• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vestiging van Freeport Jewelers in Zuikertuintje werd vorige week opgeschrikt door een overval. Veel mensen reageerden verontwaardigd op de zoveelste overval en geven de schuld aan een falende politiekorps.Versgeperst.com peilde de mening van voorbijgangers.

Chris (29) ziet de politie op Curaçao vaker bij de snèk staan dan in actie. “Hier op Curaçao zie je de politie nooit op patrouille. Ze reageren ook niet snel als je belt. Bij mij is er een keer ingebroken en ik belde de politie. Ze zouden de volgende dag komen zodat ik aangifte kon doen. Ze zijn nooit gekomen.”

Beveiliging
“Ik denk niet zozeer dat het aan de politie ligt maar ik denk dat de beveiliging van Freeport Jewelers veel beter kan”, vindt Daniel (44). “Het is wel erg gemakkelijk om de boel daar te bestelen. Maar aan de andere kant vraag ik mij inderdaad af waarom er geen betere beveiliging rondloopt bij Zuikertuintje, die gelijk kan ingrijpen.”

Veilig
Ook Ray (21) vindt dat de beveiliging op bepaalde plekken beter kan. “Zoals in de stad, Zuikertuintje en Promenade, daar mag best wat meer beveiliging rondlopen. Dat schrikt overvallers af en geeft winkeliers en toeristen een veilig gevoel. Zo simpel is de oplossing volgens mij.”

Bang
De 33-jarige Thalita denkt de politie bang is voor de ‘grote jongens’. “De politie vindt het prima om chollers aan te houden en wielklemmen uit te delen maar als het op het echte werk neerkomt haken ze af. Kijk maar naar wat er gebeurt bij Oostpunt. Iedereen weet dat daar drugs wordt gedropt. Maar als de politie gebeld worden zeggen ze doodleuk dat ze niet komen omdat het te gevaarlijk is!”

8 reacties op “‘De politie is bang’”

 1. Beste mens ik denk ook niet zo zeer dat het aan de politie ligt dat ze bang zijn. Het ligt aan de korpspolitie het zijn ook mensen en hebben ook een familie.Het probleem ligt altijd bij de Korpsleiding en ministerie van justitie die ervoor moet zorgen dat je tools geupdated zijn. Je stuurt je mensen niet met een klein geschut om inval te gaan bij grote drugsbarronen toch. Die mensen hebben wel groffe geschut dan de politie. Ik zou ook weglopen voor zwaar geschut van die mensen. Ik zou ook in mijn broek schijten. Bij dat soort invallen moet men gewoon Miltairen, Raspa afsturen met grof geschut met een opdracht als er geschoten wordt gewoon gewoon de boel neermaaien. Kijk maar naar de film hoe ze dat doen in America anders overleef zo’n warm inval helemaal niet met die Uzi’s en die AKA’s die je makkelijk op de markt kan kopen. Laat de korpsleiding ons politieagenten niet.belachelijk maken.
  Gisteren 29 juni 2011 in Nederland politie ging naar een bedrijf voor geld transport waar er een overval gepleegd werd. Daar aangekomen werden ze verrast met zwaar geschut van de overvallers met Uzi’s en konden niks doen. Moesten zich terrugtrekken en afwachten totdat de overvallers waren vertrokken om ze te achtervolgen richting Utrecht onder weg bij knooppunt Deil kregen de overvallers een aanrijding en kwamen tegen de vangrails terecht. Hebben iemand uit een ander auto uit hun auto gehaald en de auto genomen om hun reis naar het zuiden te continueren. Politie kon niet verder en heeft de achtervolging maar gestopt. Ze konden geen gebruik maken van helikopters want het was laat in de avond en konden geen gebruik maken van de hulpposten, ze waren allemaal onbemand rond zo’n tijd wegens bezuinigingen. Overval werd gepleegd door een professionele bende van waarschijnlijk over de grens.
  M.a.w. ligt het probleem niet bij de politie maar bij ministerie van justitie en de korpsleiding. Kunnen jullie je voorstellen dat dit zelfs in Nederland mogelijk is laat staan een eilandje als Curacao met 200 duizend inwoners. Men moet altijd paraat zijn voor soort calamiteiten men moet back up hebben.

 2. sorry ..we waren bij de snack….. wat overval ?! neee mijn pastechi word koud…w a c h t …
  ik kom eraan…..ohhh die juwelier….. alweer ?

  de politie is bang ?!!!!!!!!!!!! wat denk je van de samenleving ! ?!

 3. 5x 119 gebeld, 5x netjes te woord gestaan en 0x langs gekomen.. Als dat al niet eens opgepakt kan worden dan denk ik dat een paar gasjes met uzi helemaal niet gaat lukken!!

