• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ondanks dat Inspectie voor de Gezondheidszorg op Curaçao niets wil weten van het Slotervaartziekenhuis, is de Arubaanse minister Richard Visser wel enthousiast. “Het ontbreekt Curaçao aan visie en richting. Ik zou daar nu onze patiënten niet heen willen sturen.”

Volgens Visser (minister van Volksgezondheid en Sport) moeten de eilanden nauwer met elkaar samenwerken om de zorg duurzamer te maken. Dat zegt hij tegen zorgvisie.nl. Hij wil de zorg spreiden over de drie eilanden. Bijvoorbeeld cardiologie op het ene eiland en oncologie op het andere. “Daarvoor is het nodig de zorg op alle eilanden op hetzelfde niveau te brengen.”

Beneden de maat
“Het Slotervaartziekenhuis is een privaat ziekenhuis dat heeft bewezen slagvaardig te kunnen optreden. Ze zijn efficiënter gaan werken door managementlagen ertussenuit te halen. Deze manier van werken past bij ons”, vindt Visser. “Op Aruba gaan wij het ziekenhuis uitbreiden en renoveren. Daarvoor zijn 150 miljoen Arubaanse guldens nodig. Ook de spoedeisende hulp moet snel beter worden. Ik zie Curaçao worstelen, daar is de gezondheidszorg nog beneden de maat.”

Ophef
De komende weken beslissen de politici op Aruba, Curaçao en Sint Maarten over de plannen. Op Curaçao is ophef ontstaan over het plan om de Inspectie voor de Gezondheidszorg te laten reorganiseren door het Slotervaartziekenhuis. De inspectie heeft daarom een brandbrief gestuurd aan minister van Gezondheid, Jacinta Constancia. Zij willen niet met een afzonderlijk ziekenhuis in zee te gaan, maar een samenwerking aangaan met de Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Aysel Erdubal
Een ander knelpunt dat speelt op Curaçao is de mede-eigenaar van het Slotervaartziekenhuis, Aysel Erdubak. Zij is in het verleden veroordeeld wegens belastingfraude en medeplichtigheid aan uitlokking van een poging tot afpersing. Visser vindt dit volkomen irrelevant. “Het is een oud verhaal. Ik denk dat het misschien door Nederlanders op het eiland naar boven wordt gehaald om met modder te kunnen gooien”, zegt hij tegen zorgvisie.nl. “Wij dealen met het ziekenhuis en niet met de persoon van mevrouw Erbudak.”

6 reacties op “‘Curaçao visieloos als het aankomt op zorg’”

 1. Ik vind dat het zkh zo en zo vernieuwd moet worden , veel mensen gaat onnodig dood in het ziekenhuis het lijkt niemand want te schelen wat er gaande is in het zkh.
  Ja je moet goed weten met wie je in zee gaat , zeker als er een derde in het spel zit.
  Maar niet ten kosten van je mede mensen, ik zit al heel lang te wachten dat er een nieuw zkh komt zodat ik verhuizen kan van Ned naar Curaçao mijn kennis en kunde wil ik nu op mijn eigen eiland laten zien.

 2. Mw Constancia staat ook niet echt bekend als een vrouw met visie.. dus wat verwacht je dan?

 3. Alleen visieloos als het op zorg aankomt???
  Gewoon visieloos op alle terreinen.!!!!

 4. @ shon.. Dat is waar. Maar een nieuw ziekenhuis staat op de agenda eveneens de uitbreiding van ziekenhuis op Aruba de agenda staat. Mijn punt is dat door de zin zo te formuleren er de impressie wordt gecreeerd dat er hier helemaal 0.0 wordt gedaan. Er had moeten staan:

  “Op Aruba gaan wij het ziekenhuis uitbreiden en renoveren. Daarvoor zijn 150 miljoen Arubaanse guldens nodig. Ook de spoedeisende hulp moet snel beter worden. Op Curacao is de gezondheidszorg ook onder de maat, maar daar wordt gewerkt aan de realisering van een nieuw ziekenhuis waar naf. 400.000.000,- mee gemoeid is.”

 5. @obi, ziekenhuiis moet er eerst nog komen.. en bij meerdere projecten hier gaat dat helemaal mis en verdwijnt er weer geld. dus pas als het ziekenhuis klaar is en in goede staat dan pas kan je er over praten.. (denk maar aan Hato!)

 6. Op Aruba gaan wij het ziekenhuis uitbreiden en renoveren. Daarvoor zijn 150 miljoen Arubaanse guldens nodig. Ook de spoedeisende hulp moet snel beter worden. Ik zie Curaçao worstelen, daar is de gezondheidszorg nog beneden de maat.”

  Dhr. Visser haalt aan dat de zorg op Curacao onder de maat is en in contrast op Aruba dat ze 150.000.000 gaan investeren in een uitbreiding van ziekenhuis.

  Waarom haalt hij niet aan dat er een NIEUW ziekenhuis komt? Zo komt het over alsof er niks gedaan wordt aan verbetering van gezondheidszorg op Curacao. Fail!