• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - Vlag CuracaoCURAÇAO – In het belang van de Curaçaose samenleving en economie doet de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) dringend een beroep op de regering om haar beleid en aanpak om te buigen. “De pilaar van de gezondheidszorg moet het nog steeds ontgelden,” aldus het bestuur van VBC.

Volgens VBC duidt het beleid dat nu door de regering gevoerd wordt op het ‘eroderen of elimineren van de fundamenten en de infrastructuur waarop de Curaçaose samenleving is gebouwd’. De gezondheidszorg heeft nog steeds niks gemerkt van de ingrijpen en aanpak in de rechtsstaat.

Alternatieven
“De alternatieven die aangedragen worden ter vervanging of verbetering van de gezondheidszorg zijn echter niet overtuigend noch gebaseerd op gezonde democratische uitgangspunten zoals transparantie, deugdelijk bestuur, rechtszekerheid, integriteit en vertrouwen”, aldus het bestuur van VBC.

Functioneren
Het bestuur van VBC laat weten dat een goed functionerende gezondheidszorg van essentieel belang is voor een gezond en aantrekkelijk leef- en investeringsklimaat. “De concurrentiepositie van een land alsmede de hoogte van de arbeidsproductiviteit hangt mede af van de kwaliteit van de gezondheidszorg.”  VBC vindt het gevoerde beleid en de genomen maatregelen op het gebied van de gezondheidszorg door de Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Jacinta Constancia onbegrijpelijk.

Besluiten
VBC stelt dat er vraagtekens gezet kunnen worden bij de ‘onthutsende wijze waarop de bevoegdheid van Inspecteur Generaal voor de gezondheidszorg is ontnomen’. Ook is VBC het niet eens met ‘het besluit om de onafhankelijke Inspectie Volksgezondheid over te laten gaan in een in Nederland gevestigde particuliere ziekenhuis waarvan de media gerapporteerd hebben dat de CEO van dit instituut voor maar liefst drie strafbare feiten door het gerecht is veroordeeld’.

Streven
Het bestuur van VBC vindt dat er gestreefd moet worden naar snel herstel van het vertrouwen, rust, integriteit, orde en respect. “Dit is ook de beste manier om de hiervoor genoemde basisbeginselen te waarborgen,” aldus de VBC.

3 reacties op “VBC schakelt regering in”

  1. Het zou de VBC sieren actie te ondernemen tegen hun voorzitter dhr. Gois, die illegaliteit omarmt. Zo de VBC weer wat credibility in de toekomst kan krijgen onder de. Bevolking en bedrijfsleven.

  2. Dit ziekenhuis stond aan de rand vd financieele afgrond en mevr. heeft het destijds noodlijdende ziekenhuis geheel weer op poten gekregen.
    Het is een meer dan uitstekend en goed ziekenhuis, en perfekt funktionerend. We kunnen hier een vb aan nemen en het zou het VBC sieren als zij zich beter lieten informeren.

  3. Beste bestuursleden van de VBC jullie moeten je niet laten leiden door valse verhalen over deze mevr of wel maneger van de desbetreffende Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam. Deze mevrouw heeft een slecht funktionerende Ziekenhuis overgenomen en wordt momenteel gekwalificeerd tot een van de beste Ziekenhuis manegers op dit moment in Amsterdam. Deze mevrouw geniet van volle vertrouwen van haar personeel. Ik heb in geen enkele krant of media gelezen dat Mevr. Aysel fraudeleuze handelingen zou hebben gepleegd gedurende het periode dat ze als directeur in funktie was bij het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam. Wij moeten oppassen met namen van mensen door de slijk te halen.Ik hoop dat de bestuurders van VBC hierop weer terug zullen komen om haar naam nog te zuiveren.Dit is funest voor Curacao. Het ging in het verleden heel slecht met de desbetreffende ziekenhuis op bestuurskundig gebied. Sinds deze mevr de stuur heeft overgenomen van de vorige bestuurders gaat het heel goed met het Ziekenhuis. Mevr Jacinta moet ophouden met het smijten met sukses van anderen. Zij komt heel dom over hoor. Ik weet zeker dat als wij dit mevr zou hebben als minister van Gezondheid zou ze veel hebben betekent voor de bevolking van Curacao. Mevr. Jacinta is niks vergeleken met mevr. Aysel. Deze mevr is heel erg intellectueel goed gestudeerd en staat hoog ingeschreven als allochtone manegers in het land. Dit is een kapabele en respectabele persoon. Als jullie mijn verhaal niet geloven vraag maar aan minister Donner. Ik vind het droevig dat VBC zich ook gaat mengen in het gooien met modder naar onbekenden.