 4. Het is toch logisch dat als jeeen politieteam stuurt zonder gezichtsbedekking en wat uzi’s dat ze niks kunnen verrichten, tegen die zware dugsbaronnen toch. Dat had hun chef’s moeten weten. Curacao is een kleine gemeenschap iedereen kent iedereen een inval kan je niet zo organiseren. Laten ze hulp vragen bij de americaanse drugs enforcementgroup of de Nederlandse MEE. Die weten wel raad met deze gasten.

 5. Gerrit Schotte brengt iedere dag zijn kinderen met dienstauto naar school.
  De politie doet anderen na.

 6. Politie is hier een lachertje! Ik ben getuigen geweest van een meest bizarre ervaring die echt ongeloofwaardig is en ik nooit in mijn leven zal vergeten.
  Nou, Ik was 9 jaar oud en speelde bij een vriend die in de buurt van Santa caterina woonde.
  Naast het huis van mijn vriend waar ik kwam spelen woonde een man die zoals werd gezegd gezocht werd door de Interpol.
  Het bleek namelijk dat de buurman een van de grote drugsbazen was van het Caribische gebied en van de Verenigde Staten die toentertijd werd gezocht.
  Ik kan niks anders zeggen dat deze man aardig was en we mochten op zijn enorme erf spelen en wij waren kind aan huis bij deze drugsbaron.
  Op zondag was namelijk altijd poker dag en kwamen de andere grote Drugsbaronnen bij hem thuis.
  Dit was altijd zo op zondag. Wij zagen de duurste auto’s daar staan en buiten stonden altijd een paar mannen die de wacht hielden.
  Wij die kind aan huis waren bij deze man mochten alleen op die dag niet op zijn erf komen want dit was een dag dat voor Don’s was zoals dat werd gezegd.
  Natuurlijk stonden wij buiten te kijken en wij waren als kleine kinderen aan het zwaaien naar de grote bazen.
  Maar de andere buren waren niet zo bevriend met deze man en hadden genoeg van deze zaak en hebben de politie gebeld voor deze Baron.
  Je moet begrijpen dat dit natuurlijk geen grote geheim was in de buurt dat er een grote Drugs Baron daar woonde!
  Kortom: Ik zag werkelijk een hele squadron van politie auto’s aan komen. We hebben werkelijk alle politie auto’s geteld. 13 in totaal.
  De ouders van mijn vriend riepen ons om naar binnen te gaan want dit zo gaan escaleren. Wij natuurlijk stront eigenwijs met eigen wil bleven buiten staan kijken om te kijken wat zo gebeuren.
  Toen de Politie arriveerde en het huis omsingelde en bevel gaf dat iedereen in dat huis naar buiten moest gaan gebeurde het volgende:
  De mannen die buiten wacht hielden liepen relax naar een Baron die uit het huis kwam en fluisterde wat in deze mannen hun oren.
  Vervolgens liepen deze mannen naar buiten en zeiden vervolgens in het Spaans tegen de politie dat de politie 2 minuten de tijd krijg om op te rotten voordat hun en hun familie wat zal gebeuren.
  Je moet een ding goed begrijpen: Deze Baronnen zijn de echte jongens met Balen en als ze iets zeggen doen ze dat ook!
  Believe it or not: De politie was in minder dan 1 minuut weg van daar!! En zijn echt nooit meer terug gekomen.

  Het punt van mijn verhaal is: De politie stelt hier geen ene moer voor en kunnen baar weinig doen wanneer ze echt iets moeten doen.
  En wanneer wij als onnozele burgers iets verkeerd doen dan gaan ze tekeer tegen ons alsof wij de echte boeven zijn.
  De reden daarvoor is puur omdat ze weten dat wij niks terug zullen doen maar de echte Grote jongens laten ze gaan.
  Zo is het geweest en zal het altijd blijven. En soms pakken ze wel een grote jongen op maar is puur cover up.
  Dit is mij uitgelegd door dezelfde grote drugsbaron waarover ik het had. Helaas moest deze oude man ons verlaten om elders te gaan vertoeven.

 7. Met deze regering kun je het helemaal vergeten. De boeven hebben hier nog meer vrij spel gekregen dan voorheen.

 8. Als zoals hieboven aangegeven de beveiliging beter kan, moet ik jullie gelijk geven. aan de andere kant, als je met 4/5 gewapende jonens met bivakmuts/helm ziet binnen komen ga je niet als bewaker roepen DAT MAG NIET. Wat zit er op Curacao in de bewaking????? Mannen van 70/80jaar omdat de regering NIETS doet voor zijn bevolking. Ik roep al jaren dat de politie moet gereorganiseerd worden. Politie agenten die in hun dienstwagen de kinderen naar school brengt kan niet meer in deze tijd. En die reorganisatie moet beginnen aan de top.