• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Plan Nashonal pa Desaroyá Bario is geen project maar een speerpuntenbeleid voor een langere tijd. Dat gaf premier Gerrit Schotte gisteren aan tijdens de persconferentie van de ministerraad. In 2012 worden de eerste 15 wijken opgeknapt.

Alle negen ministeries zijn nauw betrokken bij het Plan Nashonal. Schotte legde uit dat de regering eerst de wijken aanpakt die het slechts scoren. “Op Curaçao hebben 150 van de 270 wijken een sociaal economische achterstand.” In 2012 worden de eerste 15 wijken opgeknapt en in de jaren 2013 tot en met 2015 worden steeds weer 15 wijken opgeknapt.

Inventaris
“Samen met de bewoners van de wijken wordt er een inventaris gemaakt van de meest urgente punten die aangepakt moeten worden”, aldus Schotte. “Aan de hand van de commentaren van de bewoners wordt er een plan opgesteld van de drie meest urgente punten.” Dit plan wordt opnieuw aan de bewoners voorgelegd en de definitieve versie wordt opgenomen in de begroting van 2011.

Kick-off

De kick-off voor het Plan Nashonal zal dinsdag plaatsvinden in het Programmabureau Plan Nashonal (PNdB) in Fleur de Marie. Voor de kick-off probeert coördinator van het wijkproject Vernon Daal de Colombiaanse regeringsfunctionaris te strikken. Het is de bedoeling dat de functionaris een toespraak geeft over de ontwikkeling van Medellin, voorheen een gewelddadige stad. Curaçao heeft ook al samenwerking met de Colombiaanse stad Bogotá voor het uitwisselen van kennis en ervaring op het gebied van wijkontwikkeling.

Wijken
De eerste wijken die worden aangepakt zijn Souax, Fortuna Ariba, Kanga/Dein, Buena Vista, Wishi en Serí Otrobanda/Kortijn, Soto, Barber, Wacawa, Willibrordus, Tera Korá, Nieuw Nederland, Pararewijk en Seru Grandi. Bij het Plan Nashonal zijn de ministeries Algemene Zaken, Infrastructuur, Arbeid, Sociale Zaken en Onderwijs vertegenwoordigd in een ministeriele stuurgroep.

Premier Gerrit Schotte laat zien welke wijken als eerst aangepakt worden

www.versgeperst.com