• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sinds de aankondiging van minister Jacinta Constantia (Gezondheid) dat zij bezig is om samen te werken met het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, ligt de minister onder vuur. De inspecteurs van Volksgezondheid eisen in een brief dat zij stopt met de reorganisatie van de inspectie.

De inspecteurs van Volksgezondheid hebben gisteren in de brief er ook op aangedrongen niet met een afzonderlijk ziekenhuis in zee te gaan, maar samen te werken met de Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Nieuw ziekenhuis
Het Slotervaartziekenhuis zou een rol moeten spelen bij de herstructurering van de Inspectie van Volksgezondheid op Curaçao. Daarnaast zou het ziekenhuis begeleiding moeten bieden bij de bouw van het nieuwe ziekenhuis op Curaçao dat start in 2012.

Crimineel
Het dagblad Vigilante meldde gisteren op de voorpagina dat Constancia zaken wil doen met een voormalige crimineel. Daarmee doelt de krant op Aysel Erdubak, die mede-eigenaar is van het Slotervaartziekenhuis. Zij is in het verleden veroordeeld wegens belastingfraude en medeplichtigheid aan uitlokking van een poging tot afpersing.

13 reacties op “Constancia onder vuur”

 1. Ongeacht of mevr. Erbudak op eigen gewin uit is heeft zij het namelijk wel gepresteerd het Slotervaart Ziekenhuis wat op sterven na dood was weer geheel goed op de medische kaart te krijgen en wat belangrijk is goede medische hulp te geven en met winst te draaien.
  Ik denk dat mevr. daarvoor alle respect verdiend.
  Mijn zus werkt namelijk al 16 jr in het Slotervaart en ik hoor eerlijk gezegd alleen maar goede berichten. Goede werksfeer en vooral goede medische behandeling. En laten we nu wel wezen, daar gaat het toch allemaal om?

 2. Ik vindt het diep triest dat er nog mensen zijn die zo over elkaar kunnen spreken en schrijven , is het nodig om zo zeer op mensen ziel te trappen . Ook al de gene die zo schijf vind ik ongeschoold in de wijsheid van de heer.
  Wij zijn op Curaçao mensen die heel vaak eerst denkt voordat je op de ziel van je mede mens trapt , vooral degene die hier wonen en het anders hebt geleerd , het is in je voordeel om gewoon je zelf te zijn zoals je opgevoed werd door je pure Antilliaanse ouders respect waarde en noren.
  Ik hoop dat ieder die reageert op een fatsoenlijk manier zou kunnen spreken over de wijsheid van de ander.Wij zien en geeft ieder hier een naam en tegelijk tijd hun daad benoemen waarom zijn wij die schrijven niet in de regering of het directeur van slotervaart ziekenhuis nee omdat wij niet geen kaas van gegeten hebben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Heel moedig van u het prachtige eiland om de waarheid over Erbudak uit te zoeken te benoemen voordat u minister met deze wolf in schappskleren in zee gaat. Petje af ik kan uit eigen ervaring zeggen da Erbudak in eerste instantie zeer cordaat overkomt maar in werkelijkheid maar op één zaak uit is : eigen gewin!

 4. constancia wat een mens toch ook ! waar haald ze het lef vandaan ? zonder educatie ! zonder maar dan ook een enkele opleiding die met milieu of gezondheid heeft te maken !

  wat doet dat mens hier ….. voor mij is ze een afgedankte sok!
  constant constancia fout !

  GENOEG VAN DEZE MENSEN ECHT ! beetje achter de rug om van ONS een besluit nemen over ONZE toekomst zonder enig begrip van de problemen !

  CURACAO wacht maar ………… het einde van onze samenleven is in zicht !

 5. @TB Mensen zo moeten wij niet omgaan met namen van mensen. Hoe komen jullie aan dat soort verhalen over mensen. Wij moeten namen van mensen niet zomaar door de slijk halen alvorens te weten dat die mevr. wel een goede staat van diensten heeft. Hiermee bedoel ik dat Turkse mevr. Aysel Erdubak die een hele reorganisatie heeft doorgevoerd bij de betreffende ziekenhuis en nog steeds geodoreerd wordt door personeel en andere manegers in het land. Dit is echt een schande.Jullie hebben niet het recht die mevr als voormalig crimineel te benoemen dat is niet goed want zij is nog steeds in dienst als topdirecteur van dat ziekenhuis. Als jullie mevr Constancia willen benoemen als minder geschikte voor haar functie kan ik me best voorstellen maar deze Turkes mevr is een zeer intellectuele vrouw. Ik snap niet hoe mevrouw Constancia andere mensen in discrediet kan brengen door haar domme opmerkingen. Er zijn hier in Nederland menegeen directeuren die jaloers zijn op de manier hoe deze mevrouw werkt. Ik woon al heel lang in Nederland en heb nooit van die twee verhalen gehoord over afpersing en belastingfraude. Mensen niet persoonlijk worden laten wij zakelijk blijven. Mevr Constancia is gewoon niet geschikt voor dat positie als minister voor de gezondheid dat is pur sang de werkelijkheid.

 6. Deze dame doet haar best, maar je kan in een regering van onvermogen geen ijzer buigen , je hebt zelf weinig kennis

 7. @your worst nightmare, nu ben ik zelf toch eigenlijk wel gek op een kalfskroket en als ik in Nederland kom is mijn eerste gang toch naar de FEBO. Maar je opmerking heeft me aan het denken gezet en ik hoop dat je begrip hebt voor het gegeven dat ik die kalfskroket van jou verander in frikandel (daar zit namelijk een ondefinieerbare vulling in) en dat doet mij denken aan ons gezondheidsmeisje.

 8. PAR was niet goed wel georganiseer ,maar deze regering komt ervaring tekort en visie.

 9. Mevrouw Constancia heeft geen flauw benul over de taken in haar portafolio. Zo is de gezondheiszorg een chaos, zo hebben we nog steeds geen concrete plannen voor een nieuw ziekenhuis (terwijl die al klaarlagen voor haar).

  Zo ook op het gebied van milieu weet zij niet waar zij mee bezig is:
  – Waar blijven de resultaten van het as die op Julianadorp is gevallen?.
  – Waarom functioneerd de milieudienst niet?.
  – Waarom gaat er nog iedere dag vervuild water onze zee in van de riool en van die stink raffinaderij?.
  – Waarom worden mensen niet gestraft voor het dumpen van afval?.
  – Waarom worden nog waterputten geslagen terwijl we weten dat dat de verzoutering van onze bodem zal veroorzaken?.

  En maar mensen aflijden met kleine dingen zoals vissen vangen. Total geen idee heeft ze van hoe je met milieu moet omgaan. Tijd voor haar om op te stappen en iemand daar neerzetten met een hart voor de natuur en kennis.
  Deze minister heeft het IQ van een kalfskroket.
  YWN

 10. constancia = ongeschikt

 11. bedoel je daarmee godett?

 12. de hele regering zit vol met corrupte lui dus snap niet wat nu ineens het probleem is?

 13. grappig en lekker hypocriet weer allemaal…..moeilijk doen om een samenwerking met iemand die in het verleden is veroordeeld terwijl er volgens mij toch ook een meneertje in de regering rondloopt die in het verleden vast heeft gezeten voor, als ik me niet vergis, ongeveer hetzelfde verhaal……..doe daar maar eerst wat aan