• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Onderwijs, Cultuur,Wetenschap en Sport Lionel Jansen heeft tijdens zijn werkbezoek in Nederland een ontmoeting gehad met zijn collega Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart. De noodzaak van het Academy Hotel kwam onder andere ter sprake.

Minister Bijsterveldt ondersteunt het Project ‘Academy Hotel Curaçao’ (AHC) en verheft het tot een noodzakelijke voorziening voor het onderwijs, het toerisme en de economie van Curaçao. AHC, dat stagiaires de kans biedt op een kwalitatief goede stage in eigen land, is één van de grote successen van de afgelopen jaren.

Blijvertje
Jansen, gevolmachtigde minister Sheldry Osepa en minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling), zullen zich inzetten om ook het bedrijfsleven te betrekken bij dit project. De toeristische sector heeft immers profijt van goed opgeleid personeel. “Het Academy Hotel is een blijvertje”, daarover zijn Jansen en Bijsterveldt-Vliegenthart het eens.

UNESCO

Gisterochtend voerde Minister Jansen ook een bespreking met de UNESCO Commissie Nederland waarbij hij kennis maakte met Algemeen Secretaris Els Jacobs en Commissielid Anke van Kampen. Curaçao wordt tijdens de Algemene Conferentie van de UNESCO later dit jaar in Parijs (oktober) erkend als geassocieerd lid van de UNESCO. Onderwijs zal één van de speerpunten zijn van de momenteel in oprichting zijnde UNESCO Commissie Curaçao.

1 reactie op “‘Academy Hotel is een blijvertje’”

  1. Heel jammer dat de leerlingen van ROC Amsterdam geen toestemming krijgen om hier hun stage te lopen omdat ze curacao te gevaarlijk vinden!