• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Aqualectra begint deze week met urgente werkzaamheden aan de waterleiding in Banda Bou. Gezien de beperkte levensduur van de waterleidingen moet er steeds geïnvesteerd worden om de levering van water te kunnen garanderen.

Op donderdag worden werkzaamheden ter hoogte van Fontein uitgevoerd. De meters worden vervangen en de sleutels in de leidingen om de stroming van het water te controleren en reguleren. Gebieden die tijdelijk zonder water zullen zitten zijn vanaf Fontein in de richting van Pannekoek. Vanaf Fontein, richting San Sebastian naar Rif St. Marie, Pannekoek, Dokterstuin, Soto en Klein St. Martha zullen drukverschillen merken tijdens de werkzaamheden.

Lage waterdruk

Op dinsdag 28 juni wordt vervolgd met werkzaamheden ter hoogte van de benzinepomp bij Papaya (Malpais) en tegelijk ook bij de hoek van de Weg naar Westpunt waar bij Wilibrodus ook de meters en sleutels zullen worden vervangen. De gebieden die zonder water komen te zitten zijn van Papaya tot aan Tera Kòrá , de hoger gelegen gebieden tot aan Westpunt zullen een lage waterdruk ervaren of misschien zelfs helemaal geen water hebben.

Lelienberg
Donderdag 30 juni worden niewe meters en sleutels geïnstalleerd ter hoogte van Lelienberg. Gebieden die geen water zullen hebben tijdens de werkzaamheden zijn Lelienberg, Flip, Bou Barber en Rio Magdalena . Alle werkzaamheden in het gebied van Banadabou vinden plaats van 8.00 uur tot 16.00 uur.

Bruin water
Er wordt alles aan gedaan om de werkzaamheden af te ronden binnen deze uren. Er moet rekening gehouden worden dat tijdens de werkzaamheden enkele gebieden last kunnen hebben van lage waterdruk en wanneer het werk af is, last van bruin water. Verder kan het zijn dat niet meteen na afronding van de werkzaamheden iedereen weer de gebruikelijke waterdruk heeft omdat het tijd neemt om de druk en stroming in de waterleidingen weer te stabiliseren.

www.versgeperst.com