• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

pistoolCURAÇAO – Een jaar na de dood van voormalig Campo Alegre eigenaar, Giovanni van Ierland, is er nog steeds niemand veroordeeld voor de moord. Van Ierland werd met acht kogels doodgeschoten in zijn auto naast de Mangusá supermarkt te Rio Canario, terwijl hij op zijn vrouw wachtte.

Van Ierland was net een paar maanden op vrije voeten, toen hij van zijn leven werd beroofd.  In 2003 werd hij veroordeeld tot twaalf jaar gevangenschap wegens het witwassen van geld. Tijdens deze periode verloor hij zijn bordeel Campo Alegre.

Verdachte
Een jaar na zijn dood is de dader nog steeds op vrije voeten. Na verschillende aanhoudingen en beschuldigingen is Lionel Strickx, sinds enkele dagen na de moord, nog steeds een officiële verdachte. De huurauto waarmee de moordenaar gereden heeft werd gevonden in de tuin van Strickx.  Zelf zegt hij de auto wel gehuurd te hebben, maar niet erin te hebben gereden. Dit zou zijn oom zijn geweest.

Dagvaarding ingetrokken
Ondanks de ‘bewijzen’ tegen Strickx is de dagvaarding, acht maanden na zijn arrestatie, op 14 december door het Openbaar Ministerie ingetrokken. “De aanklacht is ingetrokken om proces economische redenen”, legt persvoorlichtster van het OM Ludmila Vicento uit. “In afwachting van het proces is hij op vrije voeten. Het is een gecompliceerde zaak, maar zowel Strickx als zijn oom zijn nog steeds verdachten in de zaak.”www.versgeperst.com