• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering krijgt een nieuwe huisstijl. Dat betekent dat alle logo’s per ministerie worden aangepast. “De Raad van Ministers heeft de nieuwe huisstijl goedgekeurd, samen met een beleidsstuk over hoe de huisstijl ingevoerd gaat worden”, aldus premier Gerrit Schotte in een persconferentie vrijdag.

De komende tijd zal een inventarisatie plaatsvinden op de ministeries om alle dragers te achterhalen. Dat zijn alle gedrukte documenten en dergelijken die door de verschillende ministeries worden gebruikt. Er is gekozen voor één huisstijl voor alle ministeries. De regering heeft het lettertype sans nexus aangekocht dat gebruikt gaat worden voor alle brieven en documenten van de regering.

Kleur bekennen
Elk ministerie heeft zijn eigen kleur gekregen. Het ministerie van Financiën wordt blauw, Justitie donkerblauw, Algemene Zaken groen, Gezondheid Milieu en Natuur lichtgroen, Economische Ontwikkeling lichtoranje, Onderwijs Wetenschap Sport en Cultuur krijgt dieporanje, Verkeer Vervoer en Ruimtelijke Ontwikkeling rood, Bestuur Planning en Dienstverlening lila en voor het ministerie van Sociale Ontwikkeling Arbeid en Welzijn is gekozen voor donkerroze.

Introductiecampagne
Vanaf augustus worden elke maand twee nieuwe ministeries geïntroduceerd met de nieuwe huisstijl. Alle ministeries krijgen een basispakket bestaande uit briefpapier,enveloppes en businesscards. Daarnaast wordt er een introductiecampagne gestart zowel intern als extern. Intern omdat alle medewerkers op de hoogte moeten zijn van de veranderingen, extern zodat leveranciers op de hoogte zijn van de nieuwe huisstijl.

15 reacties op “Nieuwe huisstijl regering”

 1. […] And yes, you have to give credit to the government as well. The government is the only UTS shareholder, meaning that all this cash will be going straight into their greedy little hands. What will they be doing with this extra 15 million you ask? Well, they are going to use it to fix the roads keep gas prices from going up design new logos for every ministry. […]

 2. […] And yes, you have to give credit to the government as well. The government is the only UTS shareholder, meaning that all this cash will be going straight into their greedy little hands. What will they be doing with this extra 15 million you ask? Well, they are going to use it to fix the roads keep gas prices from going up design new logos for every ministry. […]

 3. @linda van dalen, op 04-07-2011 om 13:47 schreef:

  Je vond mijn bijdrage vast leuk dat je hem overgenomen hebt. TY

 4. In plaats van naar Venezuela te gaan om feest te vieren had hij beter naar de scholen kunnen gaan om aan de kinderen uit te leggen waarom hij en de regering geen geld hebben om hun te voeden want deze keer was het het nieuwe logo, vraag me af wat het de volgende keer is.

 5. Een citaatje uit Schotte’s speech op awasà : één volk dat samen strijdt in plaats van tegen elkaar, voor het welzijn van iedereen: Even verder lees ik dat verhaal over die onzin van een nieuw logo. Kan onze Gerritje eens aan het volk vertellen wat dat allemaal kost en wat de NOODZAAK hiervan is, kan hij zijn departement meteen laten uitrekenen hoeveel maaltijden voor onze hongerige kinderen dawn the drain zijn gegaan. En niet alleen uitrekenen maar ook op awasà aan het volk mededelen. Denk niet dat dat gaat gebeuren, de cobarde, smoel so.

 6. En hoe moet dat nou als je KLEURENBLIND bent????

 7. Logo’s waren net veranderd. En de oplossing is de benzineprijs verhogen, zodat we weer geld genoeg hebben om onze zakken verder te spekken.

 8. Bravo gaat zo door jongens, met jullie flauwe kul.

 9. Vraag me toch steeds vaker af wanneer de bevolking eens in opstand gaat komen tegen dit wanbeleid?

 10. Je zal maar kleurenblind zijn. Dan weet je nog niet waar dat achterlijke gedoe voor staat.

 11. Mag ik even vragen of de ‘regering’ de bevolking heeft geraadpleegd. Ergens moet het geld toch vandaan komen. Juist uit de belastingpot.
  Of betaalt Schotte c.s. het zelf.
  Begin liever meer politieagenten te werven en zodoende de misdaad die de spuigaten uitloopt terug te dringen.
  Wegen te verbeterem, zodat je wat minder problemen met de ‘karters’ krijgt.
  Alleenbstaande tienermoeders te ondersteunen zodat het niet op het bordje van vrijwilligers komt. En vooral de gezondheidszorg te verbeteren.
  Het blijft lachen op deze klip.

 12. wat een dom gedoe en het zal wel niets kosten…..
  maar het land zal er beter door geregeerd worden.
  andere naampjes andere logo”s en maar zeggen dat deze regering niets doet….

 13. ONvoorstelbaar dat deze regering denkt dat zij “daadkrachtig” bezig is. Naamswver\nderingen (oa PSC en UNA), positioneren van vriendjes op de meeste strategische posities en nu het wonder dat Curacao gaat redden van de ondergang: nieuwe HUISSTIJL (ben benieuwd hoeveel NAFjes hieraan worden besteed van onze belastingcenten en welke bevriende bedrijfjes hier weer tonnen aan gaan verdienen).
  Schotte speelt met zijn kleurtjes en knustselt aan logo’tjes terwijl dictator Wiels met zijn kruistocht met de ondergaang van Korsou bezig is!!!! En de MAN is een doodstil schoothondje!
  Hoe moeten we in godsnaam nog respect tonen voor deze “kleuterklas”van onbekwame regeerders?

 14. Ja en onze kinderen blijven met honger naar school gaan.

 15. Tjonge tjonge wat belanrijk…..of er geen andere zaken geregeld moetn worden. Een regering groot in kleine zaken, klein in grote zaken die er echt toe doen.

  Past dat logo ook op de wegen??