• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Helmin Wiels van PSCURAÇAO – De Curaçaose regeringspartij Pueblo Soberano heeft zaterdagavond de aftrap gegeven van een ‘kruistocht voor onafhankelijkheid’. Het is de eerste stap van een proces om uit het Koninkrijk te stappen, stelde partijleider Helmin Wiels.

“Curaçaoënaars zullen nooit volledig gelijk zijn in het Koninkrijk, dat is gebaseerd op slavernij en nog steeds racistisch is”, aldus Wiels. Hij gaf aan alle mogelijkheden te willen gebruiken om onafhankelijkheid te bereiken.

46 reacties op “‘Kruistocht’ voor onafhankelijkheid Curaçao”

 1. Waar wacht Wiels op eigenlijk? als Curacao onafhankelijk wil worden dan zal Nederland deze eis binnen 1 minuut inwilligen!

 2. Laten we maar hopen dat Wiels zijn zin krijgt. Fijn een eigen curacaos paspoort. Chavez kan dan zijn “waddeneiland” Curacao snel overnemen. Het zijn tenslotte de Malvinas van Venezuela! En over gelijkheid… ook binnen Europa zijn alle landen gelijk, maar als Duitsland iets wil, dan zal Nederland volgen.. Kortom, iedereen is gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen.. “join reality” Wiels!

 3. Wilders zegt : Curacao onafhankelijk? Kan het morgen ? Wat een warhoofd (ik hou het netjes) die zonderling Hermine (?) Wiels…(wat een meisje zeg).

 4. Op mijn wensenlijst staat een terugkeer naar mijn geboorteland na pensionering. Ik schrap deze wens van mijn bucketlist. Er zijn rustigere plekken op deze aardbol waar ik mijn oude dag kan doorbrengen.
  BLAASKAAK… KEEP ON DREAMING.

 5. Ik ben blij dat er onder de curacaoenaar een heleboel mensen wonen die net als “sander” denken. Als je wilt weten hoe het is afgelopen met een land die onafhankelijk is geworden van NL, met bijna dezelfde koloniale geschiedenis, kijk dan niet ver.. kijk naar Suriname. Het verschil van Curacao en Suriname zit er hierin, dat Suriname 100 x meer Natuurlijke hulpbronnnen heeft. En dan nog weten ze het in Suriname niet te redden, na 36! jaren onafhankelijkheid en meer dan “15 jaren stabiele politieke rust”. Brain drain, dat vindt nog elke dag plaats, vele studenden van de VWO en Universiteit springen door naar Nederlandse universiteiten, om daarna zelden weer terug te keren naar Suriname. Daarbij ondervinden ouders ontzettende hinder bij de Nederlandse ambassade voor een verblijfsvergunning, welke aan zulke strikte regels zijn gebonden, dat zelfs normaal werken in jouw voormalig moederland bijna volstrekt onmogelijk is. Vele Surinamers zouden, en op basis van mijn inschatting, circa 75% van de jongeren, graag een Nederlands (EU) paspoort bezitten, omdat daarmee veel meer deuren voor ze opengaan wat studie/werkervaring/werkgelegenheid betreft. Maar helaas moeten ze het doen met een blauw paspoort die evenveel waard(eloos) is als die van Haiti. Je kan er praktisch niks mee beginnen dan als een miezerige ID document van een vreemdeling in het buitenland. Nationale trots? Wat moet dat voorstellen met al die corrupte politici die keer op keer hun vrientjes en fam. leden bevoordelen.. en ohw ja, velen van ze hun werderhelft bezitten de Nederlandse nationaliteit en hebben vette buitenlandse bankrekeningen voor het geval de surinaamse bodem te heet wordt voor hun. Ik vind die Helmin Wiels maar een domme schreeuwlelijkerd waarvoor de Curacaoenaren moeten oppassen en zich niet als een domme ezel voor zijn karretje laat spannen. Deze man wilt gewoon een belangrijk man spelen, maar hij is precies net als een holle vat, inhoudloos en de witte man maar beschuldigen van slavernij en discriminatie. In Suriname hadden wij ook zo een schreeuwlelijkerd, wijlen Henck Arron, die heeft de hele onafhankelijkheid door de strotten van de Surinamer geduwd. Achteraf na 4 jaren waardeloos bewind moest hij het veld ruimen want dhr. Bouterse stak een stokje in die man zijn wanbeleid. Bouterse heeft hem gevangen laten zetten en daar is die domme man die last had van de slavernijverleden en zogenaamde slavernijtrauma’s, tot de inkeer gekomen dat de onafhankelijkheid van Suriname 1 grote FOUT was geweest. Suriname was er niet rijp voor. Maar nee, die man liep verwaand rond met overdreven ingevingen van de Black Power gedachtengoed van de USA en bezat ook nog een portie domme valste trots gecombineerd met een zwakke IQ. Dus mensen van Curacao, weten jullie wat jullie moeten doen met dat gevaar dat Helmin Wiels heet.

