• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het One Laptop Per Child (OLPC)-project is vanmorgen gelanceerd. De leerlingen van de Prins Bernhardschool maakten als eerste kennis met de speciale laptop. Met dit project leren leerlingen uit het funderend onderwijs omgaan met een computer en internet.

Het is de bedoeling dat alle leerlingen in het funderend onderwijs op Curaçao binnenkort een OLPC- laptop krijgen. Stimul-IT, Bureau Telecom en Post (BTP), de Postspaarbank, Post NA, en Kennisplatform Curaçao werken samen in dit project. Op Bonaire en Sint Maarten bestaan er al OLPC-projecten. Premier Gerrit Schotte was bij de lancering aanwezig.

5 reacties op “One Laptop Per Child van start”

 1. Ik vind het schandalig dat de heer Basselman praat over domme kinderen van Banda-abow .Ik werk meer dan 20 jaar op Banda Abow, en kinderen uit deze omgeving zijn niet minder inteligent of talentvol. Hun kansen worden systematisch ontnomen. Adriaan Fernandes.

 2. Dit is een goed initiatief en hoop dat na het pilot project meer scholen zullen volgen.

 3. De laptops zijn vorig jaar september dacht ik op de school bezorgd, incl een korte training voor de leerkrachten. De leerkrachten en het hoofd van Prins Bernhard School hebben de laptops (30) in 1 klas gebruikt bij alle lessen, en hebben hard gewerkt om de laptops te integreren in het leerproces. Deze presentatie was dus eigenlijk geen lancering, maar meer een presentatie van wat er allemaal al gedaan is met de laptops. En ze zijn dus nog niet gestolen, Juny.
  John, het gaat om een pilot project, 1 schoolklas op heel Curacao, 1 in Bonaire en 1 in St. Maarten. De bedoeling is na evaluatie van pilot project dat elk kind (!) op curacao er een krijgt. Dus ook John helaas is je kritiek wat te voorbarig. Voor meer informatie moet je bij Stimul-IT zijn (www.stimul-it.com).

 4. Ik hoop dat de laptops niet worden gestolen.. dat is wel vaker gebeurt bij scholen dat na 1 week de laptops alweer zijn gestolen en ons dievengilde is zeer actief de laatste tijd!

 5. Ja ja en wie staat weer op de voorgrond? Kijk laten we deze computers niet geven aan die domme Bandabousche kinderen die toch nergens voor dienen! Ze hebben toch geen scholen, leerkrachten en wat moeten ze er mee als ze nauwelijks fatsoenlijk een buitenlandse taal spreken? Och om mismoedig van te worden en weer een duidelijk voorbeeld dat we hier als burgers van curacao duidelijk achter gesteld worden en onze kinderen geen eerlijke kansen krijgen om ook mee te gaan draaien in een harde maatschappij.