• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse partij PVV gaat toch aandringen op een onderzoek naar corruptie bij de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) en de regering. Dat zegt PVV’er Eric Lucassen in een interview met Radio 1. Vandaag bespreekt de Tweede Kamer mogelijke corruptie op Curaçao.

“De beschuldigingen die geuit zijn door president-directeur Emsley Tromp en premier Gerrit Schotte zijn een zaak voor de Rijksrecherche. De PVV gaat aandringen op een onderzoek door een onafhankelijk orgaan, de Rijksrecherche is daar de beste kandidaat voor”, aldus Lucassen.

Aanbevelingen
Minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties) gaf onlangs aan dat er geen onderzoek komt vanuit de Rijksministerraad (RMR) maar alleen vrijblijvende aanbevelingen. Volgens Lucassen is dit niet genoeg. “Het gaat wel om ernstige beschuldigingen van corruptie en fraude bij de Centrale Bank en aan het adres van de premier en drie van zijn ministers.”

Non-actief
Lucassen verwacht dat de Curaçaose regering zelf het initiatief neemt om de waarheid boven tafel te laten komen. “Het beste wat de regering kan doen is een paar stappen terug doen en de Rijksrecherche het onderzoek laten doen.” Lucassen vindt dat zowel Tromp als Schotte tijdens het onderzoek op non-actief moeten.

Statuut
Na de beschuldigingen van fraude en corruptie vroeg Schotte bij de Rijksministerraad een onafhankelijk onderzoek aan. Later bedacht de premier zich en wilde het onderzoek door de Raad van Commissarissen (RvC) van CBCS laten doen. Toen Donner toch het onderzoek van de Rijksministeraad wilde doorzetten, gaf Schotte aan dat dit niet mogelijk is volgens het statuut van de Centrale bank.  In artikel 18 van het statuut staat dat alleen de RvC opdracht mag geven voor onderzoek.

5 reacties op “PVV: Onderzoek RMR doorzetten”

  1. @Juny en Wimpiri Vito is een geboren en getogen Curacaoenaar en weet heel goed waar hij over heeft, vergis je niet. Het is gewoon een feit dat in de regering van Curacao ook boeven en criminelen zitten die andere mensen voor corruptie uitschelden.Volgens mij vergis je, je dat Vito die andere taal niet begrijpt. Vito begrijpt het heel goed voor jou informatie.Jammer of niet de waarheid moet ook een keertje verteld worden aan beide kanten. Ik neem mijn landgenoten die frauderen ook niet in bescherming waarom zou ik anderen wel in bescherming nemen.Fraude heb je overal op de wereld alleen moet je het blijven aanpakken en controleren anders loopt het uit de hand.

  2. @Juny, maar dat schelden gebeurd in een andere taal en die taal begrijpt Vito niet.

  3. maar Vito in de Cur regering zitten ook boeven en criminelen en corrupte mensen die andere mensen voor corruptie uit te schelden!

  4. Ja het is wel jammer dat je hier bevestigt dat wij omringd zijn door fraudeurs.

  5. Sorry hoor waar haald de exmilitair Lucassen het lef vandaag om zo tekeer te gaan tegen andere politici. Volgens mij heeft hij niet goed in de spiegel gekeken, hij liep ook mensen te chanteren en te bedreigen in zijn woonbuurt Haarlem. Eigenlijk snap ik ook niet hoe zo’n boef in de Nederlandse regering zitten en anderen voor boef en curruptie uit te schelden. Ik ben er overtuigd van dat dhr Tromp veel en veel beter geschoold is van Lucassen.Hij kan niet eens naast minister Donner tippelen daarom moest Donner van hem respect afdwingen. Lucassen moet zijn mond houden want Nederland is een land denk ik met de grootste fraudeurs der wereld en daarna Griekenland. Nederlandse ambtenaren zijn ook corrupt als de pest ga maar onderzoeken.