 6. Ik vind het jammer dat de heer wiels en anderen die sympatiseren met hem hun energie steken in een gevoel. Een gevoel dat ze nog steeds gediscrimineerd worden.
  Is dat zo? Moet je je laten leiden door een gevoel? Of moet je je laten leiden door gezond verstand. Wat zijn de voordelen van een onafhankelijk Curacao? Wat zijn de voordelen van het continue energie steken in negatieve zaken uit het verleden? Een verleden waar onze generatie blanken en gekleurden nooit wat mee van doen heeft gehad.
  Ik vind de heer Wiels niet opbouwend bezig. Zijn acties zullen ondelinge onrust teweeg brengen en mischien is dat zijn doel wel. We moeten samenwerken op een proffesioneel niveau meneer Wiels. Ik heb mijn twijvels of u daar capabel genoeg voor bent.

 7. @Yui Korsou

  Onder een steen.

 8. @WaarGaatDitEilandNaarToe

  Mijn hele familie woont in Suriname die zitten daar echt niet te wachten op opbouwwerker Wiels.

 9. @mevrouw Leeflang,
  Deze wantoestand, dat zich coalitie noemt hebben we wel te danken aan de afgelopen periode dat de PAR het voor het zeggen had.
  Jullie waren toen alleen maar bezig met 10-10-10 en hebben niets gedaan om de minder bedeelden te helpen.
  Er is een arrogant beleid voor de armen van deze samenleving. Als ik onopgeleid was en geen geld te verliezen had, zou ik ook op MFK of PS stemmen. Alleen maar om de andere partijen te dwarsbomen.
  Het moet op dit eiland anders, het verschil tussen arm en rijk is gewoon te groot.
  Dat kan alleen maar via scholing en opvoeding, dus begin bij de jonge moeders en de pubers die dreigen af te glijden naar een crimineel bestaan. Ga ze helpen, zonder je beter te voelen dan zij, ga niet boven ze staan, maar naast ze. Kijk wat ze echt nodig hebben om uit hun moeilijke situatie te komen. Geef mensen een kans om vooruit te komen in plaats van ze arrogant te benaderen.
  Als je arm bent en je wilt een onderstands uitkering (het woord alleen al!!) aan vragen van ongeveer 200 NAF per maand, dan wordt je door de betreffende instanties zeer arrogant benadert. Je moet je hele hebben en houwen blootgeven voor een fooi van 200 NAF, dat is pas schandalig….
  Dus mevrouw Leeflang, haal het boter van uw hoofd en gebruik uw hoofd om eens goed na te denken over uw beleid van de afgelopen jaren.
  En denk eens goed na over het woord: ARROGANT……
  Want was het echt nodig zo een duur project op te zetten voor een paar lastige pubers.
  ik bedoel dat project met die boot, dat totaal mislukt is.
  Dat noem ik een arrogant project….

