• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Zoals de meesten hebben opgemerkt werden veel buurten gisteren geteisterd door stroomuitval. Gistermiddag deed zich rond half drie een probleem voor met machines die stroom produceren, tegelijkertijd in Mundu Nobo en bij de electriciteitscentrale aan de Dokweg.

Hierdoor trad een schaarste van 50Mw op en viel de stroom in verschillende buurten uit. Technici hebben meteen de oorzaak onderzocht en de nodige herstelwerkzaamheden verricht. De dieselmachine aan de Dokweg kon na 20 minuten weer gestart worden, waardoor sommige buurten snel weer stroom hadden.

Storing
Ondertussen kon ook de machine in Mundu Nobo worden herstart en kon worden onderzocht waar de storing vandaan kwam. Doordat de storing zich ‘s middags voordeed, wanneer de vraag naar stroom altijd lager is, kwam er meer capaciteit beschikbaar om andere buurten weer van stroom te voorzien.

Excuses
De gebieden die zonder stroom zaten waren een groot deel van Bandariba, een groot deel van Sta Maria en omgeving, Grootkwartier, Suffisant en omgeving, Julianadorp en omgeving, het gebied van Saliña en Punda, een deel van Otrabanda en een deel van Bandabou. Aqualectra biedt haar verontschuldigingen aan voor het ongemak en dankt de gemeenschap voor haar begrip.

4 reacties op “Stroomuitval in verschillende buurten”

 1. Pfffff eerst s”morgens tot en met 3 uur s”middags zonder stroom gezeten een dag later weer 1 uurtje zonder stroom!! Je heb er soms ook dagen bij dat je zo lang zonder stroom zit dat al je vries spullen in koelkast of vriezer ontdooit,dan kan je alles weggooien of in 1 of 2 dagen alles opmaken(onmogelijk soms),,,kan je wel sorry zeggen,maar wie betaald de nwe inhoud van mn vriezer weer???

 2. Helemaal met je eens Churandy.
  Duurzame energie via zonnepanelen, maar ja dat mag weer niet van lectra. Het kost hun geld.
  Jan met de pet moet gewoon hun schoftige dure energie betalen, of je nu wilt of niet. Concurentie is er niet dus je bent overgeleverd aan die lectra-wolven.

 3. Het begrip is al lang op en voorbij. Ga je zaken regelen!!!!! Zorg voor duurzame energie.
  Wanneer wordt er een gedeelte van de rekening afgetrokken????

  Wat een puinhoop.

 4. Aqualectra, bedankt voor de storing. Maar niet heus. Wat dacht U van een betere afdeling monteurs en service monteurs. Laat al uw vitale onderdelen eens goed nazien op eventuele mankementen. Slordig onderhoud komt altijd duurder uit dan regelmatig onderhoud.