belangrijk. Dit is een langetermijninvestering waardoor je later meer geld en mogelijkheden hebt. Ik vind dit heel positief, minister Hakim denkt vooruit.”

4 reacties op “‘Hakim denkt vooruit’”

 1. straks een complete overhaul met stempels en nieuwe kleuren….prioriteiten hebben we hier niet…. hende ahinda no ta mira kon kens e gobierno ta bezig !

  Mira shon nan ta den K #$ nos ta bai …..

 2. Laat Hakim dat nou maar eens aan de arme kinderen die zonder eten naar school moeten, gaan vertellen.

 3. Felis dia,
  Het is een hèèl goede investering “”mits”” het niet uit de kassa van de belasting betalers komt. Ben ook van mening, dat de Minister investerders moet gaan zoeken, die in zijn mooie plan wil investeren. Het is relevant dat Curacao na 10-10-2010 niet alleen met sport, en toerisme, Carnaval, zich op het Internatiolale gebied presenteerd, maar òòk onze koloniale geschiedenis. Het verleden en het leed, zal òòk de Internationale politiek wakker maken.
  Bovendien, is het vanzelf sprekend en belangrijk dat er Verdragen zijn gesloten omtrent “”de Rechten van de mens””, waar dit soort senarios een gepasserd benzinepomp zijn geworden. Er moet wel over gepraat worden, zodat iedereen weet, wat er in het verleden is gebeurd. Vervolgens, is het noodzakelijk dat de Minister zich realiseerd, dat de overheid zich moet gaan consentreren op:”” Veiligheid , “”indammen”” en handhaving op de golf van Criminaliteit, op burgers en ondernemers, toerisme, op nos dushi pais Korsow. Orde en handhaving zal samen met de Minister aan tafel moeten schuiven om plannen en maatregelen te nemen ter bescherming van de burgers, en het toerisme op korte termijn.
  Sociale cohesie, Duurzaamheid, Infasructuur, en het pedagoogische verwaarlozing van minderjarigen, werkeloosheid, beleid en maatregelen toepassen voor ongedocumenteerde ingezetenen, innovatie, een beter regeling voor studenten na hun studie zoals het model “”Aruba””, vernieuwen van het onderwijs. Dat is mijn visie en verwachting na 10-10-2010. Bovendien een hoffelijk Parlement, die met respect met elkaar omgaat, m.b.t. communicatie naar burgers en naar elkaar toe. En natuurlijk een overheid die Rentmeesterschap, hoog in de vandel heeft. Un felis dia i bendishon.

 4. en de benzine wordt 50 cent duurder.. prioriteiten he?