 10. Het is jammer dat je met deze uitgesproken onafhankelijkheidsstrijder geen inhoudelijk debat aan kan gaan want hij heeft zijn visie niet eens op een A4 uiteengezet.
  Feit is dat in het Caribbisch gebied negen van de tien armste landen onafhankelijk zijn. Anderzijds blijkt uit hetzelfde onderzoek dat 9 van de tien rijkste landen niet-onafhankelijk is.
  Onderzoek Gert Oostindie KITLV sept. 2006

 11. @sander

  Godsdienstoorlog, no problem, I agree…it did lead to their independence, did it not?

  and…does it really matter that it was over 400 years ago? they GOT/claimed their independence…isn’t that right?

  and to tell you the truth, even though I share a number of pov’s with Mr. Wiels…I will give you this: there are a number of people who ‘follow’ him on facebook, that leave me shaking my head and asking if they really understand…if they have their minds in the right place…it’s like they’re fans of a rock star…

  @shon

  if the Netherlands really wanted Curaçao out of the kingdom as much as you say…wouldn’t the Dutch have ‘helped’ by pushing things in certain directions?…exercising subtle influences here and there?

  don’t know…just a question :)…

 12. Wat is “kruistocht” in het papiaments eigenlijk ?

 13. Welke staats-schuld ? Wie gaat ons nog geld voorschieten om een schuld op te bouwen ? Niemand dus. Dus dat probleem lost zich vanzelf op. Wie is de dupe ?, het volk dus.

 14. Hoe meer Wiels zegt, des te minder aanhanger hij overhoudt. Ga zo door Heer Wiels! Na de volgende verkiezingen zal je wel een toontje lager zingen. Misschien hebben ze nog een plekje voor je in het onafhankelijke Suriname of als je echt ballen hebt verhuis naar Haiti. Het land waar men als eerste onafhankelijk was van de uitheemse onderdrukker.

 15. @ Chichi, waar woon je eigenlijk ?

 16. kom maar op met dat referendum over onafhankelijkheid.

  maar als het volk tegen stemt laat wiels dan ook aftreden want dan is zijn kruistocht afgelopen!

 17. Allen,

  Nu mogen we nog meningsverschillen hebben. Ik ben benieuwd hoe dat gaat worden onder de dictatuur tijdens onafhankelijkheid.
  Nogmaals, NL pompt 1,2 miljard, lees goed, miljard in Korsou. En dat is nog niet alles, wat denk je van de schuldsanering tot 2005.
  Korsou kan alleen onafhankelijk worden als er een gezonde economie is, welke niet ondersteund hoeft te worden door een ander land.
  Dat hebben we hier dus niet. Ook hebben we geen solide regering, iedereen maakt elkaar binnen de coalitie uit voor rotte vis. Kleine mannetjes die hun kleine man met elkaar vergelijken op lengte of kijken wie verder kan plassen dan de ander.

  Een NL onvriendelijke regering gaat zorgen voor een negatief reisadvies vanuit NL, dit is 70% van het toerisme. Zie je trouwens het verschil tussen een NL en een Duitser? Als blank verwenst wordt, dan ook de Duitsers, de nieuwe trotse aanwinst van Hakim. Dus zij zullen ook weg gaan blijven. Wat blijft er dan over?

  Ik ben heel benieuwd waar dit naar toe gaat. Ik ben zeer bang dat door de onrust er escalaties zullen volgen. Op het moment dat er meerdere NL problemen gaan krijgen, dan denk ik dat de 80/20 regeling makkelijk gehaald gaat worden. De NL gaan namelijk zelf weg, maar let op, ook daarmee gaat een hoop noodzakelijke kennis verloren. Mijn vrouw en ik zijn twee Universitair geschoolde Yu’i Korsou en wij hebben al besloten ook weg te gaan, wanneer de NL weggaat. Plat gezegd, wij kiezen er niet voor om weer op een ezel rond te gaan rijden. Geen economie = geen geld = geen auto/benzine = rijden op een ezel.

  Veel succes regering, probeer jullie beleid om te draaien met capabele mensen.

