• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De vertraagde aanpak van de Lionfish op Curaçao is ook schadelijk voor Bonaire.”Dat stelt directrice Elsmarie Beukenboom van Stinapa Bonaire. “De Lionfish-eitjes die op Curaçao zijn gelegd worden door de stroming meegenomen naar Bonaire.”

Beukenboom vindt dat Curaçao te lang heeft getreuzeld met het in gebruik nemen van de speciale Elimitade Lion Fish (ELF)-harpoenen. “Ik begrijp dat je de wet niet zo makkelijk aanpast, maar als er sprake is van een nationale crisis kan er wel extra druk uitgeoefend worden.”

Caribisch Gebied
Beukenboom vindt dat de Lionfish-problematiek niet alleen een zaak is van Curaçao en Bonaire, maar van het hele Caribische Gebied. “In Barbados en de Bahamas is er ook een overvloed aan Lionfishes.” Bonaire is in het Caribisch Gebied de koploper in de bestrijding van de Lionfish. “Toen de eerste Lionfish werd gespot in Bonaire, in oktober 2009, zijn we gelijk aan de slag gegaan. Eerst met netten en kort daarna met de ELF-harpoenen.”

Harpoenen
Volgens Beukenboom ondersteunt Bonaire Curaçao in de jacht naar de Lionfish. “We hebben onze wetgeving opgestuurd en we hebben de cursus gegeven aan duikers op Curaçao.” Maar Curaçao moet nu wel vaart achter het project zetten meent de directrice. “Als de Lionfish niet deugdelijk wordt aangepakt, heeft dat een slechte invloed op de economie en de visserij. 30 ELF-harpoenen is niet genoeg.”

2 reacties op “‘Meer vaart achter aanpak Lionfish’”

 1. Ach hadden we wat anders verwacht.. de lionfish zelf heeft meer intelligentie dan constancia..

 2. Zo mevrouw Constancia, je hoort het nu openlijk van een expert. Straks kan je je op de borst kloppen als het ecosysteem van Curacao en ook Bonaire en wie weet hoeveel andere eilanden nog meer naar de ………. is gegaan door jou toedoen.
  Een veer zoo groot ……… kan je van mij krijgen.

  Dit laat weer eens zien dat mevrouw Constancia geen kaas heeft gegeten van de ministerie waar zij verantwoordelijk voor is.
  De regering Schotte draagt bij aan de ondergang van Curacao.

  Hou de eer aan u zelf en maak ruimte voor iemand die daar wel de geschikte vaardigheden voor in huis heeft.

  Ongehoord!!!!!!!!!!!!!!