• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

staatssecretaris BijleveldCURAÇAO – De ministerraad heeft op voorstel van premier Mark Rutte en minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties) ingestemd met het instellingsbesluit Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. De ministerraad heeft er tevens mee ingestemd Ank Bijleveld-Schouten voor te dragen als voorzitter van het comité.

Bijleveld-Schouten is Commissaris van de Koningin in Overijssel. De voorzitter en leden van het Nationaal Comité worden benoemd voor de periode van 5 juli 2011 tot en met 31 december 2015.

Leden
Het comité zal naast de voorzitter uit acht leden bestaan. Het betreft Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag, Bercan Günel, managing partner bij Woman Capital, Tania Kross, operazangeres, Herman Tjeenk Willink, vice-president van de Raad van State, Henk te Velde, hoogleraar vaderlandse geschiedenis Universiteit Leiden, Albert Verlinde, presentator en producent, ErbenWennemars, voormalig schaatser en Rein Willems, oud-topman Shell Nederland.

Festiviteiten
De voorzitter en leden van het Nationaal Comité worden benoemd voor de periode van 5 juli 2011 tot en met 31 december 2015. Het comité heeft tot taak tussen 2013 en 2015 de viering van 200 jaar onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden te organiseren en te coördineren. Het comité zal een deel van de festiviteiten zelf voorbereiden. Daarnaast zullen initiatieven op nationaal, regionaal en lokaal niveau worden gestimuleerd.

Bevordering
Het comité zal in het bijzonder aandacht besteden aan; het bevorderen van hernieuwde aandacht voor en bewustwording van de verworvenheden van 200 jaar onafhankelijkheid en van ons democratisch bestel (functioneren, geschiedenis en toekomst), het bevorderen van kennis van de rechtsstaat en de Grondwet en het bevorderen van de verbondenheid en saamhorigheid in Nederland.

2 reacties op “Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk compleet”

  1. Als we zien hoe men op curacao omgaat met mensen als Stuyvesant dan denk ik dat je idd weinig antis erbij kan hebben.. totaal niet democratisch

  2. Ik had verwacht meer curacao, antiliaans landgenoten in dit nationaal comite, Buiten Tania Kross, Die Albert Verlinden en anderen hebben helemaal geen band feeling met het eiland. Er is genoeg deskundig landgenoten zie OCAN jeugd bestuur die meerwaarde kan geven aan dit comite en heeft verstand het Caribische cultuur, groepen, bands en artiesten. Waarom niet bekende Nederlands Antiliaans zoals Raimey Sambo e.d.