• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws tweede kamerCURAÇAO – Het blijft rommelen rondom het onderzoek van de Rijksministerraad. Terwijl minister Piet Hein Donner afzag van het onderzoek en zich wil houden bij aanbevelingen, denkt de Tweede Kamer daar anders over. Versgeperst.com vroeg zich af wat de voorbijganger vindt van de inmenging van Nederland.

Jorge (63) vindt dat Nederland zich er buiten moet houden. “Dit is een zaak van Curaçao en dit kunnen we zelf oplossen. Ik heb het idee dat Nederland vanaf het begin geen vertrouwen heeft in Curaçao als land en daarom zich hierin wil mengen. Ze willen nog steeds een vinger in de pap houden en ze denken het nog steeds beter te kunnen.”

Huiverig
Van Emely (26) hoeft er niet per se een onderzoek vanuit Nederland te komen, maar denkt wel dat het slimmer is als de regering dit onderzoek toelaat. “Door koste wat het kost het onderzoek tegen te houden maak je jezelf verdacht vind ik. Als ze niets te verbergen hebben, waarom zijn ze dan zo huiverig voor een onderzoek?” Haar vriendin Tanja (27) denkt eerder dat de regering wil laten zien dat ze zelf de situatie aankunnen. “Anders heeft Nederlands in het eerste jaar van deze regering alweer moeten ingrijpen.”

Waakhond
Abdul (36) wil gewoon dat het zo snel mogelijk opgelost is. “Al deze geruchten en beschuldigingen vertragen de taken die de regering moet uitvoeren. We moeten ons richten op het opbouwen en de ontwikkeling van ons land.” De 49-jarige Gabrielle vindt dat Nederland wel een onderzoek moet uitvoeren. “Curaçao is namelijk niet onafhankelijk en Nederland heeft nog steeds de functie van waakhond op de eiland. Dat betekent dat als de dingen uit de hand lopen dat ze moeten ingrijpen. En de dingen zijn behoorlijk uit de hand gelopen!”

2 reacties op “Wel of geen onderzoek?”

 1. @Vito,

  helemaal met je eens…….
  er is hier ergens op het eiland een grote doofpot….
  Waar??? alleen de politici weten waar die staat…..

  niet alleen de huidige regering is fout, maar in het verleden werden ook veel zaken in die doofpot gedaan…..
  ik stem meestal PAR omdat ik eigenlijk niet weet waar anders op te stemmen.
  maar de PAR heeft de afgelopen regeerperiode ook veel zaken laten liggen ten behoeve van het gewone volk, daar zijn ze nu voor afgestraft…
  tercht denk ik….
  mevrouw Leeflang heeft ook boter op haat hoofd, hoop dat ze nooit meer minister wordt.
  maar ja, voorlopig zal ik PAR blijven stemmen, want deze hulpeloze coalitie, zonder fatsoenlijke opleidingen zullen dit land verder doen afglijden……
  nog ruim 3 jaar en dan mogen we weer stemmen…..
  Ik hoop dat de YdK wel geleerd hebben en niet weer op Wiels en Co(oper) te stemmen.
  want dan ben ik bang dat we zonder referendum straks uit het koninkrijk stappen en ons mooie paspoort moeten inleveren…..

 2. Nederland is duidelijk bang een stempel te drukken in de ontwikkelingen rondom Curacao. De oppositie bezit een meerderheid van de uitgebrachte stemmen van het Curacaose volk. Deze regering heeft geen enkele screening gepasserd om te beschikken over het vertrouwen van de volk zoals allen andere hebben gedaan. Dus is de huidge regering onbetrouwbaar en zal ook zo blijven zolaang Nederland niet ingrijpt zoals afgesproken. Integendeel Donner durft zelfs zijn eigen hand in de vuur te steken voor het zittende regering als volkslid van Curacao durf ik dat onder geen enkele voorwaarde te doen. Het is een foute boel. Donner heeft zich begeven op gladijs en zal starks op de wonden moeten zitten door dit handeling om zijn besluit niet ten uitvoer te brengen. Verder ondersteun ik de stellin van Gabrielle ” Curacao is niet onafhankelijk en Nederland heeft nog steeds de functie als waakhond en heeft ten alle tijden het recht in te grijpen als de boel uit de hand dreigt te lopen”. Het volk heeft dat ook laten blijken uit de laatste referendum gehouden op het eiland. M.a.w. moet de RMR ook een onderzoek inlassen naar de Cetralebank en de regering van Curacao er wordt teveel onder banken geschoven en wij als Curacaosevolk hebben het recht om de waarheid te weten. Verder heb ik geen moment gehoord binnen welke tijdbestek het onderzoek moet worden afgerond. M.a.w. kan het ook eeuwig duren eer er resultaten naar buiten worden gebracht.