• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties) begint zondag aan een vijfdaags werkbezoek aan Sint Maarten, Curaçao en de BES-eilanden. Het bezoek van de minister aan de BES-eilanden valt grotendeels samen met het bezoek van staatssecretaris Frans Weekers.

Het bezoek van de staatssecretaris staat in het teken van kennismaking en fiscale wetgeving. Minister Donner komt naar de Caribische rijksdelen voor de samenwerkingsprogramma’s, voortgangscommissies, het verkeer van personen en goederen en de geplande koninkrijksconferentie later dit jaar.

Plan Veiligheid
Minister Donner bezoekt in beide landen de gouverneurs en ministers-presidenten. Op Sint Maarten praat de Nederlandse minister tevens met de Sintmaartense minister van Justitie Roland Duncan. Maandagochtend reist de minister naar Curaçao waar hij spreekt met premier Gerrit Schotte en minister van Financiën George Jamaloodin. In de middag staat het Plan Veiligheid op Sint Maarten op de agenda.

Agenda
Op woensdag spreekt de minister op Sint Maarten met premier Sarah Wescott en minister van Financiën Hiro Shigemoto. Dinsdag gaat minister Donner door naar St. Eustatius voor een bespreking met de gezaghebber en het Bestuurscollege. Woensdag en donderdag geldt een vergelijkbaar programma op Saba en Bonaire. Donderdagmiddag eindigt het werkbezoek en vertrekt de bewindsman terug naar Nederland.

7 reacties op “Donner weer op bezoek”

 1. Donner is goed bezig . Laat Curacao zo snel mogelijk onafhankelijk worden, kost Nederland alleen maar geld. Power to Gerrit Schotte en zijn corrupte bende van zakkenvullers en leugenaars.

  Op naar een 2e Haiti. Dat is wat Wiels c.s. toch graag willen. We kunnen toch uitstekend onze eigen broek ophouden… met een 80/20 wetgeving, een economie die op instorten staat, sociale onrust alom, voor volgend jaar een enorm tekort op de begroting enz. enz.
  Nederland heeft gelijk, geen geld meer storten in de bodemloze put die Curacao heet.
  Hoop dat Nederland dan ook direct een verbod instelt voor het reizen van/verblijf van kansloze Curacaoenaars naar/in Nederland.
  Mijn landgenoten, ja ook de regeringsleden, maken Korsou in Nederland tot een bananenrepubliek met het trekken van uitkeringen, subsidies, criminaliteit corruptie en vriendjespolitie. Het wordt tijd dat Nederland deze landgenoten terug stuurt naar Korsou.
  De welwillende, hard werkende Curacaoenaar in Nederland wordt hier steeds meer de dupe van.

 2. We moeten niet zeuren want Par gaat wat de bevolking wil met een referendum . Over vijf jaar kunt ze weer kijken hoe alles is gegaan. Veel van jullie denken dat deze regering die nu zit alles kunt oplossen . Het ideologie van deze regering is niet meer dan democratie dictatuur.Ik bent voor geen enkele politicus op Curacao want ze deugen niet.Er moet regering van wijs mannen om te zorgen voor meer zelfstandigheid binnen koningkrijk . Laten we duidelijk zijn hoe onze voedsel produceren dat is heel belangrijk.

 3. @wansito, jij snapt er helemaal niets van.. van NL mag Curacao vandaag al onafhankelijk worden! kost alleen maar geld! Curacao heeft niets behalve cactussen!

 4. Att;bestuurders van het Eiland Curacao

  de stichting Humanitaire Zorg is ook aangesloten bij Friends of the Earth,voorzitter Nobert George dat de stichting reeds aangekondigd heeft de schending van mensenrechten door
  Shell/PdVSA gedurende heel 2007 internationalle bekenndheid te zullen geven.

  laat Donner niet alleen zijn zegje overdragen,ik maak jullie attent,bij hebben genoeg bagage,HALLO WAKEUP,From HOLLAND

 5. Wansito; volgens mij lees jij sporadisch een krant. Donner heeft duidelijk gezegd dat Curacao lekker zelfstandig mag worden en het liefst gisteren. Nederland wil de reputatie in de wereld hoog houden en kunnen hierdoor niet eenzijdig Curacao afstoten. De komende 5 jaar wordt er gezamenlijk gewerkt naar een zelfstandig Curacao en dat zal ook alleen maar gebeuren met de huidige samenstelling van de regering. Als PAR aan de macht komt zal het wel weer langer gaan duren. Bevolking mag stemmen!

 6. OORkaan seizoen is begonnnen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. People watchout, here HE comes… De onrustzaaier van het LAND… Hij met zijn koloniale NAAM zal zijn skepter over het KONINKRIJK zwaaien en DAARNA zal “RUST, VREDE,HARMONIE in het land en KOLONIES terugkeren.
  Mark mi words!!!!!!