• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Jullie bijdrage is belangrijk voor de toekomst van Curaçao; hoogopgeleide studenten zoals jullie kunnen medebepalend zijn welke richting het opgaat met ons land.” Dat stelde Gouverneur Frits Goedgedrag tijdens een bijeenkomst met Studenten van Kennis voor Curaçao.

Aan het eind van het stageseizoen zijn de studenten door de Gouverneur uitgenodigd op het paleis. Goedgedrag nam daarbij alle tijd om met de studenten in gesprek te gaan. Zo stelde hij dat het een bijzondere tijd voor veranderingen is. “Curaçao is een jong land waarbij het heel normaal is dat niet alles direct op rolletjes loopt. Het is echter van een enorme waarde dat al deze veranderingen plaatshebben binnen een democratisch kader”, volgens goedgedrag.

Geduld
Hij vroeg daarbij aan de studenten wel geduld te hebben. “Wij hebben jullie hard nodig. Het is echter belangrijk dat je vol overtuiging kiest voor een omgeving waarin je je goed kan ontplooien; waar dan ook binnen het koninkrijk, of zelfs daarbuiten. Natuurlijk hopen wij dat jullie kiezen voor terugkeer naar Curaçao en dat ons land jullie voldoende perspectief kan bieden, net als dat jullie een bijzondere bijdrage kunnen leveren aan Curaçao.”

Terugkeren
De studenten van Kennis voor Curaçao zijn aan het eind van hun stageperiode op Curaçao en vertrekken binnenkort weer naar Nederland om hun studie af te ronden. Een groot aantal wil daarna zeker terugkomen naar hun geboorte-eiland.

www.versgeperst.com