• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Wat de heer Ronald Van Raak (SP) en de heer Eric Lucassen (PVV) in de Tweede Kamer hebben gepresteerd tijdens het debat over de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten is ronduit beschamend”, vindt gevolmachtigde minister Sheldry Osepa. De minister vindt hun optreden ‘onbegrijpelijk.’

“Niet verhinderd door een aanzienlijk gebrek aan kennis, hebben beide heren om half twaalf ‘s nachts gemeend tekeer te moeten gaan tegen de regering van Curaçao”, schrijft Osepa. “Onze regering die in acht maanden tijd daadkracht heeft laten zien en keihard twijfelachtige structuren heeft doorbroken. De huidige prestaties van het Kabinet Schotte zijn zonder twijfel veelbelovend!”

Schulden
Volgens Osepa moet de huidige regering ‘strijden tegen de structuren die Curaçao in het verleden in schulden hebben gebracht’. “Om nu vanuit de Tweede Kamer te ageren tegen onze minister president Schotte, die met beperkte middelen verschillende dubieuze handelingen onderzoekt, kan als kwalijk worden gekwalificeerd.”

Kissebissen
“Het is daarom verbazingwekkend hoe de Tweede Kamer om middernacht ruim 16 miljoen Nederlanders in de kou laat staan om te kissebissen over een bankpresident, die multimiljonair is”, vindt de minister. “Dit terwijl iedereen het aan zijn water kan voelen dat er iets bijzonder mis is met het verstrekken van een aanzienlijke lening zonder onderpand en vervolgens een aanzienlijk deel daarvan doorsluist naar de eigen persoonlijke rekening.”

Het spoor bijster
“Schandalig. Het lijkt alsof enkele Kamerleden het spoor volledig bijster zijn.” Osepa wijst erop dat ook in Nederland nog steeds geen pensioenakkoord kan worden bereikt tussen de sociale partners en de regering. “Daarnaast verliest het onderwijs in Nederland terrein aan andere Europese steden.” Osepa noemt verder dat de Nederlandse gemeenschap verhardt en gehandicapten en ouderen zullen aanzienlijk in hun budget worden gekort.

Moderne dwaas
“Er zijn dus voldoende lokale problemen om de komende jaren mee te vullen. Om onder deze omstandigheden, als mosterd na de maaltijd, Kamervragen te stellen over een besluit in de Rijksministerraad dat reeds drie weken geleden is genomen is onbegrijpelijk, maar wellicht een variant van de moderne dwaas.”

BES-eilanden

Als de Kamerleden toch de Cariben in het vizier zouden hebben, dan was het hun taak om op te komen voor Bonaire, Saba en Sint Eustatius die als Nederlandse gemeenten in slechts 8 maanden weinig meer van hun eilanden kunnen herkennen. Curaçao en het huidige kabinet Schotte hebben voldoende daadkracht en verantwoordelijkheidsbesef om ons land zelfstandig te besturen.

Schoenmaker
“De huidige regering bestaande uit entrepreneurs, ingenieurs, advocaten en financiële experts is voldoende geëquipeerd om het land onder deze bijzondere historische omstandigheden te besturen”, zegt Osepa. “Het wordt nu wel eens tijd dat de Kamerleden beseffen dat Curaçao een autonoom land is, dat door een autonome regering wordt bestuurd en dat door een autonome Staten van Curaçao wordt gecontroleerd. Schoenmaker blijf alsjeblief bij je leest!”

14 reacties op “Osepa boos op Kamerleden”

 1. John Baselmans schrijft—” Dat wil niet zeggen dat de kous afgedaan is, want ik ontving vanmorgen het bericht dat na het reces de kamer heer Donner gaat vragen wat de waarborgfunctie van het Koninkrijk dan nog inhoud. Heer Oseba heeft kennelijk een groot probleem zoals onze andere lokale politici. ze weten waar de klok hangt maar kennelijk niet de klepe” John het is tijd dat je de klepel weet te vinden …. Jij moet nu eens voor jezelf uitzoeken wat de waarborgfunctie van Nederland is. Als je dit begrijpt kan je de lepel ergens anders hangen.

 2. Beste Osepa,
  Ik denk dat heel wat mensen een goede indruk hadden over jou, je kwam goed over, jong talent, energiek, inteligent, eindelijk een nieuw fris gezicht voor Curacao.

