• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curaçao Nieuws - PolitieCURAÇAO – De PAR-fractie is bezorgd over het functioneren van het politieapparaat op Curaçao. Dat stelt de oppositiepartij in een open brief aan Minister van Justitie Elmer Wilsoe. Aanleiding voor de bezorgdheid is het aantal zelfmoorden onder politieagenten.

De PAR zegt signalen te hebben opgevangen over psychologische problemen binnen het politieapparaat onder de huidige politieleiding. De aanname is gebaseerd op een geval van zelfmoord van een politieagent een paar dagen geleden. Deze zelfmoord brengt het totaal van zelfmoorden onder politieagenten op vijf.

Psychologische problemen
Volgens de PAR ligt de oorzaak van het probleem bij de politieleiding: “De PAR-fractie heeft informatie ontvangen dat er in ons politieapparaat verschillende goed functionerende politieagenten zijn met problemen van psychologische aard, die onder behandeling zijn voor depressie en meer. Het gevoel van verschillende agenten is dat de politieleiding geen aandacht geeft aan de bovengesignaleerde problemen.”

Spanningen
Verder geeft de partij aan te weten dat er ‘agenten zijn die gefrustreerd, gedemotiveerd, depressief en ontevreden zijn maar dat zij bang zijn om naar voren te treden in verband met represailles’. Daarnaast zouden er ‘binnen de politieleiding coördinatoren zijn die problemen hebben met teamleiders, wat voor veel spanning zorgt bij de politieagenten’.

Vragen
De PAR richt zich nu tot minister Wilsoe om een platform omtrent het probleem te creeëren. De partij heeft een lijst van vragen opgesteld waarin ze Wilsoe onder andere vragen of hij op de hoogte is van de psychologische problemen onder het politieapparaat, of er psychologische begeleiding is en wat de minister gaat doen om de problemen aan te pakken.

2 reacties op “PAR bezorgd over politieapparaat”

  1. Heel goed PAR dat u zich hiermee bemoeid.
    Een goede vriend van ons is 1 van de 5. Dus Joe di Terra waar heeft u het eigenlijk over.

  2. Had par niks anders te doen ?