• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties) wilde gisteren weglopen uit het Tweede Kamerdebat over Curaçao. PVV’er Eric Lucassen trapte het debat namelijk af met: ‘Voorzitter. Het land Curaçao wordt geleid door een corrupte boef.’

‘De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten wordt geleid door een fraudeur, een chanterende fraudeur nog wel’, voegde hij eraan toe. Donner was niet gediend van de manier waarop Lucassen sprak over ‘ministers van andere landen.’ De minister zei op deze manier ‘niet de belangen van het Koninkrijk te kunnen behartigen.’

Corruptie
Toen uiteindelijk bleek dat Lucassen een citaat voorlas van functionarissen van Curaçao en het niet zijn eigen woorden waren, kwamen de andere Kamerleden in actie waardoor Donner toch bij het debat bleef. Onder andere Lucassen, SP-kamerlid Ronald van Raak en Martijn van Dam (PvdA) wilden meer weten over het onderzoek naar de mogelijke corruptie op Curaçao.

‘Schotte onderzoekt Schotte?’
Maar Donner hield voet bij stuk en zei dat een onderzoek door de Rijksrecherche, dat de PVV wil, er niet gaat komen. “De Rijksrecherche heeft geen enkele bevoegdheid op Curaçao.” De minister houdt het bij vrijblijvende aanbevelingen door een onderzoekcommissie, die in samenwerking met premier Gerrit Schotte wordt samengesteld. De Kamerleden van Groenlinks en SP zetten hier grote vraagtekens bij: ‘Schotte onderzoekt Schotte?’

Integriteit
Donner gaf nogmaals aan dat er geen onderzoek komt naar personen en beschuldigingen. “De gehele situatie op Curaçao wordt onderzocht. De onderzoekscommissie kijkt naar hoe de integriteit is aangetast en wat er moet gebeuren om het vertrouwen weer te herstellen.” Na de conclusies van de onderzoekscommissie wil Donner kijken naar andere maatregelen.

7 reacties op “Donner niet gediend van opmerking Lucassen”

 1. Beste Minister Donner dit heb jijzelf bewerkstelligd door in zee te gaan met een niet gescreende regering.Wij zijn het al gewent dat Nerderlandse politici van vooral PVV zo spreekt over buitenlandse politici. Daar zijn wij niet anders gewent. Laatst vond Wilders het niet leuk toen hij door de Grieken bedreigd werd voor zijn krasse arogante en verwijtendetaal jegens de Grieken. Een paar jaren geleden ook gebeurt door Minister Brinkman die niet welkom is op Curacao. U kan zich niet gediend voelen door de manier hoe Lucassen sprak over ministers van andere landen maar Lucassen en Brinkman zijn criminelen die niet in een regering hoort zitten ze ook dingen aan hun kerfstok zitten.Ze zijn veel erger dan de andere buitenlandse regeringen. Dus niet te zwaar aantillen het zijn allemaal boeven. Ze hebben toch alcohol en poeder nodig om te kunnen overleven.

 2. 20 jaar par kabinet.. chamo kan niet tellen..

 3. onzin kraaien en dan in je broek schijten dat je bang bent de belasting betaler voor de miljoenen op laten draaien is ook een corrupte boef.

 4. NOS MES NO POR !

 5. chamo chamo…. ongelooflijk dat jij denkt de waarheid te weten. ik kan slechts tussen de regels doorlezen dat jij een minder dan modaal inkomen geniet en die frustratie uit door tegen Nederland te schoppen. Altijd wijzen naar een ander zonder eens na te gaan waardoor deze woede is ontstaan. Geef ons nou eens een goed voorbeeld van de daadkracht die kaninet schotte heeft gehad so far? De link van Tromp naar PAR en vervolgens NL is ook wel heel ver gezocht en zoals jij het opschrijft meer voort te komen uit rassenhaat dan iets anders.
  De waarheid is dat het zittende kabinet nog niks voor elkaar heeft gekregen behalve publiekelijk elkaar voor rotte vis uitmaken. Komt tijd komt raad chamo….

 6. Als chamo dat weet ‘ dan moet ieder een op curacao dat weten ..of no .leven met de waarheid ….. mensen ..

 7. Mensen wij blijven dwalen van de waarheid. Het is meneer Tromp de directeur van centrale bank dat 3 miljoen gestolen heeft waarvan 4ton extra voor zijn pensioen van later.
  De premier schotte wilde uitleg van deze fraude weten,maar tromp heeft gekozen om samen met zijn partners in fraude nl. mensen uit de PAR cabinet, om de aandact op schotte te richten. Ja en met halve waarheid(onderzoek zal het uitwezen). En de echte corrupten voor 20jaren lang(PAR cabinet) blijft de vuur aanwakkeren. Mensen de corrupten zijn de mensen van PAR en al hun aanhangers, waarbij ook mensen uit de regering van balkellende samen. Door het toelaten van bouwen van appartementen en hotels, condominiums en witwassen van geld en het verkregen van aandelen in die properties(laten uitzoeken). Schotte zijn cabinet proberen dit allemaal bekend te maken maar de frauderende en corrupte elite van PAR op curacao en NL hebben grote aanhangers dat deze alles op alles doen om de MOND van de regering schotte te snoeren. Directeur Tromp van de centrale bank, leden van cabinet PAR en leden van regering balkellende moeten onderzocht worden naar de waarheid. En ook al de NLs op het eiland eigenaren van condominiums etc. dat helemaal geen belasting hoeven te betalen dankzij de mensen van PAR dat 20 jaar aan de macht waren. En lucassen moet zich schamen want wat je zeg ben jezelf. Hij schreeuwt over corruptie op het eiland maar vergeet zelf dat hij een crimineel is gered door Geert wilders.