• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het parlement van Curaçao houdt zaterdag een plechtige zitting in verband met de eerste Dia di Bandera als het land Curaçao. Volgens Statenvoorzitter Ivar Asjes wordt er ook stilgestaan bij het feit dat het precies 60 jaar geleden is dat Eilandsraad van Curaçao haar eerste vergadering hield.

De vergadering kan dit jaar rekenen op de aanwezigheid van de voorzitters van de parlementen van Suriname, Aruba en Sint Maarten. Zij zullen samen met het Curaçaose volk Dia di Bandera vieren.

Suriname
De aanwezigheid van Jennifer Geerlings-Simons, voorzitter van het Surinaamse parlement is een direct resultaat van het werkbezoek dat Asjes in mei aan Suriname heeft gebracht, voor de herdenking van 145 jaar volksvertegenwoordiging in Suriname.

Contactplan
Een ander concreet resultaat van het werkbezoek is dat het Curaçaose parlement op 23 juni heeft besloten de parlementaire contacten met Suriname te heractiveren. Hierbij wordt de mogelijkheid onderzocht om voor het eind van 2011 een nieuw contactplan te organiseren tussen de parlementen van Curaçao, Suriname, Aruba en Sint Maarten. Het contactplan heeft altijd als een platform gefungeerd voor uitwisseling en samenwerking.

Plechtige zitting
De plechtige zitting van het Parlement op 2 juli begint om 07.30 uur, waarbij de fractievoorzitters elk drie minuten het woord mogen voeren. Asjes heeft dit jaar geïntroduceerd dat de groep Karabela het volkslied van Curaçao bij aanvang en slot van de vergadering zal zingen, ook zullen zij na de derde spreker een ‘ritmisch’ gedicht ten gehore brengen.

Brionplein
Iedereen kan zaterdagmorgen de vergadering volgen via de uitzending van TeleCuraçao. Na de vergadering zullen de parlementsleden onder leiding van voorzitter Asjes zich begeven naar het Brionplein voor de jaarlijkse officiele ceremonie om de Dia di Bandera met het volk van Curaçao te vieren.

3 reacties op “Speciale zitting Dia di Bandera”

  1. Dat deze regering onze vlag be-smoezeld, nee daar wordt niet over gesproken maar er komt een dag dat de Curaçaosche bevolking de rekening presenteerd.

  2. Asjes ook al in Suriname geweest?? Ben even alle reizen van meneer kwijt. Kennis genomen van het feit dat hij en Bouterse redelijk overeenkomen in het ontwijken van straffen? Hoe komen jouw centen in mijn zak zonder er werk voor te verrichten?? Tocht naar Brionplein onder aanvoering van een schaap, dan volgen er gewoontegetrouw meerdere, hahahahaha. Wanneer gaat hij nu eens eindelijk dat doen waarvoor hij zit, n.l. werken (vies woord meneer Asjes ) i.p.v. de boel belazeren en voor te liegen en de schaapjes met je?

  3. en wat heeft 60 jaar ons opgeleverd? Alleen maar corrupte politici