 18. @Chichi

  Woord en zinskeuze terzijde, het zal niet zozeer onze mensen kleineren zijn maar ik denk eerder HOPEN dat de Wiels niets bereikt op zijn huidige koers.
  Daarnaast denk ik dat indien er Curacaoenaars zich minderwaardig voelen het over het algemeen komt doordat dit wordt aangepraat door figuren zoals Wiels.
  Verder zie ik in een latere reactie dat je (zeer gevaarlijk) uitspraken doet “Meer dan 20 jaar had de vorige regering niks gedaan…” welke indien je factual kennis hierover bezit zult inzien dat dit veels te kort door de bocht is. Hiermee dit hanteer je dezelfde werkwijze als Wiels, namleijk scandeer het vaak genoeg en het volk zal het geloven. Jij maar ook zeker de anderen maken hier herhaaldelijk gebruik van in hun ingezonden stukken.
  Verder ben ik van mening dat de heer Baselmans zijn opmerking over Wiels zijn afkomst wel degelijk ertoe doet. Dit is immers een van zijn ambitie punten waar ie echter geen duidelijk antwoord op kan geven waar het volk Curacao mee verder kan. En laten wij juist dat nu nodig hebben om de eenheid te worden waar we zolang naar hunkeren.
  Voor mijn part mag het best Wiels zijn die ons de onafhankelijk inloodst maar graag wel op de juiste wijze waarbij we allen gezamenlijk vooruit gaan op ten minste de belangrijkste fronten. Een succesverhaal graag maar dat we er minimaal met ze´n allen blij mee zijn en op een goeie manier verder kunnen leven is ook een uitstekende uitslag. Fact is dat wat Wiels nu als programma heeft op een regelrechte ramp zal uitdraaien als het doorgezet wordt. En dat wilt niemand.

 19. Wiels maakt handig gebruik van de tweedeling op het eiland tussen de “haves” en de “have-nots”. Zo lang er een kloof gaapt tussen deze twee groepen qua kennis en welvaart, is Wiel’s bedje gespreid. En hij doet het niet slecht als puppeteer van deze caraibische muppetshow. Staat zogezegd in de coulisen te wachten op zijn optreden als dictator. Zijn “kruistocht” die hij eerder “het volk opvoeden” noemde zal de kloof alleen maar groter maken. Niet dat Dushi Korsouw daar zoveel beter van wordt. Als bezoekende makamba, die het beste voor de curacouwenaars zou willen, raad ik u aan om vooral te kijken naar het eigen voordeel bij iedere vorm van samenwerking met Nederland. Andere eilandn zijn daar al verder in. Maar het blijven mopperen dat all het slechte uit Nederland komt lost ook niets op. Partnerschap op basis van gelijkwaardigheid daar moet deze gemeenschap naar streven. De tijd dat het geld gewoon uit Nederland kwam is voorbij. Je moet het zelf gaan doen en dat vereist lef en doorzetting. Lef en doorzetting heeft Wiels wel, maar met zijn instelling en achterban is samenwerken met Nederland geen boodschap die hij kan verkopen. Wie durft ?

 20. Met verdriet zie ik gebeuren wat in Nederland ook is gebeurd met Wildres. Wiels maakt gebruik van de angsten en onvrede onder de inheemse bevolking om zijn visies waar te maken……en het enige wat men doet is HEM aanvallen en niet zijn VISIE!
  Ageren tegen de man is makkelijker dan de dialoog aangaan met zijn achterban. Laten we aub inzichtelijk maken aan zijn achterban hoe lang en zwaar de weg is die we nog moeten gaan voor onafhankelijkheid en niet meteen zeggen dat het niet kan.

 21. @mr MacB, what a stupid argument you use…..
  de 80 jarige oorlog was een godsdienstoorlog en ruim 400 jaar geleden….
  tegen spanje en de paus…
  dit is een anti macamba strijd van Wiels, want hij denkt dat de problemen oplossen als NL zijn handen hier vanaf trekt.
  ik kan je garanderen dat dan pas de problemen komen.

 22. Voordat je met onafhankelijk te roepen zijn heel veel zaken die geregeld worden. Want een land zonder eenheid heeft geen toekomst.

 23. Onafhankelijkheid?

  Eindelijk onze eigen munt.
  Wat kost een liter benzine, meneer?
  Eh, die is in de aanbieding, mevrouw.
  Een liter benzine kost 2 miljoen Tula’s en 1300 Karpaten.
  E e, hopi plaka sua.

  DE PLAKA, is trouwens ook een mooie naam voor onze nationale munteenheid.

  Onafhankelijkheid?
  Nos mes por.
  Daar hebben wij Herr Wiels niet voor nodig.

