• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

SehosCURAÇAO – Er vallen te veel onnodige doden in het SEHOS. Dit blijkt uit onderzoek van de medische specialisten. “Het is primair een financiële kwestie, er zijn geen goede apparaten waardoor verkeerde diagnoses gesteld worden,” vertelt Nouaf Ajubi van de vereniging van medisch specialisten.

“Het ziekenhuis mist essentiële apparaten die voor de juiste diagnoses kunnen zorgen. Daarnaast zorgt de financiële kwestie ervoor dat het bestuur voor de keuze staat het personeel uit te betalen of bepaalde medicijnen toe te dienen aan patiënten . De keuze ligt dan vaker bij de betaling van de salarissen,” aldus Ajubi.

Tariefverhoging
Volgens Ajubi heeft het ziekenhuis recentelijk een berekening laten maken. “Er moet een tariefverhoging van 34 procent komen, omdat de tarieven niet kostendekkend zijn. De overheid moet nu toch echt gaan ingrijpen.”

Garantie
“Het is wel duidelijk dat de zorg niet meer gegarandeerd is. We hebben onze bevindingen aan de inspectie van gezondheidszorg voorgelegd, maar de inspectie is buitenspel gezet door de minister van Volksgezondheid, Jacinta Constancia. Dit kan zo niet langer doorgaan,” vertelt Ajubi.

1 reactie op “‘Financiën de oorzaak doden Sehos’”

 1. ik rot liever thuis weg dan in dat ziekenhuis.

  mijn vriendin heeft daar 6 maanden stage gelopen
  anders gezegdt weg gelopen !

  afgedankte hokken zelfs bon futuro heeft betere ruimtes die bouwen er weer voor 9 TON bij!