• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Lionel Jansen (Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport) is vanochtend terug naar Curaçao gereisd. Jansen was voor een werkbezoek in Nederland en had een druk programma.

De minister woonde de drie wedstrijden van het Curaçaose honkbalteam bij als eregast bij het World Port Tournament. Onder zijn toeziend oog heeft Curaçao twee keer een wedstrijd gewonnen, eerst tegen Cuba en gisteravond tegen Duitsland. De eerste wedstrijd tegen Nederland werd verloren.

SSC
Jansen heeft uitdrukkelijk gevraagd om een bezoek aan SSC te brengen. Er waren hem namelijk veel tegenstrijdige berichten ter ore gekomen over de opvang en begeleiding van SSC vanaf Curaçao tot aan Nederland. Tijdens hun bijeenkomst met directeur Lucille Hoelen kwamen drie hoofdpunten naar voren; begeleiding van free movers, efficiënt omgaan met financiële overheidsmiddelen en begeleiding bij remigratie.

Cultuur
Op zaterdag was minister Jansen te gast bij een culturele activiteit van Stichting Labra. Stichting Labra is een vrijwilligersorganisatie die zich richt op de emancipatie en participatie van Bonairianen in Den Haag. De stichting streeft ernaar activiteiten te organiseren die ten goede komen aan de diverse culturen in Den Haag, en zo waren er ook vele Curaçaoenaars aanwezig.

Plan Nashonal
Gevolmachtigde Minister Sheldry Osepa en minister Jansen maakten kennis met de nieuwe stadsdeeldirecteur van Escamp, René Baron. De stadsdeeldirecteur en de ministers wisselden ervaringen uit en maakten elkaar deelgenoot van de diverse projecten. Zo werd Baron op de hoogte gebracht van het Plan Nashonal pa Desaroyá Bario op Curaçao dat onlangs door premier Gerrit Schotte werd gepresenteerd.

Nederlandse taal
Bij een gesprek met Hanneke Stasse, opleider – adviseur diversiteit, coördinator Antillen / Suriname aan de Hogeschool van Amsterdam, kwam de verslechtering van de Nederlandse taalbeheersing naar voren. De beheersing van het Nederlands is belangrijk voor uitwisselingsprogramma’s in het Koninkrijk en Suriname. Voor de overheid van Curaçao is het met name van belang om inzicht te krijgen in het feit hoe jongeren op Curaçao zelf denken over de steeds duidelijker wordende tweedeling op taalgebied.

www.versgeperst.com