  Dat is allemaal over, jajajajajaja. You just dug your own grave.
  YWN

 3. Waarom moet Osepa nou boos zijn op SP en PVV. Osepa had beter moeten weten toen het kabinet Schotte aantrad. Dit hadden ze allemaal kunnen voorkomen door het screening proces te laten doorgaan eer ze zitting hebben genomen in de eerste Curacaose regering. Als ze allemaal de screening hebben doostaan dan waren hun namen gezuiverd en kon de regering bepaalde van vertrouwen genieten van het Curacaosevolk en ander Nederlandse politici. Schotte kwam er niet uit met Tromp en moest helemaal aan MInister Donner komen bedelen om hulp. Toen hij terug ging naar Curacao werd hij naar de deur gewezen door Wiels. Zelfs dat kon hij niet zelf opknappen. Toen Donner gedreigd had Na de Centrale Bank ook het gehele minsiter pleog te zullen onderzoeken is Schotte zo erg geschrokken dat hij voorgesteld heeft om dat onderzoek te laten doen de nieuwe RVC van de Bank. Conclussie de regering was bank dat Donner de gehele beerput zou laten borrelen. Sorry Osepa ik vind het beschamend wat jij als gevolmachtigde minister samen met je ander cornuiten tot nu toe hebben bereikt voor het volk van Curacao. Foei foei foei. Laten wij ons bezig houden met Curacao, die andere eilanden hebben zelf voor hun eigen belang gekozen, Curacao was nooit goed voor ze awel laten ze het zelf maar met Nederland uitvechten. Ieder voor zichzelf God voor ons allen. Met alle respect voor het volk van elke eiland. Dir vind ik echt een heel zwakke betoog voor iemand met een post als Gevolmachtigde minister. It’s bloody schame, man. Er zit toch een kern van waarheid in wat de politici van SP en PVV zeggen toch. Behalve Lucassen die zich ook een beetje moet schamen over zijn verleden in het leger door mensen te meisjes te intimideren en zijn buurtbewoners te lopen bedreigen. Dat is ook schandalig dat zo iemand de Nederlandsevolk vertegenwoordigd door zo tekeer te gaat tegen een respectabele man als min.Donner. Nogmaals Osepa jij moet je huiswerk beter gaan doen jongen, jij bent nog groen net als Schotte.

 4. Heer Osepa is niet boos! Vergeet het maar. Heer Osepa heeft de opdracht gekregen van heer Wiels om dit persbericht rond te sturen. Mensen die de woordgebruik van heer Osepa na gaan en zien wat in dit bericht staat zullen zien dat zeer veel woorden van heer Wiels afkomstig zijn. Dat de heer Wiels niet begrijpt wat politiek voeren is heeft hij de laatste maanden wel getoond. Ja, dat is als je onder een dictatuur werkt, je moet doen wat je meerdere opdraagt al maak je daarbij je eigen belachelijk.

 5. De heer Osepa zou toch echt beter moeten weten.Even wat feiten op een rijtje:
  * In de afgelopen periode heeft de raad van ministers zich niet erg positief geprofileerd;
  * Er zijn 20 organisaties die de heer Schotte hebben opgeroepen Curaçao niet verder te laten afzakken in de modder;
  * In de afgelopen 8 maanden zijn er 3 ministers afgetreden;
  * Het dossier ISLA is weer eens op de lange baan geschoven;
  * De infrastructuur wordt steeds slechter (rij eens naar Zeelandia);
  * Vakbonden maken zich druk om de meest idiote dingen (de inventaris van de nieuwe UTS winkels zijn zwart en hup daar gaan de vakbonden weer);
  * Gesjoemel met de aanstellingen van het topkader;
  * De Schotte en Tromp affaire;
  * Een 80/20 regeling en tot slot
  * de bereikbaarheid van de politie versus de overvallen.

  Kortom mijnheer Osepa in 8 maanden heeft Curaçao een flinke opdonder gehad. Ik ben geen vriend van de PVV maar Lucassen had een ieder mooi beet in de 2e kamer incl. Donner. Hij gebruikte de woorden van Helmin Wiels die had Tromp namelijk corrupt genoemd.

  En dan de term autonoom die wordt te pas en te onpas gebruikt. Laat duidelijk zijn dat Curaçao nog steeds onderdeel uitmaakt van het Koninkrijk. Ons land zou eens een voorbeeld moeten nemen aan Cayman Islands. Samenwerken i.p.v. tegenwerken en dan niet altijd weer terugwijzen. Een achteruitkijkspiegel heb je nodig in de auto niet in het maatschappelijk leven. In elk werelddeel is wel wat aan de hand, kijk naar de VS. De VS pleegt interventies waar je gerust vraagtekens bij mag zetten.

  Laat ons Land zich richten op echte uitdagingen. Het onderwijs, de gezondheidszorg, de economie, de infrastructuur, de veiligheid (misschien dat de politie eens de telefoon kan opnemen) en professionele kinderopvang. We hebben genoeg te doen in ons eigen Land.

