• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse partij de PvdA meldt dat minister Piet Hein Donner van Koninkrijksrelaties verwarring brengt rond het onderzoek naar het conflict tussen de regering en de Centrale Bank op Curaçao. Kamerlid Martijn van Dam heeft de bewindsman om verduidelijking gevraagd.

Van Dam vertelt dat Donner het ene moment spreekt van een onderzoek van de Rijksministerraad naar de situatie maar dat Donner het andere moment gerust kan zeggen dat er geen onderzoek komt.

Onderzoek
De PvdA wil precies weten wat er nu wel en niet wordt onderzocht namens de Rijksministerraad. De Curaçaose regering besloot, in tegenstelling tot eerder besluit, er niet langer mee in te stemmen.

RvC
Premier Schotte laat weten dat het aan de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten is om het onderzoek te doen. Donner lijkt nu terug te komen op zijn eerdere besluit. Volgens Van Dam gaat de minister ‘door de knieën’ voor Curaçao.

1 reactie op “‘Minister Donner brengt verwarring’”

  1. Van Dam jij heb gelijk Donner ging door zijn knieen voor Schotte en niet voor het volk van Curacao. Donner had het op geen enkele wijze over moeten laten aan RVC om onderzoek te doen naar het CentraleBank van Curacao. Hij had een onderzoek moeten afdwingen door het RMR ( Rijks Minister Raad ) waarbij ook de screening als onderdeel zou worden gesteld. Hierdoor heeft Donner zich in een heel moeilijk pakket gemanoeuvreerd door te zeggen dat er geen onderzoek van de RMR naar het gebeuren van de Centralebank. Hiermee bewijst Donner een zacht gekookt eitje te zijn. Even het kamerdebaat afwachten naar wat er overblijft van Minister Donner.