• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering en haar calamiteitenteam organiseert in verband met het orkaanseizoen de Hurricane Preparedness Week 2011. Het doel van de week is het bewustmaken van de bevolking en het voorbereiden op de mogelijke effecten die stormen en orkanen kunnen hebben op ons eiland.

Een dergelijk programma is reeds bekend in andere landen zoals de Verenigde Staten en andere Caribische eilanden. De regering heeft gezien het belang van het informeren en voorbereiden van haar gemeenschap deze campagne geadopteerd en organiseert deze week de eerste Hurricane Preparedness Week 2011.

Opening
Het programma begint vandaag met de opening door premier Gerrit Schotte. Dit vindt plaats in het Hoofdkantoor van de Brandweer in de Rodeweg nr 188. Na de opening is er een persconferentie, gevolgd door een demonstratie en informatie van de laatste conferentie van het National Hurricane Center die in Atlanta was gehouden.

Meteo
Morgenochtend wordt van 8:00 tot 12.00 uur het Advent Hospitaal en de Taams Kliniek geïnformeerd in het hoofkantoor van de Brandweer. Zij hebben vorig jaar enorm geleden onder de effecten van de tropische storm Tomas. Woensdag vindt van 9.00 tot 12.00 een ‘Workshop Meteo’ plaats. Deze wordt bij de Meteorologische dienst in Mahuma gehouden.

Open House
Donderdag wordt een cursus gegeven over de processen voor rampenbestrijding en vrijdag wordt van 14.00 tot 17.00 uur een presentatie gegeven voor leiding en staf van de First Caribbean Bank. Zaterdag wordt een open house gehouden bij het Emergency Operation Center in het gebouw van Feffyk in Brievengat. Hier wordt informatie gegeven wat er precies gebeurt op het moment van een storm, orkaan of welke calamiteit dan ook.

Audiovisueel
Er zal audiovisueel materiaal zijn om te laten zien hoe deze natuurfenomenen ontstaan, wat de gevolgen waren van de tropische storm Tomas en nog veel meer. Gedurende de hele week worden dagelijks in het programma ‘Bo trai mèrdia’ van TeleCuraçao van 14:00 tot 14:30 uur informatieve items vertoond die te maken hebben met een tropische storm of orkaan.

Demonstraties
Er zullen demonstraties worden gegeven door zee en land teams van de Brandweer Curaçao, CITRO (ESF 4), Politiekorps Curaçao (ESF 5), VKC (ESF 5), Kustwacht – GGD-Ambulance Dienst, (ESF 6), Rode Kruis (Advance Medical Post – ESF- 8 (informatie aan het publiek). De Hurricane Preparedness Week 2011 wordt zaterdag afgesloten om 16.00 uur door de Minister President.

www.versgeperst.com