  Trouwens onze Yu di Korsou Osepa heeft makkelijk praten. Hij zit daar lekker in macamba land waar hij vast een chauffeur en een hulp heeft om zijn overhemden te strijken. Als hij dan toch niets te doen heeft kan hij terug naar Korsou om eens flink de handen uit de mouwen te steken. Misschien dat hij de wegen in Zeelandia van een nieuwe asfaltlaag kan voorzien.

  Pasa un bon dia!

 6. Ik denk dat de heer Osepa niet snapt dat hij door dit soort uitspraken zijn eigen toekomst aan het vernielen is. Straks zit hij zonder werk en geen normaal bedrijf zal hem nog in dienst willen nemen.. Zelfde probleem hadden mensen als Prince, Marchena, Ivar Asjes etc en dan klagen dat ze als oud politici geen werk kunnen vinden.. tja en dan maar jezelf lekker laten plaatsen als directeur bij een overheids NV of je creert jezelf een schaal 15 baan bij de overheid.

 7. Een autonoom eiland, ja dat met een miljarden injectie van Nederland voorlopig weer even kan blijven drijven en dan al dat gebral over genoegdoening vanwege het slavenverleden. Nou die genoegdoening hebben ze inmiddels al zeker drie keer uitbetaald gekregen dus verzin iets nieuws.

 8. Ach Osepa heeft moed verzameld uit de schoffering die Donner uitdeelde en dacht ja nu kan ik niet achterblijven, wat een moed heeft deze man zeg.

  En dan die opmerking van hem autonome regering, autonome staten, maar vergeet erbij te vertellen autonoom geld.

 9. ik blijft het fascinerend vinden: elke keer als er problemen in de curacaose samenleving worden aangekaart, gaan de heren politici met het vingertje wijzen dat er ook in Nederland problemen zijn………
  Zelfreflectie mensen, zelfreflectie……….Er kan van alles mis zijn in de Nederlandse samenleving, maar Nederland is een van de rijkste landen ter wereld………..dus blijkbaar weten zij ook hoe ze hun problemen moeten oplossen……..kunnen wij hetzelfde vinden van Curacao? Kunnen wij ECHT onze eigen boontjes doppen?

 10. Klopt Gerrit want als politicus heeft hij niet veel kaas gegeten! Maar dat heb je als je de zaken niet volgd en als je kennelijk sterk beinvloed bent door deze bende.

 11. Osepa had ik echt verstandiger ingeschat, intelligentie genoeg maar volgens mij gaat hij met de verkeerde vriendenkring om. Hij kan beter gaan werken op een advocatenkantoor. Osepa kom weer op Curacao wonen en geef aub ook even aan wat de regering voor arme bevolking al heeft gedaan.

 12. Heer Donner heeft de gehele tweede kamer ingepakt en de heren waren slecht voorbereid. Maar wat heer Oseba stelt is werkelijk belachelijk en in mijn ogen zeer dom. Kennelijk zat hij op de tribune te slapen en zag niet in zijn verslag dat heer Donner geen ruimte open liet voor de kamerleden. Dat wil niet zeggen dat de kous afgedaan is, want ik ontving vanmorgen het bericht dat na het reces de kamer heer Donner gaat vragen wat de waarborgfunctie van het Koninkrijk dan nog inhoud. Heer Oseba heeft kennelijk een groot probleem zoals onze andere lokale politici. ze weten waar de klok hangt maar kennelijk niet de klepel.

 13. OMG.. Het is nu zeer duidelijk dat Osepa het spoor bijster is.. triest van zo’n jionge jongen.. Nu al corrupte politici verdedigen.. De regering heeft alleen maar racisme, geldverspilling, manhunt en criminaliteit geboden.. verder helemaal niets!

  De gigaschuld die het eiland had is tot stand gekomen door mensen als Cooper en Asjes.. en oa partijen als de MAN en PLKP. en wie was er voor schuldsanering de PAr en wie was er tegen juist PS en MAN!

 14. De criminaliteit rijst de pan uit. De politici rollen letterlijk met elkaar over straat. De enige aanklachten tegen mogelijke corruptie zijn tegen de heren van de huidige regering ingediend. Naar de vorige regering wordt met modder gegooid, maar men krijgt het niet voor elkaar om een zinnige aanklacht in te dienen bij OM. De economie ligt volledig op z’n gat. De huidige politici zitten meer in het buitenland dan op hun dushi Korsou. Daadkracht? Dat wel, maar dan om eigen zakken te vullen, niet het eiland.