• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De hevige regenbuien die de afgelopen dagen ons eiland geteisterd hebben zijn meer dan normaal. Dit laat Meteo Curaçao weten. De Tropical Wave’s zorgen voor een aantal storingen op het eiland. “Maar dit is normaal voor de tijd van het jaar,” vertelt Fred Capello van Meteo.

Afgelopen nacht liepen de straten in sommige delen van Curaçao weer vol. Hevige onweersbuien en zware regenbuien bedreigden het eiland. “De meeste meetstations meten zo’n 10 millimeter. Dit is normaal voor de tijd en is echt niet extreem veel,” aldus Capello.

Voorspellingen
“Het gaat de goede kant op, vanmiddag zal er hier en daar nog een bui vallen. Maar het is lastig te bepalen, want het is een eiland en dan zijn weersvoorspellingen wat moeilijker,” meldt Capello. “Boven Venezuela hangen nog wat storingen die naar verwachting morgenochtend het eiland zullen bereiken. Zaterdag en zondag is overwegend droog, maar vanaf maandag komt er wederom een Tropical Wave aan.”

5 reacties op “Tropical Wave zorgt voor wateroverlast”

  1. @Oddy, zo doen ze dat ook in gebieden in bv Afrika waar zeer weinig regen valt. Indien het wel valt wordt dit opgevnagen en gebruikt voor irrigatie.. maarja onze ministers vliegen de hele wereld rond maar kijken nooit naar deze projecten.. tja daar zijn geen malls etc

  2. Bouw aquaduchten die leiden naar lager gelegen,nog te graven, grote putten/ opslagtanks of naar de zee. Zo creeert men grondwater, goed voor vegetatie, landbouw. En zoals vroeger regenwater opvangen en hergebruiken for what ever 😀

  3. @Makayu Regimac, bekend van deuren en ramen, verkopen ook ‘doordams’. Heel gemakkelijk aan te brengen en houdt het hoge water buiten.

  4. Gelukkig dat onze regering hiervoor al maatregelen voor hebben genomen,, ze hebben zelfs de hele wereld afgereisd om advies in te winnen om dit te voorkomen. Onze regering houd van het volk!

  5. Nog geen extreme neerslag hoeveelheden en toch lopen nu al weer delen van Curacao onder water?? Als slachtoffer van de watersnood in november (hele huis stond ruim een meter onder water en ben alles verloren!!!) ben ik zeer bang en verbaasd dat er nu dus al bij “normale” regenval problemen ontstaan en er dus NIETS door de regeing is gedaan om problemen zoals afgelopen jaar te voorkomen. Waterhuishouding zou een prioriteit moeten zijn ipv visjes vangen en snoepreisjes naar buitenland. SHAME on Yu Government!