• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – 10 oktober wordt in plaats van Koninkrijksdag op 15 december een officiële vrije dag, weet La Prensa. De krant baseert zich op een brief van de overheid aan schoolbesturen om 10 oktober 2011 in te roosteren als vrije dag.

Op maandag 10 oktober 2011 kan dus iedereen genieten van een vrije dag. Er is nogal wat geschoven met de vrije dag in het najaar. Eerst werd 15 december (statuutdag) ingewisseld voor de Dag voor de Nederlandse Antillen op 21 oktober. Nu het land Nederlandse Antillen niet meer bestaat heeft de overheid besloten ‘Dia di Pais Kòrsou’ op 10 oktober vrij te geven.

10 reacties op “10-10 wordt vrije dag”

 1. Ik denk dat God het gebed heeft gehoord en van ons verwachten dat we nu eens een keer gaan samenwerken en niet klagen. Mensen we moeten positief denken en ervoor gaan. We moeten in ons zelf geloven. En mocht het hier en daar niet perfect lopen onze regeringsleiders moeten ook de kans krijgen om het werk te leren zoals alle anderen het hebben gedaan. Mensen kijk naar Griekenland, Spanje, Portugal hoe goed doen zij het? Ze zijn langer bezig dan Curacao. Om niet te spreken van alle blunders en zaken die lopen met hoge topambtenaren. Waarom als onze mensen iets minder goed doen wordt het zo uitvergroot? Leiden we aan grootheidswaanzin????

 2. Ik hou niet van politieke feestjes! Onze belastingcenten zullen weer gebruikt worden voor een feest!

 3. Misschien moeten de journalisten de partijen PS, MAN en MFK de referendum laten zien! Als er maar 3000 stemmers zijn voor onafhankelijke staat in 2005 zal het nu echt niet 40.000 stemmers zijn voor onafhankelijkheid. De uitgangspunt van de regering naar onafhankelijkheid zal hard worden afgestraft!!!

  Uitslag referendum 8 april 2005 Optie Stemmen %
  A: een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden 42.425 67,83
  B: een onafhankelijke staat 3.014 4,82
  C: deel blijven uitmaken van de Nederlandse Antillen 2.342 3,74
  D: deel worden van Nederland 14.769 23,61
  Blanco en ongeldige stemmen 474 –
  Opkomst 62.550 55,04

 4. Feestje!

 5. God, Allah, Boedha …….. Laten we eerst eens proberen met eigen kracht iets voor elkaar te krijgen. Gewoon basic de handen uit de mouwen en SAMENWERKEN
  Geen geklaag en zielig gedoe we hebben een pracht van een eiland maar een politieke groep regeerders en bestuurders die als een verwend kleuterklasje de boel verzieken.
  Zet ALLEN je ego opzij en doe iets voor je land!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Er is nog helemaal NIETS geregeld. De verschillende ministers weten niet eens of het nu wel of geen vrije dag wordt op 10 oktober.
  Wat een bananenrepubliek!!!

 7. Juny, je hebt helemaal gelijk. We moeten nu tot God bidden. Daarom is mijn lijfspreuk:
  God grant me the serenity
  to accept the things I cannot change;
  courage to change the things I can;
  and wisdom to know the difference.

  10-10-10 is al voorbij. We kunnen hieraan niets meer veranderen. Wat we wel kunnen doen is moed en wijsheid aan God vragen om de dingen die we kunnen veranderen ook daadwerkelijk te veranderen.

 8. Zullen we maar eerst zorgen dat alles goed geregeld is!
  voordat we al voorbarig zijn om deze dag een vrije dag te laten benoemen, want het lijkt op de dag van vandaag nog helemaal nergens op..
  Inderdaad misschien een mooie dag om de vlag halfstok te zetten…..

 9. Vrije dag voor een SEPER van een regering. Zal die dag mijn vlag halfstok zetten. Juny dan weten we dat het een treurdag is. 10-10-10 was de grootste fout. We waren er nog niet klaar voor. 10-10-10 is ons gewoon door de strot gedrukt.

 10. Hoe het nu gaat met ons land zal het een treurdag worden.. Misschien moeten we met z’n allen bidden tot God en hopen dat hij ons kan helpen!