• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Publiciste en journaliste Coltet van der Ven heeft gisteren een exemplaar van haar nieuwe boek ‘Slagschaduwen; Erfenis van een koloniaal verleden’ uitgereikt aan Gouverneur  Frits Goedgedrag. De overhandiging van het boek vond plaats in het kantoor van de Gouverneur.

Slagschaduwen is onlangs gepubliceerd door KIT Publishers in Nederland en gaat over de geschiedenis van 200 jaar slavernij op Curaçao en 100 jaar kolonisatie van Curaçao. In het boek gaat de schrijfster onder meer in op de vraag hoe onze gemeenschap denkt over het verleden. De vraag is gesteld aan 40 Curaçaoënaars uit alle lagen van de maatschappij, van scholieren, politici, psychiaters tot aan bekende artiesten. Hun antwoorden bieden een enorm palet van meningen over het onderwerp.

1 reactie op “Boek Slagschaduwen voor de Gouverneur”

  1. Spreken over koloniaal VERLEDEN is Geschiedenis VERVALSING ! De Antillen Zijn NOG STEEDS een door NEDERLAND BEZETTE BANTUSTAN KOLONIE ! ( Zie KOLONIAAL STATUUT ). Veel Antillianen zijn door NEDERLANDSE KKKOLONIALE PROPAGANDA BANG gemaakt voor de VRIJHEID/ LIBERTAT. NEDERLAND moet ONMIDDELLIJK de SOUVEREINITEIT en ONAFHANKELIJKHEID van de Antillen ( ALLE ZES TEZAMEN !) erkennen. INDEPENDENCIA AWÒ ! DE HUIDIGE COALITIE REGERING van CURAÇAO dient de ONAFHANKELIJKHEID van de Antillen NU/ AWÒ op de Agenda te zetten. UITSTEL leidt tot het VERSPELEN van een NU GUNSTIGE politieke conjunctuur ! Marcel Kross.