 24. @chici, Het volk heeft niet voor deze regering gekozen. Het volk heeft voor PAR en MFK gekozen! veel mensen hebben de leugens van MFK geloofd! daarnaast heeft per referendum aangegeven dat men niet onafhanjelijk wordt. De regering geniet ook niet de steun van het volk wat de optocht van 4 weken aantoonde.. minder dan 1000 mensen steunen deze regering!! Daarnaast zijn veel mensen in de regering ook onderdeel geweest van vorige regering dus waarom zouden ze nu wel opkomen voor het volk? en we zien nu ook dat ze helemaal niets doen voor het volk!

  @macB, Nederland wilde vrij zijn en Curacao niet.. kijk maar het laatste referedum!! hey weer wat geleerd!

 25. hahahaha, this is fun.

  reading all these comments (some very pathetic to say the least). 19 comments on this article, most showcasing a different point of view than mr. Wiels’; however only 1 comment on for instance “Capella krijgt geen salaris van Curoil”. and then someone wants to say that this government hasn’t done anything. at least they “told” Capella “screw you…now go home” right?…

  @sander

  you said “wat is in godsnaam het voordeel van totale onafhankelijkheid?
  kan iemand mij dat duiedelijk maken……”

  I suggest you go ask the Dutch why they fought the “80 jarige oorlog” for their freedom.

  kind regards 🙂

 26. jahoor dar is het dan eindelijk. een kruistocht voor onafhankelijkheid.

  meneer wiels en zijn partij hebben wel het referendum verloren maarja door elite nederlanders en eigenlijk illegaal stemmende latinos zo werd het verlies verklaard. en dus gewoon doorgaan. als meneer wiels en de zijnen zich nu eens echt druk maken om curacao verbeter dan het onderwijs ipv alleen papiamentu ( heb je echt zon hekel aan nederland doe dan de spaanse taal erbij) en verbeter de wegen en doe wat aande ongelijkheid 20/80 werkt niet is een verkiezings/populariteits stunt.

  en verdeel dit eiland niet meer maar werk weer samen voor het eiland en niet mijn wil en anders niet.
  na het referendum heeft deze partij alleen maar haat en tweedracht gezaait. en bij de verkiezingen door achterbakse afspraken om niet met PAR te samenwerlken een regering gemaakt. ok laat ni dan zien dat je curacao respecteerd en werkt aan een beter curacau ipv je eigen wil doortezetten.
  Curacao word wakker. laat je eigen stem horen en niet die van een partij

 27. @Vito
  @ Martis
  @Henriques

  Prima reacties helder.
  Ik heb hier niets aan toe te voegen.

 28. CHICHI, op 03-07-2011 om 15:57 schreef:

  Geachte mijnheer Chichi,

  Ik sta nog steeds achter mijn eerder bijdrage. U geeft aan dat deze regering iets voor de minderbedeelden doet? Hoe durft u dat te stellen. Ga slechts kijken op Banda Bou, de armere wijken, ga in de kindertehuizen uw blik verruimen, bejaardentehuizen enz.
  Kom kom persoonsverheerlijking daar doe ik echt niet aan mee hoor. Zeker niet als het dit clubje mensen betreft die het Land “besturen”. Sorry hoor, er is in de afgelopen maanden niets maar dan ook niets bereikt, slechts rollebollend over de straat gaan, elkaar voor rotte vis uitmakend en bijster onbeschoft gedrag. Het eruit gooien van mensen die je niet zint omdat je liever ophoudt met bijv. mensen die in de casionobusiness zitten,? Verder vergist u zich deerlijk, de bevolking heeft niet voor deze regering gekozen. In achterbakse achterkamers hebben ze een deal gesloten met steun van uw grote leider Wiels. Dit subject zag zijn kans waar.
  U moet hem vragen waarom hij zo’n 5/6 x pjr de plas overgaat op kosten van de gemeenschap.
  Wiels is geen haar beter dan die griezel van een Wilders. Het enige verschil is dat de een zwart is en de ander wit. Deugen doen ze evenwel geen van beide.
  Idd voel ik mij hier niet meer thuis. En idd vertrek ik van hier, deze keer met pijn in mijn hart omdat ik mijn oude moeder broers/zusters moet achterlaten wetende dat er voor mijn geen terugkeer meer zal zijn.
  Voor ik mijn study in Nederland begon had ik al in mijn hoofd hierheen terug te komen. Ik heb het gedaan. Ik laat graag mijn baan over voor 1 van uw 20/80. Vergis u evenwel niet het gros van de bursalen komt niet terug. Zeker nu niet. Dankzij uw grote leider Wiels en de rest van de rariteitenregering. Waarvan akte!

