• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Constancia (Natuur) heeft tijdens de persconferentie van de ministerraad de eerste 30 ‘eradicate lion fish’ (ELF)-harpoenen uitgedeeld. LVV, Carmabi en verschillende duikscholen zullen bij dit project samenwerken om de Lionfish tegen te gaan.

Het team van 30 duikers zullen vooral op jacht naar de Lionfish bij baaien waar veel mensen zwemmen. De Lionfish is al een paar maanden een probleem op Curaçao. De vis heeft geen natuurlijk vijanden in onze wateren en eten de koraalriffen kaal.

Bonaire
De overheid heeft haar inspiratie geput uit een soortgelijk project op Bonaire waarmee succesvol veel Lionfishes zijn gevangen. Bonaire gebruikt namelijk al vijf jaar de speciale ELF-harpoenen.

6 reacties op “Lionfish-harpoenen uitgedeeld”

 1. Al vijf jaar wil ik dibandabow Zooooooooooon Job ………….

 2. 30 elfjes……… FABELTJESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!1

 3. deze lui komen allemaal uit BOCA sami…wedden ! ?! !!! en krijgen allemaal een * job’

 4. ….. politek bestaat niet in mijn leven !

  constancia heeft nooit iets met mileu of gezondheid in haar loopbaan en studie te maken gehad.

  Namens LIONFISH HUNTERS CURACAO
  Carlo Mau asam

  keep hunting !

  DE VISSERIJ STAAT TEN DOODE opgeschreven !
  VEEL TE LAKS !

 5. @ Silvia
  Inderdaad, er is op Curacao een bevolkingsgroep, de mensen uit de regering en de Staten, die heeeeeel gevoelig zijn voor fotomomenten, of het nu het hijssen van een zeil is of het verven van een brug….je weet wel de zaken die er echt toe doen, daar wil men bij zijn.

 6. Bonaire gebruikt al 5 jaar de speciale ELF-harpoenen.
  Mevrouw Cosntancia put hieruit inspiratie. Ik vraag me af waar mevrouw Constancia woont. Of zij niemand heeft die haar kan adviseren of informeren over de stappen die zij moet ondernemen. Hoe is het mogelijk dat iets dat al 5 jaar actief is op Bonaire op Curacao helemaal niet van de grond komt. Kan het zijn dat er op Bonaire toch meer mensen werkzaam zijn in de overheid die meer verstand van zaken hebben.

  Zolang zij maar de pers haalt met onbenullige fotosessies. Who cares, de eerste overhandiging. Die dingen moeten gewoon per post afgeleverd worden en that’s it. Al die poppenkast erom heen. Alsof het doel van regeren bestaat uit zoveel mogelijk. Schijnbaar is er een bevolkingsgroep die hier bijzonder gevoelig voor is.fotomomenten.