• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De kogel is door de kerk: het nieuwe ziekenhuis wordt gebouwd op het terrein naast de UNA. Om de locatie van het nieuwe ziekenhuis is de afgelopen jaren nogal wat te doen geweest. Versgeperst.com ging de straat op om de mening te peilen van voorbijgangers.

Sharlon (41) is tevreden met de keuze van de overheid. “Het ziekenhuis is dan redelijk centraal, ook voor de mensen op Banda Bou, die vaak te lang moeten rijden naar het ziekenhuis.” Zijn collega Nathan (39) is het niet met hem eens. “De mensen van Banda Ariba trekken dan aan het kortste eind want soms is het zo druk op de weg. De locatie van het ziekenhuis maakt eigenlijk niets uit, wat helpt is het verbeteren van de infrastructuur.”

Bereikbaar
De 34-jarige Jorge snapt niet waarom het nieuwe ziekenhuis niet gebouwd wordt bij Sehos, wat ook een optie was. “Dat was een prima plan. Ze moeten het nieuwe ziekenhuis gewoon bouwen op de plek waar het Sehos nu staat. Mensen zijn daar al jarenlang aan gewend.” Ayten (35) kan het niet zoveel schelen. “Dat gezeur over de locatie van het ziekenhuis kwam vooral uit de regering. Waar maakt niet zoveel uit als het ziekenhuis maar goed bereikbaar is.”

Goede zorg
Donna (44) is zelf verpleegster en is vooral enthousiast dat er een nieuw ziekenhuis komt. “We wachten al zolang op het nieuwe ziekenhuis. Ik kan niet wachten totdat er een modern ziekenhuis is. Wij ziekenhuispersoneel willen vooral goede zorg leveren. De locatie maakt mij niet heel veel uit. Als de overheid hiervoor gekozen heeft, zal het wel de beste optie zijn.”

3 reacties op “‘Bereikbaarheid belangrijker dan locatie’”

  1. inderdaad voor de bevolking van banda riba en groot willemstad, volgens mij is willemst met directe omgeving goed voor zo’n 75% van de inwoners zou een locatie als het voormalig amstelterrein beter zijn ik ga er niet van uit dat de infra structuur op ons eiland verbeterd de komende 10 jaar. Otrabanda is zeker achterhaald in vele landan zijn de ziekenhuizen in de binnensteden al 20 jaar geleden gesloten.

  2. @yui korsou, blijkbaar wordt met groot piscadera gewoon naast UNA bedoelt.

  3. Waar komt het nieuwe ziekenhuis nu, in de ene krant wordt Piscadera en in de andere naast de UNA genoemd. Hopelijk weet Jacinta het wel, maar verteld ons niet dat het San Migel wordt.