 29. Miëntras los cochinos ((((( LÁDRAN )))))) la caravana pása !

 30. ONvoorstelbaar dat deze regering denkt dat zij “daadkrachtig” bezig is. Naamswver\nderingen (oa PSC en UNA), positioneren van vriendjes op de meeste strategische posities en nu het wonder dat Curacao gaat redden van de ondergang: nieuwe HUISSTIJL (ben benieuwd hoeveel NAFjes hieraan worden besteed van onze belastingcenten en welke bevriende bedrijfjes hier weer tonnen aan gaan verdienen).
  Schotte speelt met zijn kleurtjes en knustselt aan logo’tjes terwijl dictator Wiels met zijn kruistocht met de ondergaang van Korsou bezig is!!!! En de MAN is een doodstil schoothondje!
  Hoe moeten we in godsnaam nog respect tonen voor deze “kleuterklas”van onbekwame regeerders?

 31. Wiels noemt NL Racistisch, maar zelf is hij geen haar beter.
  Hij wil zijn volk de onafhankelijkheid (wat zijn de voordelen?) door de strot drukken.
  En zelf een soort van Chaves worden.
  Chaves heeft olie en dus geld om het volk nog iets te bieden, maar wat kan Wiles ons bieden: Armoede , een paspoort waar we nergens meer mee naar toe kunnen zonder visum, straks weer een grote staatsschuld, geld ontwaarding, instortende huizenmarkt, toeristen die wegblijven, geen gezondheiszorg meer, ik kan nog wel even doorgaan…
  Deze man zonder enige aanleg voor intelligentie wil een volk ophitsen met zijn domme uitspraken op de radio.
  Helaas is er een groep die toch al denkt niets meer te veliezen hebben en zullen hem steunen, zij zullen bedrogen uitkomen en straks echt niets meer hebben.
  wat is in godsnaam het voordeel van totale onafhankelijkheid?
  kan iemand mij dat duiedelijk maken……

 32. De heer Martis.

  Ik denk dat u mijn reactie niet goed had gelezen. Ik had nooit gezegd dat ik word gekleineerd. Als je hoort dat er nederlandse regering jouw president een wc eend
  noemt is dat niet kleinerend? HET VOLK heeft voor deze regering gekozen. elke keer als nederland de kans krijgt om jou te schofferen doen ze dat. Ik sluit mijn ogen niet voor de problemen op Curacao. Ik kijk naar wat de regering doet om de problemen op te lossen. Meer dan 20 jaar had de vorige regering niks gedaan voor de minder bedeelde. Ze hadden altijd Nederland om hulp gevraagd en vervolgens het geld onder hun zelf verdeeld. In de jaren negentig een toename van mensen die naar Nederland ging.

  U begint in uw reactie de aanhang van Wiels voor dom uit te maken. Is het soms omdat ze niet dezelfde gedachte hebben als u zijn ze perse dom? Zeg het woord vrijheid van meningsuiting u iets? Het volk heeft voor deze regering gekozen en als het later blijkt dat ze later niets van bakken worden ze gestraft net als de vorige regering.

  U zegt ook dat u na jaren studie in Nederland u zich niet welkom voelt op het eiland. De regering probeert iedereen en zeker de Curacaoenaars te helpen maar ik kan begrijpen dat niet iedereen dat voelt. Als u toch denkt dat u moet vertrekken dan wens ik u succes in uw nieuwe land. Wij Curacaoenaars gaan nu meer met elkaar verenigen om een goede toekomst voor Curacao op te bouwen

 33. @CHICHI, op 03-07-2011 om 13:02 schreef:

