• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MinisterraadCURAÇAO – Minister Hensley Koeiman (Sociale Zaken) zal samen met Aqualectra huishoudens zonder water gaan helpen. “Bij bijna 1400 huishoudens is het water afgesloten omdat zij de rekening niet kunnen betalen”, aldus Koeiman tijdens de persconferentie van de ministerraad.

Koeiman wil met het project mensen leren beter met geld en water om te gaan. De achterstallige rekening van Aqualectra moet wel betaald worden alleen dit kan met gespreide betalingen. De minister heeft wel subsidie aangevraagd om mensen in de toekomst te helpen met de waterrekening.

Regenwater
Volgens Saniel Theodora, adviseur van Aqualectra, zal elke huishouden dat afgesloten is apart worden benaderd. Bij het bezoek wordt er gekeken naar hoe mensen met water omgaan, of er sprake is van lekkage, hoe de leefsituatie is en wat het inkomen is. Koeiman wil allerlei methodes introduceren om water te sparen. Een idee is het doorspoelen van het toilet met regenwater in plaats van met schoon water.

3 reacties op “Hulp voor huishoudens zonder water”

 1. Het valt op dat de meeste van deze mensen wel te vinden zijn in gokhuizen en casinos, dat zij altijd geld hebben om een Polar bij de chino te halen, dat zij iedere week te vinden zijn in de Kentucky en Mac Donalds.

  En dan nog zielig doen een handje op houden. Dat is dus wat de mensen van dit eiland verpest. Dat gedrag van de regering waarbij mensen die geen discipline en verantwordelijksgevoel hebben, worden geholpen met geld. Hun probleem is niet een geld probleem, het is een gedragsprobleem, en dat verhelp je niet met geld.

  Er zullen waarschijnlijk wel wat mensen tussen zitten die het echt niet kunnen ophoesten, maar ik durf te wedden dat het merendeel een Blackberry heeft. De prioriteiten liggen verkeerd en dat moet je dus verhelpen. Psycologische hulp en management tools hebben zij nodig niet geld.

  Laat ze maar een paar maanden zonder water zitten, kijk dan of hun prioriteiten anders gesteld zijn.
  YWN

 2. Ik kan me best wel voorstellen als je niet op tijd of helemaal niet betaald voor water(of stroom) dat je dan word afgesloten! Iedereen moet het betalen!! Maar dat er nu pas bekeken gaat worden waarom die mensen het niet kunnen betalen,of waarom ze een achterstand in betalen hebben of dat er misschien sprake is van ergens een lekkage vind ik wel wat laat!! Op het monet dat er geen rekenig betaald word of dat er een achterstand in betalen optreed,gaat eerst eens praten met die mensen,kijken of er een oplossing is,in plaats van gelijk het water afsluiten!! want water is toch wel het allerbelangrijkste levens behoefte voor een mens,,,,,simpel water maar t houdt je in leven!!!

 3. Goed verhaal,
  leuke manier om armoede te bestrijden. Je hebt meteen de armsten van Curacao te pakken. De mensen die dit echt nodig hebben. Wat dat betreft is dit een positieve actie van deze regering. Op een andere manier kijken naar de problemen van de armste bevolking.

  Alleen, die mensen meteen een subsidie geven? Dat is weer niet zo handig. Als ik schulden maak, dan word ik niet “beloond” met een subsidie.

  Die minister moet naar die huishoudens met schulden gaan, hun situatie inventariseren. En dan meteen die mannen met brede schouders die in dat huishouden zitten een baan aanbieden. Werken bij hotels, mijn tuin doen etc. De vrouwen die in dat huishouden zitten en kunnen werken, die moeten meteen aan de slag. Handen uit de mouwen. Of bij mac donalds, of in de horeca. Geen subsidie geven dus.

  En die kinderen, ja dat is de nieuwe generatie. Misschien hebben die nog een kans. Minister kan meteen kijken of ze naar school gaan. Zo niet meteen naar school. Hij mag hen wel een subsidie voor boekengeld geven voor mij.