• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) is tevreden met de werkzaamheden op Hato Airport. De afgelopen negen maanden werden onder andere de parkeerplaats, miradó en de slurven opgeknapt. Begin dit jaar noemde Hakim de luchthaven een ‘aanfluiting.’

Hakim vindt dat de dienstverlening aan passagiers, luchtvaartmaatschappijen en medewerkers vooruit is gegaan. Er is meer parkeergelegenheid voor de luchthaven en binnen is het airc0systeem verbeterd.

Slurven
Hakim heeft onlangs deals gesloten met Air Berlin en Air Canada voor een rechtstreekse vlucht naar Curaçao. Dat er binnenkort twee nieuwe slurven beschikbaar zijn op Hato komt volgens hem ‘net op tijd’. Air Berlin en Air Canada zorgen namelijk voor 400 extra passagiers.

Miradó
Er is ook gedacht aan de lokale bevolking die vanaf de bekende miradó (uitkijkplaats) de aankomende en vertrekkende vliegtuigen bekijkt. Deze is vernieuwd en beter bereikbaar en gaat ook binnenkort open.

3 reacties op “‘Tevreden met Hato’”

  1. Eigenlijk best slim om ons te richten op Duitse en Canadeze toeristen. Die kunnen de constante stroom van negativiteit op deze site niet lezen en hier dus ongestoord vakantie vieren.

  2. Beste Peter niks wat Curacao ook doet is goed toch. Waarom neem jij niet en bak geld mee naar Curacao om een nieuwe vliegveld te bouwen. Dan is Curacao toch van al dat gedonder af. Het is allemaal leuk en wel om van de dakken te blijven schreeuwen voor een nieuwe vliegveld voor Curacao dat kunnen wij allemaal goed maar wat d’raan doen ho maar. Het kost allemaal bakken geld waar moet Curacao dat vandaan halen. Kijk weet je ik veel respect voor een man als Jacob Gelddekker. Die man kwam naar Curacao hij werd wel veel bekritiseerd Maar hij heeft heel veel gedaan voor Curacao. Het was de man van no noncense geen gelul maar doen. Hij heeft otrabanda opgekapt, hij heeft een musuem gebouwd, hij heeft en hotel gebouwd en wordt hoe dan ook door mensen die hij geholpen heeft aan een stukje werk bewonderd en geaprecierd. Hij is een waardevolle man die door alles heen rast. Ook mannen als Baas Kooiman bewonderingswaardig heeft veel Curacaonaars aan een werk geholpen. Respect voor Baas Kooiman. ZXo zijn er nog een paar die wat betekenen voor Curacao. Peter van Dungen schreeuwt en bekritiseerd alleen maar doen niks alleen arrogantie uitstralen. Jammer dat ik dat geld niet hebt ander heb ik mijn eiland een Nieuwe ziekenhuis cadeau gegeven i.p.v. een nieuw vliegveld. Ik zou hulp hebben gevraagd bij mijn mede landgenoten om een heel nieuwe vliegveld te bouwen. Ik zou geld bij elkaar hebben gesprokkeld om de bouiwmaterialen te kunnen kopen. Wat heb jij aan een nieuwe vliegveld als er geen vluchten uit America en europa komen dfan staat hij voor spek en bonnen. Ik gun het gehele regio een goeie en nieuwe vliegveld wat heb jij eraan als KLM zoveel geld vraagt voor een retour ticket dat de regering goed schiks of kwaad schiks ergens anders moet gaan kijken voor goedkopevluchten en toerisme te stimuleren voor Curacao. Curtacao heeft niks aan kampeer toerisme laten wij eerlijk wezen. Laatst hoorde ik door dat gedoe met Wiels dat er veel mensen afgeboekt hebben voor Curacao hierdoor dus moeten ze dat toch ergens vandaan halen dus ghewoon kijken of de Duitse toeristen willen komen. Dat is toch ook goed voor de Nederlandse bedrijven c.q. Hotels op Curacao etc, etc, etc. Dus Nieuwe Vliegveld is geen preoriteit op dit moment maar toerisme. Met winter kan men niet naar Spanje dan kan men op Curacao Koninkrijksgebied zonder te bemoeien met politiek op zoek naar zon ,zee en warmte.

  3. Het vliegveld moet gewoon afgebroken en heropgebouwd worden. Lapmiddelen helpen niet als je moet concurreren met vliegvelden in de Regio zoals Aruba, Sint Maarten, Guadeloupe, Jamaica, Martinique, Trinidad enz. Ze kunnen prima door gaan met het oorspronkelijke ontwerp waar de voorrijwegen en keerwand nog zichtbaar is. Die is tenminste op het niveau van de reeds genoemde vliegvelden in de regio.