  Weet u eigenlijk wel waarover u het hebt? Aan de reactie te zien betwijfel ik dat.
  Laat u door WIELS n iets wijsmaken. Hij is geen haar beter dan de rest zakken vullen en onzin uitkramen.
  Kom nu toch, heeft u het zo slecht dat u ‘dagelijks’ wordt gekleineerd. Ook dat betwijfel ik.
  Ik ben een als ik mijzelf zo mag noemen zwarte Curacaoenaar en laat me door niemand wat zeggen, door WIELS en zijn domme aanhang niet maar ook werkelijk door niemand. Ik heb in Nederland gestudeerd ben teruggekomen maar moet eerlijk zeggen dat ik na 2 jr niet weet of ik op mijn eiland wel oud wil worde zeker niet zoals de politieke situatie nu is. Je krigt het gevoel dat je als afgestudeerde niet welkom bent. We hebben dan ook besloten voor het eind vh jaar te vertrekken. Ik heb een baan gekregen op A. Vreemd dat het daar wel lukt goed met elkaar om te gaan.
  Ik walg van deze regering, ik walg van WIELS c.s.

 34. Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen.

 35. Bijna zielig om dit te lezen. Deze man ziet zichzelf in het rijtje dictators lenin – castro – chavez en heeft heel hard deskundige hulp nodig..Helaas hebben vriendjes ook dat op dit eiland reeds om zeep geholpen.

 36. De meeste reactie die ik hier zie zijn negatieve reactie. (zie vito). De heer Wiels kan niks bereiken…..Waarom onze mensen kleineren.Je zegt we moeten ons bevrijden van dat slavernij en minderwaardigsheidgevoel. Weet u waarom de meeste mensen zich minderwaardig voelen? Ik het begin was ik ook bang voor onafhankelijkheid. Maar op een gegeven moment zal je moeten kiezen elke keer bij moeder Nederland aankloppen voor hulp en je minder voelen omdat je je eigen boontjes niet kan doppen of ga je proberen het zelfstandig te doen.Ik denk niet dat je nog steeds voor je kinderen zorgt en dat je alles voor hun bepaald? Dit is de eerste stap richting onafhankelijkheid. Wij jui di Korsou moeten een eenheid vormen en stap voor stap werken naar dit doel. Je hoort verschillende groepen roepen nee wij zijn bang. Bang voor wat vraag ik me af. Weet je waarvoor deze groepen bang voor zijn. Dat de geldkraan uit Nederland voorgoed dicht word gedraaid. Maar als Nederland de eerste stap zet om ons niet meer te helpen dan hoor je ze wel piepen. Ik ben een curacaoenaar. We worden dagelijks gekleineerd omdat wij het niet zelf kunnen. En daardoor word je niet gerespecteerd. In plaats van de bevolking bang maken lijkt het me verstandig om te bevolking op te zoeken en te praten over de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.

  En nog een ding. wat maakt het uit waar de heer Wiels zijn stamboom start. Is dit van toepassing in deze discussie? (de heer Baselmans). Als we over kinderverkrachters hebben dan zijn NEDERLANDERS het beste in. Wj curacaoenaars hebben het van het beste geleerd. DAT IS HET POT VERWIJT DE KETEL.

 37. GOD help ons dat we niet vallen onder deze ministers die nu “regeren”..onafhankelijk??
  onder deze rasistische “leiding”?

 38. Net als de Christelijke kruistochten van de middeleeuwen zal deze kruistocht ook een grote frakaso worden. .

 39. WIELS mist duidelijk een hoge mate van intelligentie en vooral beschaving. Hij heeft met zijn zeer beperkte opleiding natuurlijk nooit gehoord van het VN volkerenrecht. Maar oh ja daar zal hij wel van zeggen dat het een ondemocratisch instituut is.
  Elk land heeft recht op vrijheid en onafhankelijkheid, mits gedragen door de bevolking. Ik zal de laatste zijn die tegen onafhankelijkheid is.
  Maar met dit bestuur en met deze mensen kan je zogezegd de oorlog niet winnen.En je mag er vanuit gaan dat het handjevol ‘volgers’ van deze dictator denken dat ze er beter van worden. Maar ik voorspel nu al dat je met een kleine bevolking van 130/140.000 mensen echt hulp van buitenaf nodig hebt. Vooral als je een incapabel bestuur hebt.
  Martina heeft gelijk het wordt de hoogste tijd voor de long stay voor de man.
  Ik denk dat WIELS een zeer lange aftrap nodig zal hebben.
  Dag WIELS droom je lekker verder,.

