• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De fractie van MFK heeft nauwlettend alle verborgen informatie gevolgd over het zoeken naar olie of gas/olie- of gasboringen.” De fractie vraagt premier Gerrit Schotte voor opheldering te zorgen in de zoektocht naar olie door de oude regering van de PAR.

“De fractie weet dat er nog meer informatie naar buiten gaat komen”, schrijft MFK in een brief aan de premier. “Wij hebben ook nauwlettend de ontwikkelingen gevolgd van de ondertekening van de ‘Confidentiality Agreements’ door de regering van PAR in 2005 met twee multinationals en met nog één ander bedrijf die zeer gebonden is aan de PAR.”

Contracten
In 2005 heeft volgens de fractie ex-premier Etienne Nestor Ys deze contracten getekend zonder dat de bevolking ervan heeft gehoord. “We hebben geconstateerd dat het laatst getekende contract met de groep die nauwe banden heeft met de PAR afgelopen vrijdag 24 juni  is verlopen. Dit contract was al door ex-premier Emily de Jongh-Elhage voor drie jaar verlengd.”

Schip
“In 2007, net voor de verkiezingen, heeft de vorige regering een schip de haven van Curaçao in laten varen. Volgens de regering van de Jongh-Elhage was het schip toevallig in de haven voor werkzaamheden bij Dok Maatschappij”, schrijft de fractie. “Maar tijdens de vergadering van het parlement in november 2010 kwam naar voren dat het om sondewerkzaamheden en -onderzoek ging. Dit zou de regering 8.1 miljoen dollar hebben gekost.”

Vragen
De MFK-fractie stelt in de brief zeven vragen over de zoektocht naar olie:

Vraag 1: Wanneer wordt de Oliewet (lei di Petroli) gepresenteerd aan het parlement?

Vraag 2: Is de regering van Curaçao na de vergadering van november 2010 nog meer contracten tegengekomen die de regering van de Jongh-Elhage heeft getekend achter gesloten deuren?

Vraag 3: Zijn alle contracten definitief verlopen en is de regering van Curacao verlost van alle beloftes getekend door ex-premier Etienne N. Ys en ex-premier Mevr. de Jongh-Elhage?

Vraag 4: Wij hebben beelden gezien op de lokale omroep van het schip en van een presentatie van de mogelijke werkzaamheden van het schip in onze wateren, bijgewoond door ex-premier Dhr. Etienne N. Ys en andere mensen. Dit roept de volgende vragen op:
a. De regering van de Nederlandse Antillen van Mevr. Emily de Jongh-Elhage heeft toentertijd gezegd dat het schip toevallig in de haven was. Hoe is het dan mogelijk dat dhr. Ys aan boord van het schip een presentatie en uitleg kreeg?
b. Volgens onze informatie heeft dit een paar dagen na de verkiezingen van 20 april 2007 plaatsgevonden. Kan de regering bevestigen dat dit overeenkomt met de waarheid?
c. In welke rol kreeg de ex-premier een presentatie en uitleg over het schip? Als ex-premier van de Nederlandse Antillen? Als adviseur van het consortium Ennia/Parman Group? Als commisaris van Aqualectra? Als inwoner van Curaçao?

Vraag 5: Waarom heeft de regering van PAR in 2005 en 2008 de drie contracten met Repsol, Shell en Murphy verborgen gehouden?

Vraag 6: Wat is de relatie tussen het bedrijf Murphy en Ennia/Parman Group?

Vraag 7: Is het contract met Murphy 24 juni 2011 j.l. definitief verlopen? Is er nog iets waaraan het land Curaçao is gebonden als gevolg van contracten getekend door de ex-premier van de Nederlandse Antillen?

11 reacties op “MFK wil opheldering gasboringen”

 1. Waar waren die mafkezen toen alles uit de doeken is gedaan. Het is toch veel leuker en interessanter om jezelf rijk te rekenen en wat de opbrengsten voor ons uit olie en gas zouden kunnen zijn. Hoe vaak wordt er aan de keukentafel niet besproken wat men met het geld gaat doen, als de 1 miljoen uit de Landsloterij gewonnen wordt. Volgens een mijnwet uit 1810 zijn alle bodemschatten van de Staat, maar wat is in dit geval de Staat?

 2. Wanneer beginnen we met boren? Schotte had het bewijs met geheime documenten en Jules Eisden weet precies waar de oliebronnen liggen..

 3. Kan mij herinneren dat er iemand geesten zag in de vorm van schepen met blauwe schoorstenen, die er de ene dag wel en de andere dag niet waren. Misschien dat dat heldere licht meer over deze zaken weet tenslotte spreekt hij met geesten.

 4. Alle antwoorden op deze vragen liggen bij, wat was het ook alweer ? Fuvareko of iets dergelijks geloof ik.

 5. Vraag 8: Wanneer gaat deze regering regeren ipv te schofferen?

 6. Heer Scotte haalt hier twee zaken door elkaar.
  De Permagroep van heer Ansari is een verlengstuk van heer Chaves en dat gaat om de olie onder onze eilanden.
  Het gas is Nederland in geïnteresseerd en daar heeft Nederland die miljarden voor betaald met het recht op het gas hier onder onze eilanden. Curaçao kan deze exploitatie niet bekostigen en vandaar de afkoopsom van 10-10-10

  Vele documenten stonden al in 2006 op internet en als men de Permagroep gaat volgen zal men eindigen aan onderhandelingen en ondertekenen van APNA en de drie heren IJs,Tromp en Ansari) van olie contracten en het oprichten van CEC waar alles onder is gerbracht. Bij navraag bij enkele connecties in Nederland bleek dat het bij Nederland om gas gaat en dat de Permagroep (Chaves) het om de olie te doen is.

  Welke sprookje zullen we nu gaan horen van deze regering? Toen ik met deze zaak bij mevr. Elhage aanklopte lachte ze en vertelde me dat ze niets mocht zeggen.

 7. Beginnen we weer.. Dit hebben we toch al gehad.. en toen kwam de MFK ook niet met bewijs.. en de heer Eijsden is sindsdien ook zeer stil!

 8. Het is een zielige vertoning!

  Daag de vorige verantwoordelijke premier/ minister voor het gerecht indien ze stukken hebben achtergehouden! Anders hou op met dit verschrikkelijk zielige kinderachterige gedoe!

 9. Meneer Schotte, u komt er snel achter, ga navraag doen bij de MAN, zat er toen ook in!
  U kan niet nadenken en blijft maar zwart maken, mist u enkel verstand? Domme vraag

 10. Reeds vele jaren terug heb ik via ingezonden stukken dit naar voren gebracht. Het gaat hier om contracten die getekend zijn door de Ansari group , IJs en Tromp. Ondanks dat ik de contracten via internet had achterhaald en dat de link direct door ging naar heer Chaves waren mijn beweringen en mijn stukken belachelijk. Nu, na vele jaren komen deze zaken weer naar boven! Maar een speler mis ik nog steeds. Nederland! Want uit zeer betrouwbare bronnen is het, het gas waarom Nederland nog iets voor ons zorgt en BES onder hun hoede heeft. Maar goed al jaren word ik voor achterlijk versleten maar gelukkig zijn al mijn stukken vastgelegd zowel in kranten als in boeken. Kunnen we over 25 jaren misschien zeggen “Hoe wist Baselmans dit allemaal” Voor u een raadsel voor mij een weet want dit zijn maar enkele dingen die ik vrij geef.

 11. Geloof mij maar…. is weer storm in een glas water. Kom eerst maar eens met de bewijzen.
  Ga je als regering maar eens druk maken om zaken die er ECHT toe doen!!!!