 40. Hoe denk heer Wiels over de slavernij van zijn eigen volk naar de huidige andere mensen op dit eiland.
  Hoe denkt heer Wiels over de kinderhandel van zijn eigen volk en dan praten we over die Yu di Korsou.
  Hoe denkt heer Wiels over de huidige sex slaven die ook beschermd worden door zijn eigen yu di Korsou
  Heer Wiels de frustratie van uw eigen Belgisch bloed (ja heer Wiels zijn stamboom start in Belgie) is omdat u zelf mee doet aan al deze wanpraktijken. Uw eigen volk zijn momenteel de grootste slavendrijvers kinderverkrachters op dit eiland. Wie gaat de pot nu verwijten dat de keten zwart ziet?

 41. Hebben Nederlandse politici niet diverse malen in het verleden op gegeven dat het
  maar eens afgelopen moet zijn met de Nederlandse Antillen en dat het hier een korrupte bende is? Zijn de van Nedelanders het niet zat van de yui di Korsou?
  Moet de yui di Korsou steeds maar de stroop blijven aflikken.? Wordt het niet tijd dat de yui di Korsou meerm respekt voor zich zelf moet tonen door op zijn eigen benen te gaan staan?

 42. Als je ziet hoe mensen op Curacao onze Caribbische broeders uit dominicaanse republiek, Jamaica, HAiti etc misbruiken.. moderne slavernij en dan hoe racistisch ze over hun spreken…

  Trouwens Wiels heeft geen elk respect voor democratie.. Het referendum heeft onafhankelijk duidelijk afgewezen.. daarnaast als Curacao onafhankelijk is gaat Nederland de schulden niet meer betalen.. de schulden die nu weer torenhoog wordt door deze regering//

 43. Hoera, daar is hij weer dictator Helmin “Mugabe” Wiels.
  Had het volk van Curacao zich niet voor iets anders uitgesproken in een democratisch genomen besluit??
  Wiels, kijk eens in een NEDERLANDS woordenboek wat democratie betekend.

  Dit geeft maar weer eens aan dat de bevolking wordt voorgelogen door dit soort, niet door enige vorm van educatie gehinderde schreeuwers.
  Waar blijft de verlaging van de benzineprijs, de verlaging van de kosten van elektriciteit, de verlaging van de groenten- en fruitprijzen, de verlaging va…. vul maar in. Waar blijft het onderzoek naar…… Meeuwmanagement: Vliegt over, zet een grote bek op en schijt de zaak onder. Daarna zijn ze weer verdwenen.

  Het enige wat bereikt is, is de verandering van de naam van het PSC. Wat een prestatie, die overigens ook tegen alle democratische regels tot stand is gekomen.

  Vooral mee doorgaan…. Is Curacao binnen 5 jaar een 2e Haiti. Zijn alle investeerders vertrokken naar de BES enfloreert daar de economie.

 44. De man is werkelijk rijp voor de afd. GGZ van het SEHOS.

 45. nog een die lijdt aan mental slavery

 46. Wiels jij kan niks bereiken als de Curacaosevolk niet achter je staat. Ga lekker knikkeren. Dat is oud nieuws. Op de eerste plaats moeten wij ons bevrijden van dat slaverij thinking, dat minderwaardigsheidsgevoel. Dat is de eerste stap van een proces om uit het koninkrijk te stappen. Curacao is nog steeds bezig met een emancipatorischproces wat moeilijk op gang komt. Begin maar naar jezelf te kijken hoe jij omgaat met onze intellectuelen die je straks nodig hebt voor de onafhankelijkheid of denk je dat je alleen domme mensen nodig heb om dat te bereiken. Wake up man. Racisme zit in ieder mens ook in jouw personage hoe ga jij d’rmee om. Ik heb me allang bevrijd van dat minderwaardigheidsgevoel waar jij het over hebt. Als jij denkt dat jij met onrust zaaien de Curacaoenaars op een dwaalspoor gaat brengen dan heb jij het goed mis jongen. Bovendien ben jij niet diegene die bepaald waar en wanneer Curacao onafhankelijk wordt. Dat bepaal het volk zelf en via referundum als jij dat niet weet. Ik zeg je nogmaals kijk naar je historisch achtergrond en bepaal waar de persoon Wiels vandaan komt en waar hij naar toe wilt.